Hírmorzsák 2018-11-26 (21:30)

Jimmy Butler szerint a csapattársai nagyon bíznak benne a meccsek végén. Nick Nurse is megvédte Kawhi Leonardot és a vezérségét. Giannis Antetokounmpo vezeti a PER-listát. Giannis és Tobias Harris lettek a hét játékosai. Dwyane Wade újabb franchise-rekordot döntött a Heatnél. Blake Griffin örül neki, hogy megtörtént a Pistons-csere - a 2017-es PO-ban majdnem összetört lelkileg a lábujj sérülése után. Új játékosa van a Rocketsnek. Glen Davis újra a visszatérésén dolgozik.

A Philadelphia Sixers új swingmanje, Jimmy Butler már két meccset eldöntő dobással jelentkezett új klubjánál. Butler a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni találkozó után elmondta, hogy más figurát rajzolt fel a Philly trénere, Brett Brown, de a csapattársai nagyon bíznak benne ezeknél az utolsó dobásoknál - ő eljutott arra a pontra, ahova szeretett volna, felemelte a dobást, és be is verte. Butler azt is hozzátette, hogy szerinte bárki lehetett volna ott a csapatból - bíznak benne a társak, de ő is nagyon bízik a többiekben.

Volt már szó arról ma délben, hogy Kawhi Leonard megvédte magát Gregg Popovich kijelentése után, hogy nagyszerű játékos, de semmi köze nincs a vezérséghez. Leonard jelenlegi vezetőedzője, Nick Nurse annyit tett még hozzá ehhez, hogy Kawhi kis dolgokat tett az edzőtáborban is: pár másik társát rávette, hogy korán érkezzenek meg edzésre, a meccsek előtti dobóidejéből felszabadított némi részt, ha valaki úgy érezte, hogy a sajátja nem volt elég. Ezek kicsi, de nagyon kedves dolgok, amik sok mindent elárulnak Leonardról - halkan csinálja, de Nurse számára ezek vezérségre utaló jelek.

A PER-listát a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo vezeti (28.9) Anthony Davis (28.5) és Stephen Curry (28.5) előtt - a Top25-öt ezen a linken találjátok.

Antetokounmpo és a Los Angeles Clippers játékosa, Tobias Harris lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Bucks 3-1-es hetet futott, ami alatt a görög 32.8 pontot, 14.0 pattanót és 6.5 gólpasszt átlagolt. A Clippers szintén 3-1-es héten van túl, Harris pedig 24.8 pontos és 8.8 pattanós mutatókat szállított ez idő alatt.

Még egy statisztika: Dwyane Wade ma hajnalban 35 pontot dobott, ami új franchise-rekord - a Miami Heatnél még soha senki nem szerzett ennyi pontot a padról beszállva.

A Detroit Pistons magasembere, Blake Griffin Dan Woike-val (Los Angeles Times) beszélgetett több témával kapcsolatban is. Griffin kifejtette, hogy örül neki, hogy megtörtént a cseréje a Los Angeles Clipperstől - nem mondja, hogy nem hiányoznak neki emberek, mert több szurkolóval is nagyon szoros kapcsolatot ápolt, és vannak mások is, akikkel szívesen találkozna, de itt volt az ideje, hogy új fejezetet nyisson pályafutásában. Griffin azt is elmesélte, hogy 2017-ben, miután megsérült a nagylábujja a PO-ban, majdnem összetört. Úgy érezte, hogy mindent megtett, amit fizikailag lehet, és a tudomány összes lehetséges vívmányát segítségül hívta, és mégis ez történik vele. Feladhatta volna, de az nem ő lett volna, ezért tovább dolgozott azon a nyáron és idén is, hogy minél jobban felkészüljön a szezonra és a terhelésre.

A Houston Rockets leigazolta Danuel House-t - a Rio Grande Valley Vipersnél 17.5 pontot és 6.3 pattanót átlagolt idén.

A végére pedig Glen Davis maradt, aki továbbra is a visszatérésén dolgozik, és a Sportando értesülései szerint több ázsiai csapat, plusz egy izraeli együttes is érdeklődik a magasember iránt. Davis idén már aláírt a KK Zadarhoz, de kevesebb mint egy héttel később a felek szerződést bontottak egymással.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus