Hírmorzsák 2018-12-07 (14:00)

LeBron James azt szeretné, ha a Lakers megszerezné Carmelo Anthonyt. Brandon Ingram legalább két meccset kihagy (boka). Rudy Gobert saját magát okolja ma hajnali kiállításáért. A Suns negatív történelmet írt. A Sixers megnézte privát edzésen Arron Afflalót, Sean Kilpatricket és Brandon Rush-t is. Masai Ujiri szerint fizikai képességeket nézve még 10 Joel Embiid van Afrikában. Jim Boylennek nagyon nem tetszik a Bulls-játékosok kondija. David Fizdale szerint kezdik megváltoztatni a Knicksről kialakult képet, vonzó szabadügynök célpont lesz a csapat. Vince Carter nem akar elindulni a zsákolóversenyen.

Joe Vardon (The Athletic) forrásai szerint LeBron James azt szeretné, ha a Los Angeles Lakers megszerezné Carmelo Anthonyt. James a hírek szerint nem akarja, hogy Melo pályafutása úgy érjen véget, ahogy a Houston Rocketsnél véget ért pár héttel ezelőtt, és úgy gondolja LeBron, hogy Anthony segíthet a Lakersnek ebben az idényben, értékes eleme lehet a fiatal aranysárga-lila keretnek. Vardon forrása azt is hozzátette, hogy James vagy a képviselői nem kérték meg Magic Johnsont vagy Rob Pelinkát, hogy cseréljenek Melóért - december 15-ig nem is cserélhető a veterán kiscsatár.

A Houstonnál volt két rostermozgás az elmúlt fél napban. Gary Clark 3 évre 3.7 millió dollárért leszerződött a csapattal - eddig two-way kontraktusa volt. Clark felszabaduló two-way helyére Danuel House érkezett, akit nemrég rakott ki az együttes.

Térjünk még vissza a Lakershez: az előbb említett Joe Vardon úgy tudja, hogy Brandon Ingram legalább két mérkőzést kihagy bokasérülése miatt, amit tegnap hajnalban szenvedett el, amikor LaMarcus Aldridge alálépett.

Azt már láthattátok ma reggel, hogy a Utah Jazz centere, Rudy Gobert pillanatok alatt kiszóratta magát a Houston elleni összecsapásról, igaz, nélküle is simán nyert csapata. A francia középjátékos a találkozó után azt nyilatkozta, hogy ő csak játszani akart, fújtak rá két faultot, és hülyén reagált - leginkább magát okolhatja, nem mást.

A Phoenix Suns ma hajnalban 9 pontot szórt a Portland TrailBlazers elleni mérkőzés első negyedében - mivel szerda hajnalban, a Sacramento Kings ellen is 9 pontig jutott az arizonai alakulat az első 12 perc során, így a Suns lett a liga történetének első csapata, amely a támadóidő bevezetése óta két egymás utáni meccsen is 10 pont alatt maradt az első felvonás során.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Philadelphia Sixers ezen a héten privát edzés keretein belül megnézte Arron Afflalót, Brandon Rush-t, Sean Kilpatricket és Haywood Highsmith-t is.

Ha már a Sixers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri a Giants of Africa (Afrika Óriásai) kosaras program keretein belül elmondta, hogy szerinte még 10 Joel Embiid van Afrikában, ha csak az atletikus képessegeket nézzük, de többek élete teljesen más vonalon mozog, és soha nem fogtak a kezükben labdát, nem jártak kosárpályán. Ujiri szerint Afrika pont ezért számít aranybányának, és ezt egyre többen felismerik. Embiidet és a Raptors magasemberét, Pascal Siakamot Luc Mbah a Moute Basketball Without Borders táborában fedezték fel Kamerunban - Embiid 17 éves korában kezdett el kosarazni, addig röplabdázott.

A Chicago Bullsnál az új vezetőedző, Jim Boylen megkezdte a munkát: a sajtó munkatársainak azt nyilatkozta, hogy a játékosok kondijával egyáltalán nem elégedett - több mint kétórás edzéseket tart, amiknek a középpontjában a futás áll. Boylen elmondása szerint a kondíciót csak kemény munkával lehet javítani, nincsenek könnyebb kerülőutak - sokan azt gondolják, hogy megtehetnek bizonyos dolgokat, de ő nem hisz ebben, abban viszont igen, hogy csak akkor fog javulni az állóképességük, ha megdolgoznak érte.

A New York Knicks elmúlt évtizedeiben több olyan dolog is történt, ami miatt a játékosok nem szívesen igazolnak a klubhoz, David Fizdale vezetőedző azonban Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy azon dolgoznak jelenleg is, hogy megváltoztassák a klubról kialakult összképet - Fizdale úgy gondolja, hogy jó munkát végeznek ebből a szempontból. Szoros kapcsolatban vannak a csapatnál dolgozók, jól bánnak a játékosokkal, akik fejlődnek, és nagyon odafigyelnek rájuk - olyan alapjuk van, ami a szabadügynökök számára vonzó lesz. Fizdale kiemelte, hogy sokan mondják nekik, hogy milyen keményen harcolnak a Knicks játékosok, sosem adják fel, emellett Steve Mills elnöknek és Scott Perry GM-nek kitűnő kapcsolataik vannak a ligán belül, és remélhetőleg ő is hozzá tud tenni ehhez. Enes Kanter szerint az új vezetőséggel és az új vezetőedzővel kezd megváltozni a csapat körüli kultúra, és vonzó célpont lesz a Knicks a szabadügynökök számára.

A végére pedig az Atlanta Hawks veteránja, Vince Carter maradt, aki a The Ringer "Winging It" podcastjében elmondta, hogy egyáltalán nem gondolkodik azon, hogy újra elinduljon a zsákolóversenyen. 2000-ben olyan dolgot tett, ami nagy hatással volt a karrierjére és az örökségére, mindenki arról beszél, hogy az mekkora verseny volt, és hogy éppen hol volt - nem szeretné tönkretenni ezt a legendát azzal, hogy 18-19 évvel később is elindul a zsákolón, mert az emberek óhatatlanul is összehasonlítanák a 2000-es zsákolóversennyel. Carter szerint ez olyan, mint néhány régi filmnél, aminél nem érdemes rebootot vagy remake-et készíteni, egyszerűen békén kell hagyni. 2000-ben a buszról vagy a repülőről leszállva is simán zsákolt, most egyáltalán nem képes erre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus