Hírmorzsák 2018-12-04 (11:15)

Kobe szerint hamarabb lesz bajnok a Lakers, mint azt bárki gondolná, és akkor csak nevetni fognak a semmiből előkerülő Warriors drukkereken. Gregg Popovich arra bátorította DeMar DeRozant, hogy bűntudat nélkül dobjon. Kawhi Leonard és Paul Millsap lettek a hét játékosai, Tobias Harris és Giannis Antetokounmpo a hónap játékosai, Nick Nurse és Doc Rivers a hónap edzői, Trae Young és Luka Doncic pedig a hónap újonca. Gary Harris ágyéka meghúzódott. Az egész Warriors agyhártyagyulladástól tartott egy hónappal a PO előtt. Anthony Davis vezeti a PER-listát, Marc Gasol áll az élen RPM-ben.

Kezdjünk a díjakkal, sokat osztottak ki tegnap.

A Toronto Raptors sztárja, Kawhi Leonard, illetve a Denver Nuggets erőcsatára, Paul Millsap lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Leonard 3-0-s héthez segítette hozzá a kanadaiakat, ami alatt 29.3 pontot és 9.0 pattanót átlagolt. Millsap és a Nuggets 2-0-t hozott az elmúlt hét során, a veterán magasember pedig meccsenként 21.0 pontot és 10.5 pattanót tett a közösbe ez idő alatt.

A Milwaukee Bucks mindenese, Giannis Antetokounmpo és a Los Angeles Clippers játékosa, Tobias Harris lettek október/november hónap játékosai keleten és nyugaton. A görög zseni 27.3 pontot, 12.9 pattanót, 6.0 gólpasszt és 1.5 szerzett labdát átlagolt a hónap során, míg Harrisnek 21.7 pont, 8.7 pattanó és 2.3 gólpassz voltak a számai ebben az időszakban.

Az Atlanta Hawks irányítója, Trae Young, valamint a Dallas Mavericks szlovén szupertehetsége, Luka Doncic lettek október/november hónap újoncai keleten és nyugaton. Young 15.6 pontot, 3.0 pattanót és 7.6 gólpasszt átlagolt az első másfél hónap során, míg Doncic neve mellé 18.5 pontot, 6.5 pattanót és 4.3 gólpasszt írhattak fel a statisztikusok.

A Toronto trénere, Nick Nurse és a Clippers mestere, Doc Rivers lettek október/november hónap edzői keleten és nyugaton. A Raptors 19-4-gyel indította a szezont, és vezeti az NBA-t, míg a Clippers a nyugati első volt ebben az időszakban 15-6-os mutatójával.

Még egy kis statisztika: a PER-listát a New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis (29.8) vezeti Antetokounmpo (29.4) és Kevin Durant (27.9) előtt - a Top25-öt ezen a linken eléritek. A Real Plus-Minus listán (a játékos befolyását becsüli meg a csapat támadójátékára és védekezésére a 100 támadásra vetített dobott és kapott pontok alapján) a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol áll az élen (+7.23) James Harden (+7.08) és Davis (+6.78) előtt - a teljes lista ezen a linken elérhető, ahol külön védő- és támadóstatisztikákra és posztonként is tudtok keresni.

A Denver dobóhátvédje, Gary Harris ágyéksérülést szenvedett a Toronto elleni ma hajnali derbin - egyelőre nem tudni még, mennyire komoly a gond.

A San Antonio Spurs sztárja, DeMar DeRozan Gregg Popovich vezetőedzőt dicsérte a Portland TrailBlazers ellen dobott 36 pontját követően. DeRozan elmondása szerint Popovich arra ösztönözte, hogy nyugodtan dobjon bűntudat nélkül - 3/12-es mezőnymutatóval kezdte a meccset, de a harmadik negyedben 15 pontit szórt. A trénerlegenda azt mondta, hogy DeRozan elég régóta játszik már, pontosan tudja, hogy mire képes - nem számít neki, ha kihagy pár dobást, és nem szabad, hogy egy scorernek lelkiismerete legyen.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant az ESPN éves All-Access rendezvényén azt nyilatkozta a Staples Centerben, hogy a jelenlegi csapat nagyon tehetséges, jól összerakta őket Rob Pelinka, és elképesztően flexibilis a mostani keret - rá fognak jönni, hogyan legyen ez egy sikeres gárda. Kobe azt mondta, hogy mindenki élvezze ki még ezt az időszakot, mert hamarabb lesznek újra bajnokok, mint azt bárki gondolná, aztán pedig csak nevetni fognak a Warriors szurkolókon, akik hirtelen, a semmiből kerültek elő.

A végére pedig egy korábbi történet maradt: David West már pedzegette, hogy majd nagyot néznek az emberek, amikor megtudják, hogy min ment keresztül az idén nyáron bajnoki címet nyerő Warriors, Sam Amick (The Athletic) pedig úgy tudja, hogy egy hónappal a rájátszás kezdete előtt agyhártyagyulladástól tartott az egész csapat. Egy, a gárda napi élelmiszer ellátásáért felelős külsős ember épphogy nem halt bele a betegség fertőző változatába, és nagyon tartottak attól a játékosok, hogy ők is megkapták. Utána természetesen mindent megtett a klub, hogy ne terjedhessen el a betegség, Zaza Pachulia pedig azt nyilatkozta, hogy miután az orvosok is tudatták velük, hogy mi a helyzet, megnyugodtak kicsit - minimális volt a kockázat, és csak akkor kaphatták volna el a fertőzést, ha konkrét fizikai kapcsolatba kerültek volna ezzel az eladóval, ami nem történt meg. JaVale McGee nem félt - elmondása szerint elég kemény környéken nőtt fel ahhoz, hogy az agyhártyagyulladástól ne tartson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus