Hírmorzsák 2018-12-09 (11:00)

Deandre Ayton és Devin Booker összeszólalkoztak a Portland elleni vereség után. A Lakers ráment John Wallra, de Lonzo Ball nem eladó. Wall élete leggyengébb meccsének titulálta a ma hajnalit. LeBron James klubcsúcsot döntött a Lakersnél, a Bulls és a Celtics franchise-rekordokat állítottak fel, utóbbi beállított egy NBA rekordot is. Brandon Ingram legalább egy hetet kihagy (boka). Gary Harris is kidőlt a Nuggetsnél (csípő, 3-4 hét). Marcus Smart beszélt a Celtics játékának változásáról, Terry Rozier a hatereknek üzent. Rick Carlisle és Devin Harris méltatták a szerény Luka Doncicot, aki Steph Curry, Harden és Lou Williams nyomdokaiba lépett. Doncic nem tudja, hogy a FIBA miért változtatott a selejtezők lebonyolításán.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James máris klubcsúcsot döntött: az aranysárga-liláknál lejátszott első 25 mérkőzésén 717 pontot szórt, amivel átlépte Kareem Abdul-Jabbar vonatkozó, 1975/76-os rekordját (714) - Shaquille O'Neal 642 ponttal áll a harmadik helyen 1996-ból.

A Lakershez még két hír tartozik. A csapat riportere, Mike Trudell információi szerint Brandon Ingram legalább egy hetet kihagy bokasérülése miatt, akkor fogják újra megvizsgálni, hogy pályára léphet-e. Ben Stinar (AmicoHoops) pedig arról írt, hogy forrásai szerint Lonzo Ballt nem cseréli-e a klub, nem tették elérhetővé a tárgyalások során, még a John Wall-ért folytatott beszélgetések közben sem. Korábban kijött egy olyan cikk, hogy a Lakers első, Wallért ajánlott csomagjában ott volt Ball, de úgy tűnik, hogy ez nem igaz.

A Washington Wizards megemlített irányítójának, John Wallnak a bal sarka fáj, és a Cleveland Cavaliers elleni 116-101-es győzelem alkalmával 0/5 volt mezőnyből az irányító, összesen 1 pontig jutott. Wall azt nyilatkozta a meccs után, hogy olyan a sérülése, mintha csontkinövése lenne, és valószínűleg nem kellett volna játszania, ez az ő hibája - az ember azonban a saját hibáiból tanul leginkább. Wall szerint élete legrosszabb teljesítményét nyújtotta, hiszen mezőnykosara nem volt, összesen egy büntetőt tudott értékesíteni.

A Chicago Bulls-Boston Celtics összecsapás több rekordot is hozott: a Celtics történetének legnagyobb győzelmét aratta az 56 pontos sikerrel (133-77), ami egyébként NBA-rekord beállítás is a legnagyobb arányú idegenbeli győzelem kategóriájában, míg a Bulls fennállása legnagyobb arányú vereségét szenvedte el. Jim Boylen az első és a harmadik negyed első felében is sorcserét csinált, mindkét alkalommal lerántotta a pályáról a kezdőötöst. A tréner azt mondta a meccs után, hogy megalázó volt, ahogy játszottak, és megmentette játékosait - szerinte tisztelni kellene a játékot, és a megfelelő hozzállással kellene kosárlabdázni. Azt is felhozta Boylen, hogy évekig volt Gregg Popovich segédedzője, aki sokszor csinálta meg, hogy "sort cserélt", mégsem szólt senki egy szót sem.

Maradjunk még a Bostonnál, amely az előző 7 meccséből 6-ot megnyert. Marcus Smart még a Bulls elleni mészárlás előtt azt nyilatkozta, hogy elkezdett mindenki jobban játszani, folyékonyabban jár a labda támadásban. Ez jó jel, mert mindenki elkezdett mosolyogni a pályán, élvezi a játékot, és senki nem aggódik a statiszikái miatt, csak a győzelem érdekel mindenkit. Terry Rozier a Chicago elleni sikert követően annyit még azért megjegyezett, hogy azért is jó ez a pozitív széria, mert végre minden kritikus befoghatja a száját - borzasztóan idegesítette őket a sok okos a gyengébb idénykezdet közben.

A Dallas Mavericks újoncát, Luka Doncicot láthatáttok már a mai Visszajátszásban, mivel az ő 11-0-s futásával fordított a Mavs a Houston Rockets ellen, és végül nyert is - Doncic ezzel Steph Curry, James Harden és Lou Williams után a negyedik játékos ebben a szezonban, aki egy ilyen egyéni 11-0-s futást tudott csinálni. Maga az érintett szerényen nyilatkozott, edzője, Rick Carlisle azonban elmondta, hogy különleges teljesítményt láthattunk - Doncic nem fél, és nem minden nap látni ilyet. A Dallas hátvédje, Devin Harris azt is hozzátette, hogy nem egy mindennapi 19 éves játékos a szlovén, aki sosem ragad meg egyetlen labdabirtoklásnál vagy annál, hogy mi történt a mérkőzés korábbi részeiben. Harris szerint a kosárlabdában szükség van az ilyen gyors amnéziára, Doncicban megvan ez, ezt pedig be is bizonyította ma.

Doncic Marc Steinnek (New York Times) arról is beszélt, hogy nem tudja, miért változtatott a FIBA az Eb- és vb-selejtezők lebonyolításán, és nehéz feldolgozni, hogy Európa-bajnokként nem lesznek ott a világbajnokságon - a korábbi rendszerben Szlovénia Eb-győztesként automatikusan kvalifikálta volna magát a vb-re. Nem biztos, hogy sokáig marad a mostani lebonyolítás (a török szövetség elnöke, Hedo Türkoglu és a litván szövetség feje, Arvydas Sabonis is elmondta, hogy szerintük az új rendszer rossz, vissza kell hozni a régit), de az biztos, hogy a szlovéneket érintette legrosszabbul a változtatás.

A Denver Nuggetsnél nagyon komoly problémák vannak, hiszen Paul Millsap lábujjtörése után/előtt Gary Harris is kidőlt - ő még a Toronto Raptors elleni kedd hajnali meccsen sérült meg, és a csípője miatt 3-4 hetet kénytelen lesz kihagyni.

A végére pedig a Phoenix Suns maradt, amelynél megvolt az első összezördülés a két vezér között: Devin Booker és Deandre Ayton összeszólalkoztak a Portland TrailBlazers elleni vereséget követően, éppen amikor a média képviselői beértek az öltözőbe. Ayton annyit mondott, hogy neki is vannak érzései, és vannak olyan dolgok, amik egyre kevésbé tetszenek neki. Amikor nem érzi az energiát a társain, akkor ki fogja nyitni a száját, és nem számít, hogy ki a másik illető, az sem, ha az egy 9 vagy 15 éve az NBA-ben játszó veterán játékos. Mindenkinek megvan a feladata, és azt is hozzátette, hogy neki is feljebb kell kapcsolnia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus