Hírmorzsák 2018-11-09 (11:00)

Carmelo Anthony szerényebb lett a Thundernél töltött szezonja miatt? A Memphis cserecentert keres Marc Gasol mögé. A Celtics valószínűleg nem cseréli el Terry Roziert, aki nem foglalkozik a pletykákkal. A Bucks megszabadulhat Teletovic 10.5 milliós szerződésétől. Jamal Murray szerint Nikola Jokicnak meg kell találnia az egyensúlyt a dobás és a passz között. Larry Drew elbeszélgetett néhány tapasztalt játékosával a Sexton-ügy miatt - JR Smith az irányító mentora szeretne lenni. Paul Pierce szerint az idei Duke legyőzné az idei Cavst. Steph Curry combja megsérült. Draymond Green hétfőn, Shaun Livingston korábban is visszatérhet. George Hill 2-4 hétre kiesett (váll). Lauri Markkanen még hetekre attól, hogy elkezdje a szezont. Pat McCaw több csapattal is tárgyal.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Memphis Grizzlies egy tapasztalt cserecentert akar igazolni Marc Gasol mögé, mert jelenleg nagyon vékonyak a spanyol mögött.

Tegnap délben volt arról szó, hogy a Boston Celticsnél Terry Rozier kevesli a játékidejét, és meg is indult a mozgolódás érte liga szerte. Brian Robb (Boston Sports Journal) úgy tudja, hogy nagyon valószínűtlen, hogy Roziert még a deadline előtt elcseréli a Celtics. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy nem tudja, hogy honnan jött ez a pletyka, de ő boldog ott, ahol most van, és hogy olyan együttesnél kosarazhat, amelyet a bajnoki cím legnagyobb esélyesei között emlegetnek, úgyhogy nem foglalkozik azzal, hogy mi jelenik meg róla a sajtóban.

Tim MacMahon és Royce Young (mindketten ESPN) beszélgettek egy magasrangú Houston Rockets vezetővel, akinek az volt a véleménye, hogy az Oklahoma City Thundernél töltött egy éve miatt sokkal szerényebb lett Carmelo Anthony. Mint ismert, a Thundernél még hallani sem akart arról Melo, hogy csere lesz, míg a Rocketsnél idén ezt a szerepkört tölti be - igaz, a két gárda ma hajnali, egymás elleni összecsapásán 1/11-es mezőnymutatóval zárt. Anthony az nba.com munkatársának elmondta, hogy azt teszi, amire a csapatnak szüksége van, és csak azt tudja csinálni, amit kérnek tőle. A csere szerepkörről annyit mondott Melo, hogy hozzá kell szokni, mert nincs ideje felvenni a ritmust, azonnal pörögnie kell, amint a pályára kerül. 8 perc eltelik a meccsből, mire a parkettán lehet, már megvan a mérkőzés tempója, és néha egész egyszerűen nem pörög ilyen fordulatszámon az ember.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Milwaukee Bucks megkérte az NBA-t, hogy kerüljön ki Mirza Teletovic 10.5 milliós fizetése a sapka alól. Szerdán volt egy éve, hogy a bosnyák utoljára pályára lépett a ligában - ezt követően vérrögöt találtak a tüdejében, és az életveszélyes helyzet miatt Teletovic azóta visszavonult. Így a Bucks valószínűleg meg is kapja az NBA-től ezt a könnyítést, és ennek segítségével 8.6 millió dollárral a luxusadó szintje alá kerül.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Ethan Strauss-szal (The Athletic) beszélgetett, és ebben az interjúban előkerült Ron Adams neve is, Kerr szerint ugyanis Adams fedezte fel először azt, hogy a keret alkalmas arra, hogy mindent elváltson védekezésben. Adams azt mondta, hogy akkoriban a legjobb edzők nem nagyon szerették, ha így védekezik a csapatuk, mert úgy gondolták, hogy ez a lusta megoldás, ő meg úgy gondolta, hogy csak így lehet olyan folyamatos nyomást gyakorolni a labdára, amilyet egyetemi edzőként látni akart.

A Golden State kétszeres alapszakasz MVP-je, Steph Curry ma hajnalban megsérült a Milwaukee ellen - a bal belső combizma húzódott meg. Draymond Green hétfőn térhet vissza boka és lábfejsérüléséből, Shaun Livingston viszont Curry miatt előbb is. Ugyanez a témakör: a Chicago Bullsnál Lauri Markkanen még hetekre van a visszatéréstől - még az edzőtáborban sérült meg a jobb könyöke. A Cleveland Cavaliersnél George Hill kéthetes kihagyásra kényszerül a jobb válla miatt.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy a még mindig RFA státuszban lévő, de szerződéssel nem rendelkező Patrick McCaw több együttessel is tárgyal a már említett Shams Charania értesülései szerint.

A Denver Nuggets legutóbb kikapott, Nikola Jokic pedig egyetlen mezőnykísérlettel zárta a találkozót. Az egy mérkőzéssel korábban 48 pontig jutó Jamal Murray azt mondta a vereség után, hogy Jokicnak agresszívebbnek kell lennie, ugyanakkor másoknak is ő teremti meg a helyzetet - egyensúlyt kell találnia a szerbnek a passzolás és a dobás között, mert kitűnően szolgál ki másokat. Murray szerint ez az egyensúly a lényeg.

Arról a napokban írtunk, hogy a Cavs tapasztalt játékosai, illetve a vezetőségből is többen úgy gondolják, hogy Collin Sexton nem tudja, hogyan kell kosárlabdázni. Az ideiglenes vezetőedző, Larry Drew félrehívott többeket is Orlandóban, és mondandója lényege az volt, hogy egy 19 éves sráccal türelmesnek kell lenni. Tristan Thompson azt mondta, hogy vele nem beszélt Drew erről, JR Smith viszont utalt arra, hogy azok közé tartozott, akiknek irányt mutatott a tréner. Smith azt nyilatkozta frusztráló néha a helyzet, de meg kell érteni, hogy Sexton még csak 19 esztendős, fiatal játékos, aki ugyanazon mehet keresztül, amin anno ő. Az a játékos szeretne lenni Sexton számára, aki mellette nem volt adott: olyas valaki, aki folyamatosan jobb teljesítményre sarkallja, és biztosítja, hogy a jó úton járjon. Smith szerint Sexton azon jár jelenleg, de időre van szüksége.

A végére pedig maradjunk a Cavsnél: Paul Pierce a Duke egyetem első, nagyon sima meccse után azt nyilatkozta, hogy szerinte Mike Krzyzewski jelenlegi együttese le tudná győzni a Cleveland Cavalierst. Mint ismert, az idei idény két leginkább hype-olt játékosa, RJ Barrett és Zion Williamson a Blue Devilsnél játszik, de az egész kezdőötöst sokra tartják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus