Hírmorzsák 2018-10-30 (11:15)

Luke Walton megígérte, hogy el fogják kezdeni megnyerni ezeket a szoros mérkőzéseket. Klay Thompson NBA rekordot döntött. Larry Drew még mindig nem ideiglenes vezetőedző a Cavsnél. Derrick Rose Patty Millst dicsérte. Dario Saric szerint jobb játékos lenne, ha az elmúlt években nem vállalta volna a szereplést a horvát válogatottban. Rasheed Wallace edzést tartott a Knicksnél, Mitchell Robinson volt az áldozat.

A Los Angeles Lakers ma hajnalban a Minnesota Timberwolvestól kapott ki, így 2-5-tel kezdte az idényt. Luke Walton a mérkőzés után azt mondta, hogy persze idegesítő, hogy leadták a negyedik negyedbeli előnyt, kikaptak, és már 2-5-tel állnak - azt nem tudja, hogy a játékosok mennyire frusztráltak, de azt tudja, hogy nehéz lesz a hazaút Los Angelesig. Azt is elmondta a csapatnak, hogy senki nem fogja sajnálni őket, csak rajtuk múlik, hogy rájönnek-e, hogyan tudják ezeket a szoros mérkőzéseket behúzni. Walton ezután megígérte, hogy rá fognak jönni erre, meg fogják nyerni az ilyen találkozókat, de addig még lesznek nehézségeik.

Arról már volt szó reggel, hogy Klay Thompson reggel NBA-csúcsot döntött - részletek ezen a linken.

Tegnap már megírtuk, hogy Larry Drew lesz elvileg az ideiglenes vezetőedző a Cleveland Cavaliersnél, hivatalosan azonban még mindig nem az - ezt maga az érintett mondta el tegnap. Drew szerint nincs hivatalos megállapodás közte és a franchise között, ő saját magát inkább "a hangnak" hívja jelen helyzetben - ő vezeti az edzéseket, de nem ő a főedző.

A Minnesota Timberwolves csereirányítója, Derrick Rose a San Antonio Spurs játékosát, Patty Millst dicsérte. Rose a The Athletic munkatársának azt mondta, hogy Mills bármikor képes arra, hogy 30 pontot szórjon, és ezt nagyon tiszteli benne - mindig oda kell figyelni az ausztrálra, és keményen kell játszani ellene, mert soha nem lehet tudni. Mills azok közé a hátvédek közé tartozik Rose szerint, akikben bármikor benne van, hogy megváltoztatják egy mérkőzés összképét.

A Philadelphia Sixersnél Dario Saricnak nem nagyon megy a játék, 40% alatt dob a mezőnyből, és 30% alatti mutatója van a triplavonalon túlról. A horvát játékos Paul Hudricknek (NBC Sports) azt nyilatkozta, hogy rengeteget jelent neki, hogy Horvátországot képviselheti, de néha átfut az agyán, hogy ha néhány nyarat pihent volna, most talán jobb játékos lenne, és több időt tölthetett volna az USA-ban is, hogy a játékán dolgozzon. Biztos abban, hogy jobb lenne, ha az elmúlt 5-6 nyáron nem a válogatottal van, ugyanakkor minden a győzelemről szól, és az ember a hazájával is sikeres akar lenni. Nehéz erről beszélnie, mert sokat jelent számára a válogatott - elképzelhető, hogy rosszul döntött ebben a kérdésben, de nagyon élvezi, hogy otthon lehet a társaival, és a hazáját képviselheti.

A végére pedig Rasheed Wallace maradt, aki nemrég edzést vezetett a New York Knicksnek - azért igazolta le a klub, hogy segítsen a védekezésen és a kommunikáción a pálya mindkét oldalán, és ezt is tette. A New York Daily News értesülései szerint Mitchell Robinsont külön kipécézte magának Sheed, akit elkezdett piszkálni. Maga Robinson azt mondta erről, hogy néha túlságosan is halk, Wallace pedig erre hívta fel a figyelmét. Mikor megkérdezték tőle, hogy látta-e Sheedet játszani, azt mondta, hogy nem, mert jóval az ő kora előtt kosarazott az egykori magasember.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus