Hírmorzsák 2018-11-06 (11:00)

Kyrie Irving dicsérte és meg is szólta Jamal Murray-t. Russell Westbrook bokasérülést szenvedett. A Cavs megegyezett Larry Drew-val. Jared Dudley helyre tette a Cleveland veterán játékosait. Jeff Bzdelik a hálaadás után visszatér a Rocketshez. Tyson Chandler 2.1 millió dollárt megspórolt a Sunsnak. A Lakers negatív klubcsúcsot döntött. Steph Curry vezeti a PER-listát. Dirk Nowitzki még hetekre van attól, hogy játszhasson. A Heat és a Bucks is bemutatta a City Edition mezeit.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers megegyezett Larry Drew-val az új szerződéséről, így ő a gárda vezetőedzője - az idei év után a következő szezonra részlegesen garantált bért kap Drew, akit kivásárolnak, ha úgy dönt az együttes, hogy egy másik trénerrel próbálkozik a továbbiakban.

Maradjunk még a Cavsnél: arról tegnap este volt már szó, hogy a clevelandi klubnál általános vélekedés, hogy Collin Sexton egyelőre nem tud játszani. A Brooklyn Nets egyik tapasztalt kosarasa, Jared Dudley twitteren annyit írt erre, hogy "Mi van?". Dudley szerint a Cavs veteránjainak tanítaniuk kellene Sextont, és a videóelemzésekben segíteni őt és a többi fiatalt, nem nyilatkozgatni egy ****** cikkhez. Azt is hozzátette, hogy egy újoncról beszélünk, és 8 meccs telt el a szezonból.

Az ESPN információi szerint a Houston Rocketsnél örülhetnek, mert a hálaadás (november 22.) után Jeff Bzdelik újra csatlakozik az együtteshez - ő felelt a védekezésért az előző idényben, és ezzel volt gondja eddig ebben a szezonban a texasiaknak. Bzdelik a hírek szerint megoldotta azt a családi problémát, ami miatt visszavonult, ezért tér vissza az együtteshez - ez cáfolja is azokat a pletykákat, miszerint Carmelo Anthony miatt távozott. Bzdelik előtte is a csapattal lesz, de csak rövid ideig, hálaadástól lesz folyamatosan a gárdával.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Tyson Chandler 2.1 millió dollárról lemondott, mikor kivásárolta őt a Phoenix Suns - ezt a pénzt úgyis megkapja a Los Angeles Lakerstől.

Ha már a Lakers, jöjjenek a statisztikák, és abból is először az aranysárga-lila alakulat, amely tegnap hajnalban, a Toronto Raptors ellen 25 ponttal bukta el az első negyedet, ez klubcsúcs - a támadóidő 1954/55-ös bevezetése óta maximum 24 ponttal vesztettek el első felvonást, többel sosem, egészen tegnapig. LeBron James annyit mondott erről, hogy azonnal szájbaverték őket, márpedig nagyon nehéz meccset csinálni egy ilyen találkozóból, amelyen ennyi energiát kell felemészteni a felzárkózás érdekében.

A PER-listán Steph Curry (31.4) megelőzte Damian Lillardöt (29.6), a harmadik Nikola Jokic (28.7) - a Top15-öt ezen a linken találjátok.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki azt nyilatkozta Dwain Price-nak (Fort Worth Star-Telegram), hogy még hetekre van attól, hogy elkezdhesse a szezontRick Carlisle vezetőedző pedig azt mondta, hogy nagyon örülne, ha novemberben a pályán látná a texasi klub legendáját.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook a ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni mérkőzés harmadik negyedének végén rosszul ért földet, és megsérült a bal bokája. Lesántikált a pályáról, nem tért már vissza, de többet egyelőre nem tudunk.

A Denver Nuggets hátvédje, Jamal Murray ma hajnalban 48 ponttal vezette sikerre csapatát a Boston Celtics ellen, és az 50-es határt is át akarta törni a végén egy hármassal, ami lejött, a pattanót leszedő Kyrie Irving pedig kidobta a játékszert a közönség közé. Irving a mérkőzés után azt mondta, hogy ki az a sportoló, akit ez nem zavart volna? Azt is hozzátette, hogy nem akar nagy feneket keríteni a dolognak - ki volt akadva akkor a meccsen emiatt, hogy egy eldőlt találkozó végén még vállalkozott Murray, de most van ideje lenyugodni és továbblépni. Irving dicsérte is a Nuggets játékosát, gratulált neki a 48 pontjához, és hogy stílusosan dobta ezt ellenük. Szerinte Murray volt az első számú gondjuk, és sokkal jobban kell védekezniük, főleg egy ilyen játékos ellen, aki nehéz helyzetekből is betalált. Ettől függetlenül megérdemelte a labda, hogy a közönségben kössön ki egy ilyen hülye mozdulat után - így jellemezte Irving Murray utolsó pillanatos vállalását egy már eldőlt meccsen. 

A végére pedig a Miami Heat és a Milwaukee Bucks maradtak, ennél a két csapatnál bemutatták a City Edition mezeket:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus