Hírmorzsák 2018-12-03 (21:30)

Derrick Rose az Év Hatodik Embere akar lenni. A Bulls menesztette Fred Hoiberget. Nikola Jokic szerint Mason Plumlee a liga legalulértékeltebb játékosa. Gary Harris szerint Paul Millsap a Nuggets vezére. Jimmy Butler szerint Ben Simmons mindenkinek a dolgát megkönnyíti támadásban és védekezésben is. James Harden szerint egészségesen bárkivel felveszik a versenyt. Patrick Beverley szerint a Dallas szezonbérletese az anyját szidta. DeMarcus Cousins ezen a héten már 5-5 ellen fog edzeni. Marvin Williams legalább egy hetet kihagy (váll). Frank Ntilikina szerint motiváció számára az, hogy nem játszott a Bucks ellen. Khris Middleton önkritikus volt a Knicks elleni padoztatása után.

Amint arról délután szó volt, a Chicago Bulls menesztette vezetőedzőjét, Fred Hoiberget - arról is írtunk, hogy a hétvégén még arról volt szó, hogy december hónap lesz a döntő Hoiberg esetében, de úgy tűnik, 2 napot kapott a tréner.

A Minnesota Timberwolves irányítója, Derrick Rose Chris Hine-nal (Star Tribune) beszélgetett, és azt nyilatkozta, hogy szeretne az Év Hatodik Embere lenni - szerinte semmi rossz nincs abban, hogy ezt így kijelenti vagy hogy a padról beszállva ez a célja. Ő akar lenni a legjobb cserejátékos, mert szerinte ez segítene a csapatnak. Régóta nem volt ilyen boldog - nem foglalkozik a médiával, ahogy korábban tette, és ahogy Chicagóban muszáj volt neki, nem kell a vezetőséggel sem törődnie, mint a Bullsnál, vagy bármilyen problémával foglalkoznia. Nincs miért aggódnia, a játékra koncentrálhat, és ez szerinte így is van rendjén.

A Denver Nuggets szerb sztárja, Nikola Jokic Mike Singlernek (Denver Post) azt mondta, hogy Mason Plumlee a liga legalulértékeltebb játékosa - kitűnően védekezik a palánk közelében, agresszív, és bár dobni nem tud, minden másban képes hozzátenni a csapat eredményességéhez.

A Denver Portland TrailBlazers elleni mérkőzésének végjátékában Paul Millsap magához ragadta a szót, és hangsúlyozta társainak, hogy meg kell nyerniük a találkozót, hogy mindenkinek bebizonyítsák, hogy PO-csapatot alkotnak. Gary Harris azt mondta a mérkőzést követően, hogy sokan meglepődtek, hogy Millsap így kinyitotta a száját, mivel nem ez a jellemző rá - ez sokat segített nekik, hogy átlendüljenek egy kisebb mélyponton. Harris szerint Millsap a gárda vezére.

A Philadelphia Sixers sztárja, Jimmy Butler Ben Simmonst dicsérte Kyle Neubecknek (Philly Voice). Butler szerint az ausztrál mindenkinek a dolgát megkönnyíti, és nemcsak támadásban, mert védekezésben 1-től 5-ig bármilyen posztot el tud váltani. Ő például centereken nem védekezik, és ha erre kéri az edzője, akkor úgy tesz, mintha meg sem hallotta volna.

A Houston Rockets MVP-je, James Harden azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy úgy érzik, hogy ha mindenki egészséges, akkor teljes rosterrel bárkivel felveszik a versenyt. Ha több hiányzó is van, és hat embert kénytelenek játszani, az Harden szerint minden együttesen meglátszódna - abban reménykednek, hogy mostantól egészségesek tudnak maradni, és elindulnak felfelé.

Arról volt már szó ma délelőtt, hogy Patrick Beverley-nek mozgalmas napja volt a Dallas Mavericks elleni összecsapáson. Beverley pályafutása első kiállítása volt ez, és saját elmondása szerint azért veszett össze Don Knoblerrel, a Dallas egyik szezonbérletesével, mert elkezdte szidni az anyját. A szurkoló azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy többször is "szájalt" Beverley-vel, de éppen akkor nem, és nem szidta a Los Angeles Clippers hátvédjének az anyját, igaz, a szóban forgó hölggyel cukkolta Beverley-t.

A Golden State Warriors centere, DeMarcus Cousins közelít a visszatérés felé: Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta, hogy ezen a héten 5-az-5 ellen edzeni fog Cousins, miután az utóbbi napokban sokkal jobb állapotban volt a megítélése szerint. Játszani nem játszottak 5-5-re, de egyre intenzívebb a tréningeken, és az edzés minden szegmenséből kivette a részét. Ugyanez a témakör: a Charlotte Hornetsnél Marvin Williams legalább egy hetet kihagy vállsérülése miatt.

A New York Knicksnél a cserepletykákba kerülő Frank Ntilikina a Milwaukee Bucks ellen nem lépett pályára. A francia hátvéd azt nyilatkozta a meccs után, hogy nem frusztrálja ez, inkább motiválja, mert versenyző típus, és szeretné a pályán segíteni a többieket. Keményebben kell dolgoznia, hogy lehetőséget kapjon a továbbiakban.

Ugyanezen a találkozón a Bucks swingmanje, Khris Middleton nem játszott sem a negyedik negyedben, sem a hosszabbításban. Middleton annyit mondott a mérkőzést követően, hogy egyszerűen padoztatták - többet ártott, mint használt, nem játszott jól, ezért Mike Budenholzer vezetőedző nem küldte pályára. Tudja, hogy a csapattársai segítik, ő is viszonozni akarja ezt - mások harcoltak, ő viszont cserben hagyta a társait azzal, hogy nem volt a pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus