Hírmorzsák 2018-12-05 (11:00)

Chris Paul szerint senki nem tudja legyőzni a Houstont egy négy nyert meccsig tartó párharcban. Daryl Morey magára vállalta a felelősséget a Carmelo Anthony-féle fiaskóért. Markelle Fultznak mellkaskimeneti szindrómája van. Taurean Prince három hétre kidőlt (boka). Steph Curry unja a Trae Younggal kapcsolatos összehasonlításokat. Kevin Love-nak nem tetszik az irány, amely felé a Cavs halad - január közepén tér vissza. Trevor Ariza december 15-től vihető a Sunstól. Rudy Gobert-t és Patrick Beverley-t is megbüntette a liga. John Paxson Fred Hoiberg menesztésének okairól beszélt. Billy Donovan a Thunder védekezését dicsérte. Donte DiVincenzo olasz válogatott lesz. Megnyílt az első európai NBA Store.

A Philadelphia Sixers irányítójának, Markelle Fultznak mellkaskimeneti szindrómája (Thoracic Outlet Syndrome) van, ami nyomással vagy irritációval jár a nyak alatt és a mellkas fölött - az idegekre van hatással, és így a kar koordinációja sem normális, ennek a tünete látható is volt a tavaly 1/1-esnél. Fultz azonnal elkezdi a kezeléseket, és Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint abban reménykedik mindenki, hogy 3-6 héten belül visszatérhet a játékmester. Ugyanide kapcsolódik, hogy az Atlanta Hawksnál Taurean Prince bal bokája megsérült a Golden State Warriors ellen, és 3 hetes kényszerpihenőn lesz emiatt.

Ehhez a Hawks-Warriors összecsapáshoz tartozik, hogy a mérkőzés után is rákérdeztek Steph Curry-nél arra, hogy Trae Young játéka mennyire hasonlít az övére, amire Curry azt mondta, hogy ez az állandó összehasonlítás kezd egy kicsit unalmassá válni. Curry szerint Youngnak a saját útját kell járnia, és senkinek a nyomdokaiba nem kell lépnie, csak saját magát kell adnia. Curry azt is hozzátette, hogy az rémlik fel neki, mint mikor mindenki Steve Nash-sel mérte őt össze újoncként.

Joe Vardon (The Athletic) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers erőcsatárának, Kevin Love-nak nem tetszik az az irány, amelybe a csapat halad, de nem kért cserét a klubtól. A hírek szerint Love nagyjából január közepén térhet vissza lábfejsérülését követően.

A Cavs által nemrég szabadlistára tett Andrew Harrison a New Orleans Pelicansnél folytatja karrierjét, two-way szerződést kap az együttestől. A Houston Rockets kirakta keretéből Danuel House-t, aki kedd hajnalban még 12 percet játszott a Minnesota Timberwolves ellen. Mike D'Antoni vezetőedző azt nyilatkozta róla, hogy nagyon tetszik neki House játéka - atletikus, nagydarab hármas vagy inkább négyes, és egyáltalán nincs megijedve, úgyhogy az NBA-be való.

A Rocketshez még két hír tartozik. Egyrészt Chris Paul azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem aggódik a gyengébb idénykezdet miatt - valakinek 7-ből 4-szer le kell győznie őket a rájátszásban, és nem igazán látja maga előtt, hogy ez megtörténik. Másrészt a gárda GM-je, Daryl Morey Tom Haberstroh podcastjében (The Tom Haberstroh Show) elmondta, hogy a Carmelo Anthony-féle kudarc leginkább az ő lelkén szárad - azt gondolta, hogy jó fit lesz Melo a csapatba, de nem úgy sültek el a dolgok, ahogyan várta. Morey szerint Anthony képes segíteni NBA csapatnak, csak azt hitték, hogy működni fog úgy a dolog, ahogyan ők szerették volna használni, és nem ez történt. A szakvezető úgy gondolja, hogy Anthony hamarosan csapatot fog találni magának.

Marc Stein (New York Times) értesülései szerint Trevor Ariza december 15-én eladó sorba kerül - nyáron írt alá a Phoenix Sunshoz egy évre 15 millió dollárért, és 10 nap múlva kerül cserélhető státuszba. A már említett Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy a Suns közben próbálja rövidtávon is megoldani az irányítóproblémáit, és minden lehetséges megoldást végigvesz: cserét, szabadügynököket, G-Ligás opciókat. A Phoenix ezen a héten például megnézi privát edzésen a Santa Cruz Warriorsnél játszó Darius Morrist.

Két büntetést is kiosztottak. Egyrészt a Los Angeles Clippers hátvédje, Patrick Beverley kapott egy 25.000 dolláros csekket, amiért egy nézőnek dobta a labdát a Dallas Mavericks elleni találkozón. Másrészt a Utah Jazz centerének, Rudy Gobert-nek kell 15.000 dollárt befizetnie, miután kritizálta a játékvezetést a Miami Heat elleni kétpontos vereséget követően.

A Chicago Bulls menesztette vezetőedzőjét, Fred Hoiberget, és a Bulls vezetői természetesen egy sajtótájékoztató keretein belül is beszéltek a döntésről. A klub alelnöke, John Paxson azt mondta, hogy tavaly ugyanilyen helyzetben volt az együttes, ha csak a mérleget nézzük, de teljesen más volt az energia, amit a csapat környékén érezni lehetett. Az idei társaságból hiányzott ez az energia és bátorság, ezért váltottak. Paxson szerint ezt nem lehet elintézni annyival, hogy ha mindenki egészséges lett volna, akkor jobb lett volna a helyzet. Azt is hozzátette, hogy Gar Forman állás nincs veszélyben, ő marad a klubnál.

Az Oklahoma City Thunder trénere, Billy Donovan csapata védekezését dicsérte a Detroit Pistons elleni sikert követően. Donovan kiemelte, hogy nagyon odakoncentrálnak játékosai, odafigyelnek a legkisebb részletekre is, és a Pistons ellen nyújtott védekezésbeli teljesítményük indította be a támadójátékot, ezáltal tudtak a mérkőzés nagy részében ilyen kiválóan kosárlabdázni. A Thunder egyébként bődületes statisztikával, 100.5-es Def Ratinggel (100 támadásra vetített kapott pont) rendelkezik a liga legjobbjaként, a második Boston Celticsnek ennél 2.6-del gyengébb a mutatója (103.1).

A Milwaukee Bucks újonca, Donte DiVincenzo hamarosan olasz útlevelet kap, és játszhat majd az olasz válogatottban. Ellenünk februárban még biztosan nem, mivel maga az érintett az Il Corriere dello Sportnak elmondta, hogy az édesapja hónapok óta dolgozik az ügyön, nyáron utazik majd Olaszországba (először jár majd ott, de vannak olasz felmenői), és akkor írják alá az utolsó szükséges papírokat, úgyhogy ha van rá igény (és az olaszok kijutnak), akkor elvileg a jövő évi kínai világbajnokságon szerepelhet majd.

A végére pedig az első európai NBA Store maradt, amely tegnap megnyitott Milanóban - minden nap 10-től 20 óráig van nyitva.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus