Hírmorzsák 2018-11-28 (21:00)

Kemba Walker sem gondolta volna, hogy valaha ilyen magasságokba jut - edzője szerint ő és Damian Lillard vannak a legközelebb Steph Curryhez. Kyrie Irving szerint közel van a Celtics az abszolút mélyponthoz, ahol szétrobban a csapat. Devin Booker szupercsapatot akar építeni a Sunsnál. Klay Thompson szerint a holnap esti Raptors-Warriors akár egy előzetes is lehet abból, hogy mit láthatnak majd a nézők júniusban. A Cavs hajlandó hosszabb szerződést átvenni. Michael Malone-nak nincs baja azzal, ha más csapatnak szurkol valaki a saját csarnokukban, csak vereséggel távozzon. A Rockets wing játékost akar szerezni. Dwight Howard két meccset kihagy. Kawhi Leonard aláírt a New Balance-hoz.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers elkezdte tájékoztatni a többi együttest, hogy szívesen átvesznek hosszabb szerződéseket is a trade deadline-hoz közeledve - George Hill szerződésének következő évéből például csak 1 millió dollár garantált, az vonzó lehet több klub számára is. 

Kelly Iko (The Athletic) értesülései szerint a Houston Rockets hiába kapta össze magát valamennyire a pocsék szezonkezdet után, nem ül a babérjain: wing játékost szeretne szerezni 2-3-4-es posztra. A hírek szerint Markieff Morris, Kelly Oubre Jr. és Jeff Green is a kinézettek között lehet a Washington Wizardstól - a két csapat tegnap hajnalban összecsapott egymással, Daryl Morey, a Rockets GM-je pedig élőben tekintette meg az összecsapást.

Ha már a Wizards: Scott Brooks vezetőedző bejelentette, hogy Dwight Howard nem utazik a csapattal New Orleansba, nem játszik a Pelicans és a Philadelphia Sixers ellen sem.

Azt már olvashattátok reggel is, hogy Denver Nuggets ma hajnalban 117-85-re verte a Los Angeles Lakerst - a coloradóiak soha korábban nem győzték még le ennyire az aranysárga-lilákat, 1993-ból volt egy 29 pontos sikerük.

Elég sok Lakers-drukker volt Denverben, szokás szerint, de Michael Malone vezetőedző a találkozó után elmondta, hogy nem akarnak "megtéríteni", átállítani magukhoz senkit: vagy velük van valaki, vagy ha nem, akkor ellenük. Azt is hozzátette a tréner, hogy megértik ezt, hiszen nagy múltú együttesek ellen játszanak, LeBron James pedig minden idők egyik, ha nem a legjobb játékosa - ha ő az ellenfél, vele mindig jönnek a szurkolói. Őt csak az érdekli, hogy a másik csapatnak szorító emberek csalódottan menjenek haza - a Warriors-drukkerek, a Celtics-drukkerek és a Lakers-drukkerek is nyugodtan jöjjenek meccsre, amíg vereséggel távoznak.

Arról már többször volt szó, hogy a Boston Celticstől többen is megszólaltak a Dallas Mavericks elleni, vasárnap hajnali zakót követően. Kyrie Irving Chris Mannixnek (Sports Illustrated) elmondta, hogy van az a mélypont, amikor gyakorlatilag felrobban a csapat - azt nem mondja, hogy itt tartanak, de majdnem, és neki nincs több vesztegetnivaló ideje.

A Golden State Warriors holnap éjszaka a Toronto Raptorsszal találkozik majd, Klay Thompson pedig még az Orlando Magic elleni találkozó előtt azt nyilatkozta a riportereknek, hogy jelenleg a Toronto a legjobb csapat, és ő úgy számol, hogy végig ott lesznek a mezőny elején. Elképesztően jó fizikai adottságokkal rendelkeznek a kanadaiak, rengeteg jó two-way játékosuk van, Kawhi Leonard visszatért, és újra MVP formában kosarazik, Kyle Lowry pedig egy bulldog, és Thompson őt is jó vezérnek tartja. A dobóhátvéd úgy érzi, hogy ez egy kiváló teszt lesz a Warriors számára, és talán egy kis előzetest láthatnak majd a szurkolók abból, amit majd júniusban is nézhetnek (akkor már csak a döntő van). Azt is hozzátette, hogy most nagyon különleges dolog folyik Kanadában.

Maradjunk a Raptorsnál: Kawhi Leonard aláírt a New Balance-hoz egy többéves cipőszerződést, ő lesz a cég arca - a Jordan Brand szerződéshosszabbítási ajánlatát utasította vissza az év korábbi részében.

A Charlotte Hornetsnél Kemba Walker lassan szupersztárrá növi ki magát - erről és Walker dobásának javulásáról írt cikket Zach Lowe (ESPN). Walker ebben bevallja, hogy ő sem gondolta volna, hogy ilyen magasságokba fog érni, és hogy így fog dobni - ő is meglepődött, és soha nem gondolt magára szupersztárként. Még a draft előtti felmérőkön sokkolta, hogy milyen messze van az NBA tripla, Stephen Silas, a gárda akkori segédedzője pedig azt mondta, hogy nagyon rosszul nézett ki Walker dobása. Az első négy évében 31.8%-kal dobta a triplákat, ami az azóta eltelt három és egynegyed évben 38.6%-ra nőtt - eleinte azonban olyan gyengén dobott, hogy a harmadik éve után, az idő előtti hosszabbításnál ügynöke évi 12 millió dollárt akart a Hornetstől, a Charlotte 10 milliót ajánlott, Walker pedig megmondta az ügynökének, hogy fogadja el, mert ha nem teszi, felhívja ő a csapatot, hogy megkössék az üzletet.

A jelenlegi vezetőedző, James Borrego szerint Walker és Damian Lillard állnak a legközelebb Steph Curryhez, és a liga történetében soha nem volt még ilyen, a témában rengetegszer emlegetett Jason Kidd esetében sem, hogy valaki gyakorlatilag a semmiből ilyen szinten megtanult volna dobni akár két védő közül is úgy, hogy semmi helye nincs - régebben például az ellenfelek simán otthagyták Walkert a triplavonalon egy elzárásnál, manapság már nem lehet ezt megcsinálni. Walker azt is elmondta ebben az írásban, hogy a Hornets hitt benne, így abszolút nem érdekli a nagyobb piac, ő nem ilyen ember. Naggyá akarja tenni Charlotte-ot, minden évben be akar jutni a rájátszásba, és fel akarja rázni a várost. A teljes cikket ezen a linken olvashatjátok.

A végére pedig Devin Booker maradt, aki Vincent Goodwill-lel (Yahoo Sports) beszélgetett, és az újságírónak elmondta, hogy szeretne szupercsapat építeni. Booker szerint ha a szabadügynökök látják, hogy mit tudnak nyújtani vele és Deandre Aytonnal a fedélzeten, és csatlakozni akarnak hozzájuk, hogy még magasabbra juthassanak, azzal semmi baja nincs. Azt is hozzátette a Phoenix Suns sztárja, hogy ha kell, irányít, ha kell, pontot szerez - próbálja megtalálni a megfelelő egyensúlyt. Jelenleg egyes poszton játszik, de rengeteg különböző felállást kipróbáltak már.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus