Hírmorzsák 2018-10-31 (11:00)

DeMar DeRozan szerint csak a dolgát végzi, mindig neki kellett lezárnia a meccseket. Klay Thompson szerint itt volt az ideje, hogy egy nagy teljesítményt ő is lepakoljon az asztalra. Steve Kerr azt sem tudta, kié volt az előző triplacsúcs. Larry Drew nagyon csalódott, hogy nem kapott új szerződést a Cavstől. A Cleveland árulja Kyle Korvert. Kevin Love 2-3 héten belül szeretne visszatérni, de a műtétet sem zárja ki. Joakim Noah folyamatosan edz, készül a lehetőségre, ha valamelyik csapat megkeresi. A Warriorsnak 40 millió dollárt kell fizetnie az Oracle Arena renoválására. A Suns nem hívta le Dragan Bender következő évi csapatopcióját.

A Cleveland Cavaliers győzelemmel mutatkozott be Larry Drew irányításával, aki azonban az Atlanta Hawks elleni mérkőzés előtt elmondta, hogy nagyon csalódott, hogy nem sikerült megegyeznie a csapattal a szerződése újratárgyalásáról - mint ismert, ideiglenes vezetőedző lenne a gárdánál Tyronn Lue menesztése után, de ő ezzel együtt új kontraktust akar, amit pedig a Cavs egyelőre nem adott meg neki. Drew azt is hozzátette, hogy profi lesz a továbbiakban is, teszi a dolgát, és az is elképzelhető, hogy ő sem szerepel a klub hosszútávú terveiben, nincs ezzel gond - júliusig van még szerződése.

Szintén a Clevelandhez kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a gárda elkezdte felmérni a terepet, hogy kinek mennyire kellene Kyle Korver, elcserélnék a vajkezű swingmant.

És még mindig Cavs: Kevin Love a Hawks elleni találkozó előtt elmondta, hogy szeretne visszatérni a pályára mihamarabb - sokat várt a szezontól, és bár gyengén kezdődött az idény, minél többet akar a pályán lenni, hogy minél többet segíthesse a gárdát. Éppen ezért reméli, hogy 2-3 hét múlva már teljes értékű harcos lesz, de azt is hozzátette, hogy nem zárja ki, hogy műteni kell - az a lényeg, hogy egésszéges legyen, mert így tud az együttes segítségére lenni, márpedig az elmúlt egy hónapban nem volt 100%-os.

A San Antonio Spurs négy megnyert találkozójából mind a négy 5 ponton belüli volt, és DeMar DeRozan háromszor is főszereplő volt ezeken a mérkőzéseken. DeRozan azt nyilatkozta Michael C. Wrightnak (ESPN), hogy úgy érzi, csak a dolgát végzi, mert mindig ő volt az, akinek le kellett zárnia az ilyen meccseket. A Dallas Mavericks elleni összecsapás rendes játékidejének végjátékában több lehetősége is volt a dobóhátvédnek, hogy megnyerje a mérkőzést csapata javára, ami akkor nem sikerült. DeRozan annyit mondott, hogy mérges volt magára emiatt, de jó helyzetekből vállalt, és azt mondta magának, hogy ha megint ilyen lehetősége adódik, nem fog hibázni - nem is tette.

A New York Knickstől kivásárolt Joakim Noah Madeline Kenney-nek (Chicago Sun-Times) elmondta, hogy napi többször edz, és folyamatosan készül, hátha valamelyik csapat bejelentkezik nála, hogy szükség van rá.

Két csapatopciós hír még tegnap estéről: a Detroit Pistons lehívta Luke Kennard 2019/20-as csapatopcióját, a Phoenix Suns viszont eltekintett ettől Dragan Bender esetében.

A tegnapi nap Klay Thompson 14 triplás NBA-rekordjáról szólt, amiről maga a főhős is elmondta véleményét. A Golden State Warriors dobóhátvédje azt nyilatkozta, hogy tudta, hogy ki fog jönni valami nagy eredmény neki, és kiválóan érzi magát - 6-7 meccs óta nem érezte ilyen jól. Nem is kívánhatott volna jobbat a gyengébb dobóestéi után, mint azt, hogy egy ilyen csúccsal szakítsa meg ezt a szériát. Erre akar építeni ma éjszaka is, mert nincs jobb érzés a kosárlabdában annál, mikor úgy érzi az ember, hogy mindent bedob.

Steve Kerr azt mondta, fogalma sem volt a rekorddöntés lehetőségéről, mielőtt a második félidőben bedobott pár triplát Thompson, és egy időkérésnél jelezte, hogy még kettő kell neki. Azt sem tudta, hogy ki tartotta a korábbi csúcsot, meg is kérdezte Steph Curry-t, hogy ő tartja-e, mire az irányító mondta neki, hogy igen. Onnantól kezdve folyamatosan etették labdával Thompsont, ami Kerr szerint sokatmondó erről a csapatról és arról, hogy mennyire szeretik a többiek a dobóhátvédet. A tréner is elmondta, hogy nehéz volt Thompson számára a szezonkezdet, de a Chicago Bulls ellen finoman szólva is elkapta a fonalat.

A végére pedig maradjunk a Warriorsnél: az ESPN forrásai szerint a klubnak 40 millió dollárt kell fizetnie az Oracle Arena renoválására - mint ismert, évtizedek óta ezt a csarnokot használja a Golden State, ám a következő idényben San Franciscóba költözik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus