Hírmorzsák 2018-12-12 (15:30)

A Clippers Kawhi Leonardot és Kevin Durantet akarja jövő nyáron. LeBron James nem gondolkodott a Knicksbe igazoláson. A Bullsnál egy bizottság alakulhat, amely közvetít a játékosok és az edzők között. Durant szerint a jelenlegi Warriors vezérek mindegyikének vissza fogják vonultatni a mezét. Gregg Popovich megelőzte Pat Riley-t az örökranglistán a megnyert meccsek tekintetében. A Pacers elcserélné Darren Collisont vagy Cory Joseph-et. A Cavs Alec Burksnek és Rodney Hoodnak is új csapatot keresne. Brandon Knight a jövő héten elkezdheti a szezont. Michael Porter Jr. meggyőző az edzéseken. Sérültlista: Lou Williams (2 hét), Allonzo Trier (1 hét), Nikola Mirotic, Jimmy Butler, Tristan Thompson (2-4 hét). Shareef Abdur-Rahim a G-Liga elnöke.

LeBron James és Dwyane Wade tegnap hajnalban játszottak egymás ellen utoljára az alapszakaszban, és Jamesnek volt egy olyan félmondata, hogy tudta előre, hogy vagy a Staples Centerben vagy a Madison Square Gardenben lesz az utolsó egymás elleni ütközetük, ami persze beindította a találgatást, hogy akkor a New York Knicksnek lehetett még esélye a megszerzésére. Joe Vardon (The Athletic) forrásai szerint James soha nem vette komolyan fontolóra, hogy a Knickshez szerződjön - inkább csak arra gondolt, hogy egy olyan különleges helyen kell elbúcsúzniuk egymástól a pályán, mint a Staples Center vagy a Garden.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a Los Angeles Clippers egy forradalmi tervet készül végrehajtani annak érdekében, hogy Kevin Durantet és Kawhi Leonardot is le tudja igazolni a jövő nyáron. A Toronto Raptors állítólag a meccsei 75%-án észrevett legalább egy Clippers alkalmazottat, nem egyszer Lawrence Frank elnököt. Steve Ballmer tulajdonos a hírek szerint a megszállottja annak, hogy megszerezze mindkét sztárt.

Szintén Duranthez kapcsolódik, hogy Chris Haynes (ESPN) podcastjében elmondta, hogy biztosra veszi, hogy vissza fogják vonultatni mindannyiuk mezét, és valószínűleg mind kapni fognak egy-egy szobrot a Chase Center előtt - a Bay Area legendái lesznek, az emberek mindig emlékezni fognak rájuk és a teljesítményükre. 50 év múlva, mikor mindannyian újra a pályán lesznek, rengeteget fogják ünnepelni őket.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich 1211. győzelmét aratta pályafutása során, ezzel megelőzte Pat Riley-t a vonatkozó örökranglista negyedik helyén. Riley 10 győzelemre van a harmadik helyen álló Jerry Sloanról.

Van két cserepletyka. Egyrészt Brian Windhorst úgy tudja, hogy az Indiana Pacers elcserélné Darren Collisont vagy Cory Joseph-et - nagyon sokra tartják Aaron Holiday-t, és minél több helyet és játéklehetőséget akarnak neki adni. Azt a hírt pedig szintén Windhorst hozta, hogy a Cleveland Cavaliers JR Smith mellett Alec Burksöt és Rodney Hoodot is árulja.

Nézzük a sérüléseket. A Houston Rockets hátvédje, Brandon Knight a jövő héten elkezdi a szezont - Mike D'Antoni szerint rengeteget segíthet nekik a hátvéd, aki sérülése előtt All-Star szinten játszott. Az ESPN értesülései szerint a hátműtétből felépülőben lévő Michael Porter Jr. kifejezetten meggyőző az edzéseken - még maga a Denver Nuggets is meglepődött azon, hogy milyen jól dobja a triplákat annak köszönhetően, hogy Mike Price-szal dolgozik. A New Orleans Pelicansnél Nikola Mirotic kihagyhat pár meccset, miután bokasérüléssel bajlódik. A New York Knicksnél Allonzo Trier a bal combhajlítójával küszködik, és legalább egy hétre az oldalvonal mellé kényszerül.

A Cavs centere, Tristan Thompson 2-4 hetet kihagy, mert kiment a bal bokája - kedd hajnalban, a Milwaukee Bucks elleni meccsen sérült meg, mikor egy leérkezésnél Malcolm Brogdon lábára esett. A Philadelphia Sixers sztárja, Jimmy Butler nem szenvedett súlyosabb ágyékhúzódást - ma éjszaka valószínűleg nem játszik. A Clippersnél Lou Williams meghúzta a jobb combhajlítóját a kedd hajnali, Phoenix Suns elleni győzelem alkalmával. Doc Rivers vezetőedző azt mondta, hogy szerinte játékosa 2 hetet ki fog hagyni. Riverst egyébként megkérdezték, hogy ki és hogyan fogja helyettesíteni Williamst, amire annyit mondott, hogy senki, de nem is szabad megpróbálni - agresszívnek kell lenni, és minél több pontot kell dobni amellett, hogy a társak kiszolgálását is előtérbe kell helyezni.

Malika Andrews és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) forrásai szerint a Chicago Bulls játékosa, Zach LaVine négyszemközt találkozott Jim Boylen vezetőedzővel - állítása szerint nem bocsánatkérés volt ez, csak meg akartak néhány dolgot beszélni. LaVine azt mondta, hogy mindent meg kell vitatniuk egymással - mivel saját magát a csapat vezérének tartja, így szerette volna elmondani a véleményét a szakmai stábnak. Szerinte ez üzlet és nem diktatúra - mind felnőttek, így mindenkinek megvan a maga véleménye. Vasárnap egy második meetinget is tartott a csapat, ahol felmerült egy olyan "bizottság" ötlete, amely a játékosok és az edzők között közvetítene. A hírek szerint Boylen mögött áll a vezetőség és a tulajdonosi kör.

A végére pedig Shareef Abdur-Rahim maradt, aki a G-Liga új elnöke - eddig az NBA alelnöke volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus