Hírmorzsák 2018-11-25 (20:45)

Gregg Popovich szerint Kawhi Leonard nagyszerű játékos, de semmi köze nem volt a vezér szerepkörhöz. Mo Bamba a Leonarddal ápolt szoros kapcsolatáról beszélt. Russell Westbrook túlórázott a Nuggets elleni zakó után. Brook Lopez újabb NBA rekordot döntött. LeBron James szerint Lonzo Ball néha nem is tudja, mennyire jó játékos. A Space Jam 2-t Kaliforniában forgatják majd. Jamest érdekli a Cavs, ha eladó lesz a franchise. LeBron szerint nem az ő problémája, ha Kyrie Irving nem akart vele együtt játszani - elmondta, hogy szerinte mit kellett volna tennie a Cavs vezetőségének ebben a helyzetben. Marc Gasol David Fizdale-t méltatta.

A San Antonio Spurs trénerét, Gregg Popovich-ot a ma hajnali, Milwaukee Bucks elleni találkozó előtt kérdezték Patty Mills vezérszerepének fontosságáról. Popovich Michael C. Wrightnak (ESPN) azt válaszolta, hogy Kawhi Leonard nagyszerű játékos volt, de semmi köze nem volt ahhoz, hogy vezér legyen - az mindig is Manu Ginobili és Mills voltak a Spursnél. Leonard tehetsége mindig is nagyon fog hiányozni nekik, de nem ő volt a csapat vezére. Talán az lesz a jövőben, de tavaly is az argentin és az ausztrál vitték a prímet ilyen tekintetben, és LaMarcus Aldridge is sokat fejlődött ebben a szegmensben.

Az Orlando Magic újonc centere, Mo Bamba John Dentonnal (nba.com) beszélgetett Leonardról és arról, hogy mennyire jó barátja. Bamba azt mondta, hogy amikor a testvére elment egy időre (2015-ben börtönbe került fegyveres rablásért), akkor Leonard megkereste, és onnantól olyan volt neki, mintha a bátyja lenne - mindig ott volt számára, és nemcsak a kosárlabdával, hanem mindennel kapcsolatban nyugodtan kérdezhetett tőle bármit. Bamba elmondása szerint mindig is rendkívül jó kapcsolatot ápoltak egymással.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook 1/12 volt a triplavonalon túlról a Denver Nuggets elleni összecsapáson. Westbrook a mérkőzés után két órával visszatért a pályára, és dobált még egy kicsit. Az elmúlt két idényben tripla-duplát átlagoló játékos nem nagyon akart beszélni a riporterekkel arról, hogy mi volt a motivációja.

A Milwaukee Bucksnál Brook Lopez újabb triplarekordot állított fel, csak ezúttal nem a jó fajtából: tegnap hajnalban 0/12 volt a hármasvonalon túlról a Phoenix Suns ellen, ez pedig új NBA csúcs: soha senki nem vállalt ennyi triplát egy találkozón úgy, hogy egyetlen egy kísérletét sem értékesítette.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James azt mondta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy szerinte Lonzo Ball néha nem is méri fel, hogy mennyire jó játékos - amikor igen, akkor nagyon dinamikus, és akkor az egész Lakers jobb csapat. James szerint az utóbbi időben egyre többször látni Balltól ezt az agresszivitást. LeBron úgy gondolja, hogy nem feltétlenül kell az irányítónak befejeznie az akciókat, már az is rengeteget számít, ha támadja a gyűrűt - voltak olyan helyzetei, amiket kihagyott, illetve amiknél volt fault is, de ezek rendben vannak. James újra elmondta, hogy amikor Ball ennyire agresszív, akkor teljesen más az egész csapat dinamikája - erre van szükségük, mert ennyire jó játékos fiatal csapattársa.

Még LeBronhoz kapcsolható hír egyrészt az, hogy a Space Jam 2 21.8 millió dolláros állami hitelt kapott Kaliforniától, ott fogják forgatni az 1996-os film folytatását. Másrészt James jó barátja és üzleti partnere, Maverick Carter Rachel Nichols (ESPN) kérdésére elmondta, hogy ha eladó lenne a Cleveland Cavaliers, egészen biztos, hogy James azok között lenne, akiket érdekel a csapat, és megvennék a franchise-t.

Még szerdán kérdezték LeBront arról, hogy Kyrie Irving nem akart vele együtt játszani a Cavsnél, és utána cserét kért. James erre annyit mondott Jason Lloydnak (Cleveland Plain Dealer), hogy ez nem az ő problémája - ő sosem érzett így Irvinggel kapcsolatban, mindig megpróbálta segíteni az irányítót, amennyire csak tudta. Szerinte amikorra ő értesült már a hírről, hogy Irving távozni akar, gyakorlatilag már elveszítették a játékmestert. Ettől függetlenül szerinte a klub dolga lett volna, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy maradásra bírja Irvinget - még két éve volt hátra a szerződéséből, ezért nem kellett volna feladniuk, meg lehetett volna oldani a gondokat. James úgy gondolja, hogy meg kellett volna tartani Irvinget, megnézni, hogy mi történik, és mivel nem esett volna túl sokat a csereértéke, még mindig el lehetett volna boltolni a trade deadline előtt.

A végére pedig a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol maradt, aki Stefan Bondynak (New York Daily News) elárulta, hogy Kristaps Porzingis megkereste őt a New York Knicks új tréneréről, David Fizdale-ről, és csak jókat mondott a lett magasembernek - pedig nem voltak jó viszonyban a trénerrel a memphisi korszakuk alatt. Gasol szerint azzal már nem tud senki mit csinálni, amit a múltban tett, de a jövőre oda tud figyelni, és arra is, hogy hogyan reagál bizonyos dolgokra. Jobb játékos lett Fizdale miatt, ezt bizton állítja - bár az előző év mindenkinek nehéz volt, idén jobb kosaras, mint tavaly volt, és ez nagyban Fizdale-nek köszönhető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus