Hírmorzsák 2018-11-25 (12:00)

Markelle Fultz már nem szerepel a Sixers hosszútávú terveiben. Joel Embiid Fultz helyzetéről beszélt - ő nem is tudja pontosan, hogy mi a probléma, de segíteni akarja Fultzot, és szerinte nem nyúlt vele mellé a Philly. Donovan Mitchellnek bordasérülése van. Steph Curry jövő héten újra elkezdhet edzeni. Terrance Ferguson 10-12 napig nem játszik (boka). Jodie Meekst kitette a Bucks. Joakim Noah jövő héten aláír a Grizzlieshez. Kyrie Irving a 30-as évei elejéig, maximum a közepéig akar játszani. Brad Stevens és Marcus Smart a Celtics gondjairól meséltek.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint Markelle Fultz már nem szerepel a Philadelphia Sixers hosszútávú terveiben - több forrás is megerősítette, hogy az irányító csereértéke még a szezon eleje óta is csökkent. Mint ismert, Fultz holnap újra elmegy egy vállspecialistához, és felmerült, hogy cserét kért a Sixerstől - igaz, ezt ügynöke utána azonnal tagadta.

A Philly centere, Joel Embiid Rich Hofmann-nal (The Athletic) beszélt Fultzról. Embiid azt mondta, hogy elég őrült egy helyzet ez. Az első két évében neki is volt hasonló gondja, de az más volt. Őszintén szólva fogalma sincs arról, mi a helyzet - ő csak egy játékos, és próbál minél többet Fultz-cal lenni, hogy segítsen neki. Úgy érezte az előző idényben, hogy nem sokan segítik, és ez az előző menedzsment hibája volt, most azonban más a helyzet. Azt sem tudja, hogy mi a probléma - szerinte Fultz jól játszik a padról beszállva, végzi a dolgát, és nagyon szeret vele játszani, főleg az elzárás-leválás játékuk működik nagyon jól. Embiid szerint sokan mondják, hogy Fultz bust, de ez butaság, a limitált játékpercei alatt nagyszerű munkát végez. Azzal zárta gondolatait, hogy óriási potenciál van az irányítóban, ő pedig a továbbiak során is megpróbálja őt segíteni, ahogyan csak tudja.

A Milwaukee Bucks kitette keretéből Jodie Meekst - letöltötte 25 meccses eltiltásának utolsó 19 mérkőzését is, de nincs rá szüksége a wisconsini alakulatnak.

Jöjjenek a sérülések. A Utah Jazz hátvédje, Donovan Michell bordasérülést szenvedett tegnap hajnalban, a Los Angeles Lakers ellen - egyelőre nem tudni pontosan, mennyit kell kihagynia, az a találkozó 11 percig tartott számára. A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry a jövő héten elkezd edzeni ágyéksérülését követően, és a csapat 5 meccses idegenbeli túráján léphet pályára valamikor. Az Oklahoma City Thundernél Terrance Ferguson a Warriors ellen sérült meg csütörtök hajnalban - neki 10-12 nap múlva nézik meg újra a bal bokáját, addig tehát biztosan nem játszik.

Arról tegnap este már beszámoltunk, hogy Joakim Noah a Memphis Grizzlieshez tart - a felek jövő héten találkoznak, hogy aláírják a francia center szerződését.

A Boston Celtics sztárját, Kyrie Irvinget megkérdezték, hogy a 30-as évei vége felé is még az NBA-ben akar-e játszani, amire egyértelmű "nem"-mel válaszolt: a 30-as évei elején vagy közepén vissza akar vonulni. A jelenleg 26 esztendős játékmester azt mondta, hogy a kosárlabdázást imádja, de az NBA-vel járó dolgok abszolút nem érdeklik. Élvezi a játékot, illetve hogy a társaival lehet. Egy álma vált valóra azzal, hogy az NBA-ben játszhat, de a többi ezzel járó dolog már nem olyan vonzó számára, mint egykor, mégha játszani továbbra is nagyon szeret.

A Celticsnek egyébként nem nagyon megy idén, pedig a tavalyi év után elég komoly elvárások voltak a csapattal szemben. Brad Stevens vezetőedző még a New York Knicks elleni, hétközi vereség után mondta azt, hogy rengeteg gondjuk van - egyszerűen nincs meg a játékuknak az a fazonja, ami az előző idényben megvolt. Így a legegyszerűbb leírni a helyzetet, de ezt követi még 50.000 másik gond. Marcus Smart annyit tett hozzá ugyanezen meccs után, hogy nem védekeznek - minden ellenfelük olyan dobóhelyzetig jut, amilyet szeretne. Nem is tudja, hogy mit mondjon erre, mert folyamatosan az a mantra, hogy ennél jobbak lehetnek, hisznek is ebben, csak az ember egy idő után belefárad, ha ugyanazt hallja egyfolytában - most is ugyanennek kellene lennie a helyzetnek, remélhetőleg már belefáradtak ennek a hallgatásába, mert ha nem jutottak még el idáig, az hatalmas probléma.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus