Hírmorzsák 2018-11-22 (12:30)

Brad Stevens nem tudja, van-e annyira jó a Celtics, mint sokan gondolják a csapatról - szerinte szégyen lett volna, ha végül fordítanak a Knicks ellen, és nyernek. Kyrie Irving szerint nincs idejük megnézni, ki teszi oda magát, illetve ki nem. Markelle Fultznak a jobb csuklója sérült - állítólag cserét is kért, de az ügynöke cáfol. Zach LaVine már nagyon várja Lauri Markkanen visszatérését. Paul George szerint az a különbség a tavalyi évhez képest, hogy többen képesek helyzetet kreálni a Thundernél. December 7-én Juventus Night lesz Brooklynban. A Heat egyik biztonsági őre mesélt arról, amikor LeBron James 2010-ben először tért vissza Clevelandbe.

Jared Weiss, Derek Bodner és Sam Amick (mindhárman The Athletic) jelentették, hogy információik szerint Markelle Fultznak sérült a jobb csuklója, ami befolyással van a dobására is - olyan komoly a gond, hogy sokszor megtartani sem tudja a labdát. Állítólag specialisták dolgoznak Fultz-cal azon, hogy hogyan tudja megerősíteni a csuklóját. Az újságírók úgy tudják, hogy a játékmester szeretne egy új kezdetet egy másik csapatnál. Ezt Raymond Brothers, Fultz ügynöke cáfolta Adrian Wojnarowskinak (ESPN). Brothers azt mondta, hogy semmiféle utalást sem tett Elton Brand GM-nek, hogy azt szeretné, ha elcserélnék Fultzot - csak az érdekli, hogy a játékos egészséges legyen, semmi más.

A Chicago Bulls hátvédje, Zach LaVine Sam Smith-szel (nba.com) csapattársáról, Lauri Markkanenről beszélt. LaVine saját bevallása szerint látja, hogy a finn játékos folyamatosan edz, fut, dobál, és abban reménykedik, hogy Markkanen könyöke jó állapotban van, mert a csapat egyik alappillére. Szenzációs támadónak tartja a magasember LaVine, és szerinte védekezésben is nagy segítség, úgyhogy alig várja már, hogy visszatérjen.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Paul George Royce Youngnak (ESPN) mesélt az idei Thunderről. PG13 elmondása szerint Russell Westbrook nem a statisztikákkal foglalkozik, és azt szeretné, ha mások is nagyobb szerepet kapnának - szeretné, ha kiteljesedne mindenkinek a játéka, és ez látható most az ő és Dennis Schröder esetében is. A Thunder idén sokkal inkább rendszerben kosárlabdázik ahelyett, hogy Westbrook lenne maga a rendszer. George szerint az a nagy különbség, hogy most több olyan játékosuk van, akik képesek helyzeteket teremteni maguknak és másoknak, így kisebb a nyomás mindenkin. Most két irányítójuk is képes erre, ez pedig nagyban megkönnyíti az ő dolgát is.

A döntőre legesélyesebbnek tartott két csapatnak, a Golden State Warriorsnak és a Boston Celticsnek nincsenek nagy napjaik: előbbi a Thundertől zsinórban negyedik, utóbbi a New York Knickstől sorozatban harmadik vereségét gyűjtötte be. A Celtics vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta, hogy nem tudja, vannak-e annyira jók, mint amennyire gondolták sokan róluk - nehéz ébresztő pofonnak felfogni az ilyen vereségeket, ha folyamatosan legyőzik őket, és nem tudnak változtatni. A tréner szerint szégyen lett volna, ha a Boston nyeri a meccset (a végjátékban 4 pontra is felzárkóztak), a Knicks megérdemelte a sikert - hagytak maguknak esélyt, de ennyi történt. Kyrie Irving annyit tett ehhez hozzá, hogy nincs idejük arra, hogy megnézzék, ki hajlandó extra energiákat beleölni a játékba, illetve ki nem, önmagát is beleértve.

A Brooklyn Nets december 7-ei, Toronto Raptors elleni összecsapása különleges lesz, Juventus Nightot tartanak - jelen lesz majd az olasz klub nagykövete, David Trezeguet is. Azon a napon játszik a Juve az Interrel, New York-i idő szerint 14:30-tól - a közös meccsnézésen találkozhatnak a szurkolók Trezeguet-vel, és megnézhetik a Juventus trófeagyűjteményét.

A végére pedig LeBron James maradt. Azt már láthattátok nemrég, hogy milyen szeretettel fogadták Clevelandben, első visszatérésekor Lakershez igazolását követően,  2010-ben, a Miami Heathez szerződésekor azonban nem ez volt a helyzet. A Heat egyik biztonsági embere, Rob Brown Dave McMenaminnek és Brian Windhorstnak (mindketten ESPN) elmesélte, hogy négy biztonsági embert használtak, plusz a clevelandi rendőrséget. Voltak pletykák, hogy felderítették előtte a terepet, hogy elkészítsenek mindent, de ez kitaláció volt. Az viszont nem, hogy 9 voltos elemekkel dobálták őket a pályán. Az NBA egyik biztonsági embere le akarta fújni a mérkőzést - annyi elem repült feléjük, hogy be kellett bújniuk a időmérő asztal mögé. Soha nem látott korábban ekkora gyűlöletet - a szurkolók arcáról és a kiírásokból ez világosan érezhető volt. Három órával a találkozó előtt értek oda, és már akkor teltház volt. Érezhető volt a levegőben a harag.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus