Hírmorzsák 2018-11-12 (11:15)

Kevin Love iránt nagyon komoly kereslet van. Daryl Morey tagadja, hogy a Rockets kitenné Carmelo Anthonyt, de a játékosok és a szakmai stáb máshogy gondolják. A Sixers Kyle Korver iránt érdeklődik. Brett Brown TJ McConnellt dicsérte. Tom Thibodeau és Scott Layden helyzete is bizonytalan Minnesotában. Karl-Anthony Towns és Andrew Wiggins magasztalta Jimmy Butlert. Kevin Durantet körbevezették a Warriors új csarnokában. Brook Lopez beállított egy NBA rekordot. Lance Thomas térdét megműtötték (4 hét). Dwyane Wade legalább egy hetet kihagy lánya születése miatt. LeBron Jamesnek fájt a feje a sacramentói erdőtűz miatt.

Tegnap este írtunk arról, hogy a Houston Rockets már közölte Carmelo Anthony-val, hogy a közös munkának hamarosan vége. A texasi klub GM-je, Daryl Morey nem sokkal később mikrofon elé állt, és azt mondta, hogy ez nem igaz, és azért is vitte ezt a nyilvánosság elé, mert ez nem fair Anthony-val szemben. Tim MacMahon (ESPN) azonban a Rockets játékosaitól és edzőitől úgy tudja, hogy ők úgy számolnak, hogy Melo távozik, és már lejátszotta utolsó mérkőzését a Houston színeiben.

Brian Windhorst (ESPN) a The Really Big Show-ban (ESPN 850 WKNR) azt mondta, hogy továbbra is rengetegen érdeklődnek Kevin Love iránt, nagy rá a kereslet. Több GM-mel is beszélt az elmúlt időszakban, akik szeretnének Love-ért cserélni - talán nem ebben a pillanatban, de ebben a szezonban, ha egészséges marad. Windhorst szerint a Cavs 15 perc alatt el tudná cserélni magasemberét, ha akarná.

Kevin O'Connor (The Ringer) hozta a hírt, amit egyébként is mindenki gondolt: a Philadelphia Sixers Kyle Korver iránt érdeklődik - a Cavs nehéztüzére létszám felettivé vált az ohióiaknál, a Sixersnek pedig jó kinti dobókra van szüksége.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy Brett Brown vezetőedző a Memphis Grizzlies ellen 16 pontig és 7 gólpasszig jutó TJ McConnellt dicsérte. Brown szerint csereirányítója nagyon önzetlen, és rendkívül fontos része a csapat kultúrájának és annak, amit látni szeretnének a pályán. Büszke játékosára, és megérdemelte, hogy ilyen teljesítményt produkáljon.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Minnesota Timberwolvesnál most próbálják majd felmérni, hogy mi maradt a Jimmy Butler-féle saga után, és óriási nyomás van a Timberwolves jelenlegi vezetőin és szakmai stábján. Glen Taylor tulajdonos ugyanis már a nyáron elgondolkodott azon, hogy kirúgja Scott Layden GM-et és az elnök-vezetőedző Tom Thibodeau-t is, még jóval a Butler-botrány kirobbanása előtt, és ez most ugyanúgy, ha nem jobban benne van a pakliban.

És ha már a Timberwolves és Butler: Andrew Wiggins és Karl-Anthony Towns is elmondták véleményüket távozó csapattársukról. Towns azt mondta, hogy Butler egészen kiváló játékos - nem tudja, hány olyan ember van a földön, aki Butler szintjén kosarazik, de nem sok, úgyhogy nagyon fog hiányozni az egész gárdának. Wiggins annyit tett ehhez hozzá, hogy ha csatába indul valaki, akkor Butler olyan ember, akit szeret az oldalán tudni - sokat tanult tőle, és bejutottak a PO-ba, amire már nagyon régóta nem volt példa, úgyhogy szerinte pozitív volt a közös munkájuk.

A Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-jét, Kevin Durantet körbevezették a csapat új stadionjában, a San Francisco-i Chase Centerben több szponzor és a média képviselőivel egyetemben. A túra egy pontján Durant azt mondta, hogy a képzelőereje jelenleg szárnyal. Az egyik riporter rákérdezett, hogy elkötelezte-e magát amellett, hogy a Golden State-nél maradjon, mire annyit kérdezett vissza Durant, hogy "most mit csinálunk?", mire a Warriors dolgozói továbbterelték a népet. Hogy mire gondolhatott Durant? Előtte arról beszélt, hogy azt képzeli maga elé, hogy rengeteg pontot dob ezen a helyen, a szurkolók pedig imádni fogják.

A Milwaukee Bucks centere, Brook Lopez ma hajnalban karriercsúcsot jelentő 8 triplát szórt be, amivel beállított egy NBA rekodot: 7 láb magas játékos még nem dobott ennél több hármast egy találkozón - eddig Lauri Markkanen és Dirk Nowitzki tartották a csúcsot.

A New York Knicks erőcsatárát, Lance Thomast megműtötték - artroszkópos beavatkozáson esett át a bal térdével, kitakarították az oda nem illő részeket, és legalább 4 hetes kihagyás vár Thomasra.

A Miami Heatnél Dwyane Wade egy hetet kihagy: megszületett kislánya, és most a családjával akar lenni, hogy biztos legyen abban, hogy egészségileg minden rendben lesz az újszülöttel.

A végére pedig LeBron James maradt. Mint ismert, Kaliforniában erdőtüzek pusztítanak most is, ennek a füstje pedig konkrétan érezhető (és látható) volt a Golden 1 Centerben a Sacramento Kings Los Angeles Lakers elleni összecsapásának kezdete előtt és alatt is. LeBron a találkozó után elmondta, fájt egy kicsit a feje a mérkőzés előtt, és nem tud más indokot erre, valószínűleg a füsttől volt ez. A meccs alatt azonban már elmúltak a gondjai, és remélhetőleg egy kis pihenéssel maga mögött tudhatja ezt az egészet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus