Hírmorzsák 2018-12-09 (20:30)

LeBron James és Dwyane Wade hétfő éjszaka utoljára játszanak majd ugyanazon az NBA meccsen, a két érintett beszélt a dologról. Jason Terry-t a Lakers, a Warriors és a Mavs érdekli, egyébként visszavonult. Luke Walton Kyle Kuzmát és főleg a passzjátékát dicsérte. Daniel Theis szerint levédekezhetetlen a Celtics. Joel Embiid visszaszívta, hogy nem elégedett a szerepével, de Brett Brown már mérges. Guerschon Yabusele jó ideig nem játszik bokasérülése miatt.

Hétfő éjszaka utoljára játszik egymás ellen LeBron James és Dwyane Wade, hiszen utóbbi az idény végén visszavonul. James azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy keserédes pillanat lesz ez. A jó része az, hogy mindig szeret a "testvérével" együtt a pályán lenni - kapcsolatuk a 2003-as draftfelmérőn kezdődött, és azóta is nagyon jóban vannak. A szomorú természetesen az, hogy utoljára lépnek pályára együtt az NBA-ben. Wade annyit mondott, hogy nem fog hazudni, ez nem csak egy meccs a 82 közül, mert minden idők egyik legjobbja és az egyik legjobb barátja ellen utoljára játszhat. Nyerni akar, de ki akarja élvezni ezt a lehetőséget.

Ha már James, maradjunk a Lakersnél: a gárda vezetőedzője, Luke Walton Kyle Kuzmát dicsérte a Memphis Grizzlies elleni győztes meccs után. Walton szerint látszik, hogy Kuzma az előző két mérkőzésen mennyire agresszív volt, de a legfontosabb az vele kapcsolatban, hogy amikor kell, akkor passzol. Játékosa alapvetően scorer, és mindig azt nézi, hogyan tud pontot szerezni, de több üres helyzete lesz, ha attól is kell tartania az ellenfélnek, hogy passzolhat, miután megbontotta a védelmet.

A tavaly a Milwaukee Bucksnál játszó Jason Terry Tim MacMahonnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy visszavonult, kivéve ha a Lakers, a Dallas Mavericks vagy a Golden State Warriors hívja.

A Boston Celticsnél Guerschon Yabusele bal bokája nagyon csúnyán kificamodott: egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, de Brad Stevens vezetőedző szerint jó ideig nem fog játszani a francia.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy a Chicago Bulls ellen parádézó Daniel Theis a ma hajnali győzelem után azt mondta, hogy gyakorlatilag lehetetlen levédekezni a Celticset. A német magasember szerint minden pályán lévő játékosuk tud dobni, védelmet bontani és kiválóan passzolnak - ha a megfelelő módon játszanak, úgy, ahogyan az utóbbi időben, nagyon nehéz ellenük mit kezdeni 48 percen keresztül.

A végére pedig Joel Embiid maradt. Tegnap késő délután írtunk már arról, hogy a Philadelphia Sixers centere nem elégedett a szerepével a Jimmy Butler-csere óta. Embiid azt mondta utána, hogy egyáltalán nincs baja, a gond viszont az, hogy Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint Brett Brown vezetőedző így sem repes az örömtől, hogy Embiid a médiához fordult ezzel a problémájával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus