Hírmorzsák 2018-12-05 (22:15)

John Wall iránt érdeklődik a Knicks? A Cavs nem akarja elcserélni Kevin Love-ot. Erik Spoelstra beszélt Hassan Whiteside ma hajnali viselkedéséről. A Jazz új franchise-rekordot döntött, a Spurs viszont történelmi mélységekben. Újabb távozó van a Chicago szakmai stábjából. 2025-ig nem nagyon lesz téma a liga bővítése. Damyean Dotsont a Nets és a Pistons is vinné.

A Washington Wizards irányítója, John Wall személyes okokra hivatkozva nem játszik ma este, az Atlanta Hawks ellen - a klub nem részletezte az okot, de Wall barátnője terhes, valószínűleg vele lesz. Ugyancsak a fővárosiak játékmesteréhez kapcsolódik, hogy Mark Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks rá akar menni Wallra - a kérdés, hogy miért nem teszik meg, hiszen elvileg elérhető. Berman forrásai szerint Frank Ntilikina, Damyean Dotson, Courtney Lee, valamint 2020-as első és második körös draftjogok kerülnének a csomagba.

Az előbb említett Damyean Dotson iránt egyébként a Detroit Pistons és a Brooklyn Nets érdeklődik leginkább.

Chris Fedor (Cleveland Plain Dealer) információi szerint a Cleveland Cavaliers egyelőre nem akarja elcserélni Kevin Love-ot, csak akkor, ha valami olyan ajánlatot kap, amire nem lehet nemet mondani - nem véletlenül kapott hosszútávú szerződést, azt akarja a vezetőség, hogy Love akkor is a Cavsnél legyen, amikor Collin Sexton és más fiatalok beérnek.

Azt láthattátok már ma délelőtt, hogy a Miami Heat centere, Hassan Whiteside még az Orlando Magic elleni mérkőzés vége előtt elhagyta a kispadot, bevonult az öltözőbe dühében. Amikor Erik Spoelstra vezetőedzőt kérdezték arról, hogy miért történt ez, annyit mondott a tréner, hogy valószínűleg Whiteside is legalább annyira mérges volt, mint mindenki más a csapatban.

Azt is megmutattuk, hogy Kyle Korver visszatért a Utah Jazzhez, a csapat és a közönség pedig megünnepelte. A társak nemcsak a nyakába borítottak némi folyadékot, de a pályán is odarakták magukat, aminek egy új klubcsúcs lett az eredménye: a Jazz 20 hármast szórt, ez franchise-rekord. Korver egyébként 3/4-es triplamutatóval zárta a San Antonio Spurs elleni összecsapást, Donovan Mitchell pedig elmondta, hogy Korver önbizalma ragadós, és magával a jelenlétével is óriási segítség, mert rengeteg helyet csinál a többiek számára.

A Spurs is történelmi dolgot tett: a liga történetének ötödik együttese lett Gregg Popovich csapata, amely egy héten belül háromszor is kikapott legalább 30 ponttal - nemrég a Houston Rockets és a Minnesota Timberwolves is simán verte a San Antoniót.

A Chicago Bulls szakmai stábjában újabb változás állt be: Randy Brown lemondott segédedzői posztjáról - az új vezetőedző, Jim Boylen arra kérte Brownt, hogy vállaljon kisebb szerepet, ezt követően jött utóbbi távozása.

A végére pedig a liga terjeszkedése maradt: Kurt Helin (NBC Sports) információi szerint a tulajdonosok nem tervezik az NBA bővítését, és a közeljövőben sem fogják - a következő TV-szerződés tárgyalásánál, 2025-ben lehet ez érdekes. A költözés persze más téma, és a Memphis Grizzlies, valamint a New Orleans Pelicans lehet a legesélyesebb arra, hogy áttegye a székhelyét például Seattle-be, amely a mai napon kapott NHL franchise-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus