Hírmorzsák 2018-11-16 (17:05)

Kevin Durant és Draymond Green is megszólaltak a balhéjukkal kapcsolatban - ki rövidebben, ki hosszabban. Green azt mondta Durantnek a Clippers ellen, hogy igazoljon el, nincs rá szükségük - nem fog megváltozni soha, és még mindig a Golden State a legjobb csapat a ligában, hiába számolnak az ellenfelek a szétesésükkel. Green fellebbez az 1 meccses eltiltása ellen. A Timberwolves tulajdonosa bánja, hogy cseréltek Jimmy Butlerért, de Tom Thibodeau-ban továbbra is bízik. Karl-Anthony Towns újra lazábbra veheti a figurát. Chris Paul szerint nincs mit ünnepelniük, nem nyertek semmit az előző idényben. Carmelo Anthony iránt a Puerto Rico-i válogatott érdeklődik - a Heat a legesélyesebb a megszerzésére? Eladó a Blazers? Seth Curry térdével gondok vannak. Pau Gasol majd talán két év múlva visszavonul, addig nem.

Ma sincs új a nap alatt, még a Draymond Green - Kevin Durant-féle vitával kezdünk. Green azt mondta, hogy megbeszélték Duranttel a dolgot, és továbbléptek. Nem titok, hogy lobbanékony fickó, ami néha a hasznára válik a pályán, néha pedig nem. A saját és csapata eredményei mutatják, hogy többször hasznos ez a tulajdonsága, mint nem, úgyhogy soha nem fog megváltozni, ugyanúgy fog hozzáállni a játékhoz, mint eddig. Olvasta a címlapokat, hogy "Ez a Warriors vége?", "Green érte el, hogy Durant távozzon?".

Ő már sokszor elmondta, hogy Durant és Klay Thompson is úgy döntenek, ahogy akarnak, ő teljes mértékig támogat mindenkit mindenben, mert mindenki azt kezd az életével, amit szeretne. Azt is hozzátette, hogy nem fogják saját magukat megverni, úgyhogy a többi csapat hiába számol ezzel. Sajnálja, ha a különböző sztorikat agyonlőtte ezzel, tudja, hogy mindenkinek van munkája, de ha Durant, a csapattársak és ő erősebbek lesznek ezáltal, akkor ezt fogja tenni. Nem fognak összeesni egy ilyen vita miatt, nem pánikolnak, hiába számít erre bárki - továbblépnek, mert továbbra is a Warriors a liga legjobb csapata, bajnokságot fognak nyerni, neki pedig ennyi volt a mondandója. Ha valaki kosárlabdáról akar beszélgetni, akkor rendben van, ha nem, akkor ne rabolják az idejét.

A két fél a Toyota Centerbe is együtt érkezett a Houston Rockets elleni összecsapás előtt, és úgy tűnt, minden a normális kerékvágásban van közöttük. Sam Amick (The Athletic) információi szerint egyébként is csak Greent zavarta Durant szabadügynöksége, a többieket nem, vagy jól titkolják. Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint a Los Angeles Clippers elleni mérkőzés rendes játékidejét követően a kispadon az hangzott el Greentől összegezve, hogy "Egy p*csa vagy, és ezt te is jól tudod". Green egymeccses eltiltása azonban nem emiatt érkezett, hanem azért, mert azt is hozzávágta Duranthez, hogy "Nincs szükségünk rád, nélküled is nyertünk. Lépj le." - mint ismert, Durant a nyáron oda igazol, ahova akar.

Green közben a Játékosok Szakszervezetének segítségével fellebbez az eltiltása ellen, legalábbis ez a terve Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint - 120.000 dollártól esett el a büntetés miatt. Az egyik Warriors játékos azt mondta Spearsnek, hogy a két érintett együtt nyert bajnoki címet, holnap már semmi probléma nem lesz közöttük.

Durant viszonylag egyszerűen rövidrezárta a témát: megmondta, hogy nem válaszol többet az ezt firtató kérdésekre.

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor Jace Frederickkel (Pioneer Press) beszélgetett. Taylor elmondása szerint azért választották végül a Philadelphia Sixers csomagját Jimmy Butlerért, mert Robert Covington és Dario Saric azonnali segítséget nyújthatnak, de hosszútávon is lehet majd köréjük építkezni. Sosem gondolta volna, hogy a Butler-féle történet így végződik - úgy gondolta, hogy segítettek a játékoson, aki elvágyódott Chicagóból, és több értékes játékost is adtak érte. A tulaj úgy gondolja, hogy talán kicsit túl sokáig húzták Butler győzködését, de továbbra is bízik Tom Thibodeau elnök és vezetőedzőben, mert szerinte most ő a legcsalódottabb amiatt, hogy Butlerrel nem sikerült közös nevezőre jutni.

A klub sztárja, Karl-Anthony Towns arról beszélt Malika Andrewsnak (ESPN), hogy azokban a csapatokban, amelyekben sikereket ért el a korábbiak során, minden játékos imádta a másikat, és jókat szórakoztak. Ezek a dolgok talán gyerekesnek tűnhetnek, de Towns szerint ilyen légkörben épül ki igazi csapategység. A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry annyit mondott a centerről, hogy szerinte egy másik Karl-Anthony Townst fogunk látni innentől - felszabadult lehet, és úgy játszhat, ahogyan szeretne.

A Houston Rockets gyengén kezdte a szezont, most kezdenek jobb formába lendülni a texasiak, és Chris Paul úgy gondolja, hogy ennek köze van az előző idényhez, illetve hogy ott főcsoportdöntőt játszottak. Paul Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy nem élhetnének az előző idény mámorában, nincs mit ünnepelniük, hiszen nem nyertek semmit. Néhány játékosmegfigyelő szerint Paul egy lépéssel lassabb, mint volt, öregszik. Maga a játékmester azt mondta, hogy sok minden közrejátszik a gyengébb teljesítményében, és legelsősorban magát venné elő - neki is jobban kell játszania, és akkor az egész csapat jobban fog.

Szintén a Rocketshez tartozik, amiről volt már szó reggel: a gárda hivatalosan is bejelentette, hogy Carmelo Anthony nem játszik többet a csapatban - egyelőre nem rakták még ki, keresik a lehető legjobb megoldást, de a Houstonnál már nem számítanak a szolgálataira. Ide tartozik, hogy a Puerto Rico-i szövetség elnöke azonnal bejelentkezett Melóért, ő szívesen látná a válogatottban az egykori sztárt - Anthony Puerto Rico-i felmenőkkel rendelkezik, és ha a Team USA beleegyezik, játszhat a karibi ország nemzeti csapatában. Ugyanide kapcsolható, hogy Sean Deveney a ligában dolgozó vezetőkkel beszélgetett, akik úgy számolnak, hogy a Miami Heat a legesélyesebb Melo megszerzésére, mert a floridaiak akarnak egy scorert a padra.

A Portland TrailBlazershez két hír tartozik. Egyrészt a klub tulajdonosváltáson eshet át: mint ismert, Paul Allen nemrég elhunyt, és az Oregonian információi szerint eladják a Blazerst - nem mostanában fog ez megtörténni, 1.5-3 évbe is beletelhet ez, de így számolnak jelenleg a ligában. Másrészt Seth Curry a Los Angeles Lakers ellen megsérült, és állapota day-to-day - a jobb térdével vannak gondok.

A végére pedig Pau Gasol maradt, aki Jabari Youngnak (ESPN) elmondta, hogy talán majd két nyár múlva többet gondolkodik a visszavonuláson, és esetleg abbahagyja. Az is lehet azonban, hogy nem fogja, mert még mindig imádja, amit csinál, rengeteget dolgozik, hogy formában legyen, és még mindig szeret új dolgokat tanulni, fejlődni - ettől lett az, aki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus