Hírmorzsák 2018-11-04 (21:15)

Michael Malone szerint Nikola Jokic úgy is képes dominálni, hogy egyáltalán nem szerez pontot. LeBron James örül Tyson Chandler érkezésének - egyáltalán nem foglalkozik az edzőkérdést érintő pletykákkal. Anthony Davis szerint senkit nem bírnak megállítani védekezésben. Quin Snyder szerint elég energiával játszottak a Nuggets elleni végjátékban, de nem tudtak kosarakat szerezni. Bradley Beal nem hagyja süllyedni a Wizards hajóját. Victor Oladipo szerint ha eljön a győzelem ideje, semmi más nem számít.

Arról délben már írtunk, hogy Tyson Chandler a Los Angeles Lakershez fog igazolni, amint lekerül a szabadlistáról. Természetesen megkérdezték a Lakers sztárját, LeBron Jamest is, aki annyit mondott, hogy örülnek neki, hogy egy újabb tapasztalt játékos érkezik a kerethez, aki keményen játszik, okos és bajnok. James szerint mélyebb lesz a keret, és ezzel volt problémájuk az eddigiek során.

Jamesnél rákérdeztek az edzőkérdésre is, amire annyit mondott, hogy a szakmai stáb olyan helyzetbe hozza őket, amiben nyerési esélyeik vannak, innentől pedig nekik, a játékosoknak kell megcsinálniuk azt, ami a sikerhez kell. Sem őket nem érdekli, hogy milyen pletykák vannak körülöttük, sem Luke Walton vezetőedzőt - LeBront személy szerint csak az érdekli, hogy mi van az öltözőn belül.

A New Orleans Pelicans a jó kezdés ellenére már 4-5-tel áll, miután a San Antonio Spurstől is vereséget szenvedett. A gárda sztárja, Anthony Davis azt nyilatkozta a meccs után, hogy egyáltalán nem védekeznek, senkit nem tudnak megállítani, és saját maguknak teszik nehézzé a játékot. Egyáltalán nem kellene, hogy ilyen nehéz legyen pontot szerezni, míg az ellenfélnek ennyire könnyű.

A Denver Nuggets a Utah Jazzt verte, méghozzá úgy, hogy Nikola Jokic mindössze 7 pontot dobott, igaz, emellett 10 pattanót és 16 gólpasszt is jegyzett. Michael Malone vezetőedző azt mondta a szerb centerről, hogy ez a statisztikai számsor mutatja Jokic nagyságát. Egyesek csak úgy képesek befolyással lenni a játékra, ha pontokat szereznek, Nikola viszont úgy is képes dominálni, ha egyáltalán nem szerez pontot, erre pedig nem sokan képesek.

A túloldalon a csak 4-5-tel álló Jazz trénere, Quin Snyder annyit mondott, hogy szerinte harcoltak a negyedik negyedben is (ekkor csak 15 pontot szereztek), az eredmény nem tükrözi azt az energiát, amit a mérkőzésbe fektettek, de muszáj pontokat is dobni, és ez nem sikerült nekik a záró felvonásban. A támadójátékuk miatt egyre nagyobb lett rajtuk a nyomás védekezésben, mert minél kevésbé tudták a labdát a gyűrűbe juttatni, annál nehezebb volt a feladatuk hátul is.

A Washington Wizards 1-7-tel szerdénykedik a liga végén, Bradley Beal pedig a legutóbbi zakó után azt mondta, hogy ő a gárda vezére - 7 éve játszik a klubnál, úgyhogy nem fogja hagyni, hogy elsüllyedjen a hajó, legalábbis harc nélkül nem. Ő ilyen típus, így nevelték, ezért a végsőkig harcolni fog.

Az Indiana Pacers sokkal jobban kezdte a szezont, 7-3-mal áll az együttes, Victor Oladipo pedig a Boston Celtics elleni győztes dobása után adott nyilatkozatot. Oladipo szerint ha eljön a győzelem ideje, semmi más nem számít - el kell felejteni az addig történteket, és csak játszani kell. Szerinte a Pacers ezt is teszi - megalkuvást nem tűrő a jelenlegi keret, és nagyon örül annak, hogy a része lehet ő is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus