Hírmorzsák 2018-10-31 (20:30)

Jimmy Butler ma este nem játszik, és ellentmondó információk láttak napvilágot arról, hogy miért nem. Lonzo Ball szerint egyszerűen nem végzi el a feladatát, ezen kell változtatnia. Ben Simmons és Brett Brown Kawhi Leonardot dicsérték. Mike D'Antoni lényegre törően jellemezte a Rockets mostani játékát. Dwight Howard pénteken elkezdi a szezont. Devin Booker mai játéka kérdéses. A Cavsnél felmerülhet Avery Johnson neve is, mint következő vezetőedző. A Cleveland közölte JR Smith-szel, hogy megint kikerült a rotációból. Csapatopciók: Raptors, Bucks, Celtics, Timberwolves. Kobe Bryant a 2019-es vb nagykövete lett (videó).

Ellentmondó információk jöttek ki Jimmy Butlerről a mai nap folyamán. Shams Charania és Jon Krawczynski (mindketten The Athletic) forrásai szerint azért pihen Butler ma este, a Utah Jazz ellen, mert újfent nyomatékosítani akarja Tom Thibodeau-nak, hogy cserét akar. A csapat hivatalos indoklása szerint elővigyázatosságból pihentetik Butlert, de Shamsék úgy tudják, hogy a Houston Rockets-cel aktív tárgyalásokat folytat a Timberwolves. Közben azonban Adrian Wojnarowski (ESPN) azt írta, hogy Butler a következő, Golden State Warriors elleni találkozón már pályára fog lépni, és a Minnesotával tárgyaló csapatok még mindig úgy gondolják, hogy túl sokat kér a swingmanért a minneapolisi franchise. Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a Rockets nem haladt előre a Timberwolvesszal folytatott tárgyalásokban.

A Los Angeles Lakersnél Lonzo Ballnak nem igazán ment a játék az elmúlt két összecsapáson, és a Minnesota elleni vereség után az irányító is bevallotta, hogy nem csinálja a dolgát, sokkal jobban bele kellene vonnia magát a játékba - muszáj rájönnie, hogyan tudja beindítani magát és a játékát. Ball azt mondta, hogy a lepattanózásban nagyobb szerepet kell vállalnia, és több energiával kell játszania, hogy elkezdjen felpörögni. Amikor felmerült, hogy a bal térdében a meniscus-szakadás, és az azt követő 5 hónapos felépülés hatással van rá, akkor Ball azt mondta, hogy nem, egyszerűen nem azt csinálja, amit kellene, ennyi a történet.

A Houston Rocketsnek sem megy, 1-5-tel áll a tavaly nyugati döntőt játszó alakulat, és Mike D'Antoni a Portland TrailBlazers elleni zakó után kijelentette, hogy egyszerűen sz*rul játszanak - nem kosárlabdáznak jól, de nincs túl sok válasza neki sem, harcolni fognak, ennyit tud mondani.

A Philadelphia Sixers a Toronto Raptorstól kapott ki, Ben Simmonst pedig 11 eladott labdába hajszolta bele a kanadaiak sztárja, Kawhi Leonard. Az ausztrál a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy Leonard egy szörnyeteg - hatalmas kezei vannak, rendkívül hosszú karjai, és nagyszerű védő. Sokat tanult Leonardtól, és megpróbál fejlődni - reményei szerint ha következőleg találkoznak, más lesz már a helyzet. Brett Brown annyit tett ehhez hozzá, hogy egyáltalán nem lepte meg Leonard, mert tényleg ennyire jó játékos, és örül annak, hogy újra a pályán láthatja - Leonard első két évében Brown még a Spurs segédedzője volt.

A Washington Wizards centere, Dwight Howard péntek éjszaka, az Oklahoma City Thunder ellen megkezdheti a szezont. A Phoenix Sunsnál Devin Booker játéka kérdéses ma éjszaka, a San Antonio Spurs ellen.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a Cleveland Cavaliersnél előkerülhet Avery Johnson neve - mint ismert, az ohiói gárda új vezetőedzőt keres Tyronn Lue menesztése után. Johnson volt Collin Sexton trénere az Alabama egyetemen, de korábban az NBA-ben is dolgozott már a Dallas Mavericksnél és a Brooklyn Netsnél.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Windhorst és Wojnarowski forrásai szerint idén másodjára közölte a csapat JR Smith-szel, hogy kikerül a rotációból, és nem lesz garantált játékideje. A hírek szerint Smith nem vette túl jól a dolgot, és azon is gondolkodik, hogy egy időre lelép az együttestől.

Jöjjenek a csapatopciók. A Toronto Raptors OG Anunoby és Pascal Siakam, a Milwaukee Bucks Thon Maker és DJ Wilson, a Boston Celtics pedig Guerschon Yabusele esetében döntött a 2019/20-as csapatopció lehívása mellett. A Minnesota viszont nem hívta le Justin Patton harmadik évi opcióját.

A végére pedig Kobe Bryant maradt, aki a 2019-es kínai világbajnokság nagykövete lett, készítettek is vele egy promo videót:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus