Hírmorzsák 2018-12-13 (20:45)

Luke Walton szerint LeBron James Steph Curry és Kobe Bryant vezértulajdonságait vegyíti, ez látszik a Lakersen. Phil Jackson az aranysárga-liláknál járt. Shaquille O'Neal szerint a 2000-es évek elejének Lakerse simán verné a mostani Warriorst - Steph Curry szerint nem, majd kifejtette, hogy szerinte miért fölösleges ez a vita. Shaq szerint LeBron esetében már nem lehet türelemről beszélni. Kawhi Leonard beszélt a Raptorsról és hogy mennyire érdeklik őt a cserepletykák. Kevin Durant dicsérte a Torontót. Spencer Dinwiddie Steph Curry-nek érezte magát. Allonzo Trier új szerződést kapott (2 év, 6.9 millió dollár). Dikembe Mutombo megint jelesre vizsgázott emberségből. TJ Warren 15.000 dolláros büntetést kapott. Derek Fisher uzsorás lett.

A Toronto Raptors sztárját, Kawhi Leonardot sokszor szóba hozzák más csapatokkal is, hiszen jövő nyáron oda igazolhat, ahova akar. Leonard Kurt Helinnek (NBC Sports) elmondta, hogy csak arra koncentrál, ami a dolga - nem olvassa a médiát, nincs közösségi média accountja, csak a családja és a munkája érdekli. A kiscsatár elmondása szerint egyáltalán nem zavarja, hogy mi jelenik meg róla, a TV-t sem nagyon nézi. A Raptorsról azt mondta, hogy egyelőre minden jó, hiszen nyernek, és jól is játszanak. A San Antonio Spurs és a Toronto közötti különbségről annyit mondott, hogy két kosár van és egy labda most is, csak mások a csapattársak.

A Raptors ma hajnalban simán verte a bajnokot, és Kevin Durant intézett pár szép szót a kanadaiak felé. KD kiemelte, hogy a Torontónak van két bajnoka Danny Green és Leonard személyében, akik mellett olyan veterán játékosok vannak, mint Jonas Valanciunas, Kyle Lowry és Serge Ibaka. Nagyszerűen vegyítik a fiatal és az idősebb játékosokat, és bár az edzőjük új, sok játékos élt már át nagy csatákat. Nem mondaná, hogy fiatal együttes a Raptors, amelynek plusz önbizalmat ad, hogy kétszer legyőzte a Warriorst - ezelőtt is kiválóan kosaraztak, ezután is jól fognak játszani. Durant szerint a Toronto nem egy feltörekvő csapat, már megérkezett az elitbe.

A Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie ma hajnalban 39 pontot szórt a Philadelphia Sixers elleni 127-124-es győzelem alkalmával - 11/18 volt mezőnyből, 13/14 a büntetővonalról és 4/6 triplából. Dinwiddie a mérkőzést követően elmondta, hogy amikor két hármasa bemegy egymás után, azt hiszi magáról, hogy ő Steph Curry, márpedig most elég jól ment neki a dobás, úgy is érezte magát, mint Curry, úgyhogy nem is hagyta abba, folyamatosan emelte rá a kísérleteket.

Shaquille O'Neal megint előhúzott egy összehasonlítást: Scott Gleesonnak (USA Today) elmondta, hogy szerinte a 2000 és 2002 között három bajnoki címet nyerő Los Angeles Lakers simán legyőzné a mostani Golden State Warriorst. Shaq szerint sokan gondolhatják ezt másképp, valószínűleg a Warriors sem így érzi, de minden idők egyik legjobb csapata volt a 2001-es, amely 15-1-es mérleggel gázolt át a PO-on - 16-0-val végeztek volna, de Allen Iverson "megvadult", aztán átlépte Tyronn Lue-t.

A már említett Steph Curry azt válaszolta, hogy egyáltalán nincs igaza O'Nealnek, tök egyértelműen legyőznék azt a Lakerst - majd hozzátette, hogy ezt az oda-vissza mondogatást az idők végezetéig folytathatják. Ő szórakoztatónak tartja, hogy erről van szó, mert egyrészt ki tudja, mi lenne a vége, másrészt meg teljesen más a játék. Curry szerint azokat a csapatokat békén kellene hagyni, akik dominálták a saját korukat, nem lenne szabad egymás mellé tenni őket. Azt is hozzátette, hogy már maga az egy elismerés, hogy őket is ilyen kontextusban emlegetik - ez is azt mutatja, hogy elérték a céljaikat, ráadásul számukra még nincs is vége, de nagyon nehéz, mikor arról van szó, hogy különböző korszakok nagyságait kell összemérni.

Shaq arról is beszélt, hogy nehéz még felmérni, hogy mire lehet jó a Lakers - azt mindenki tudja, hogy mi van akkor, ha jó játékosokat rakni LeBron James mellé, de szerinte az, hogy türelmes az ember, csak addig áll, amíg nem nyer bajnoki címet. James zsinórban nyolcszor járt a döntőben, és így Shaq szerint nem beszélhetünk türelemről - miután megnyerte az első bajnoki címét, azonnal a másodikat tűzte ki célul, és ha valaki feljut a Mount Everestre, az nem akar lejönni onnan.

A Lakers vezetőedzője, Luke Walton Sam Amicknek (The Athletic) LeBron Jamest méltatta. A tréner úgy gondolja, hogy minden csapatnak olyan a személyisége, amilyen a legjobb játékosa. Ettől olyan nagyszerű vezér például Steph Curry, aki önzetlen és szerény. Kobe Bryant pont az ellenkezője volt, egy hidegvérű gyilkos, és mindannyian úgy érezték, hogy "ide nekem az oroszlánt is", mert bárkivel felveszik a kesztyűt, aki kikezd velük. LeBronhoz a győzelem illik - imád nyerni és imádja a versengést is. Walton szerint James mindent hoz egyszerre, amit Curry és Kobe: önzetlen, de hidegvérű gyilkos is, tanár és rendkívül intelligens. Időbe telik, amíg ez teljesen átragad a csapatra, de már most is látszik, hogy egyre magabiztosabb a gárda, ebben pedig nagy szerepe van LeBronnak.

Ohm Youngmisuk (ESPN) jelentette, hogy Phil Jacksont szerdán az aranysárga-lilák edzőközpontjában látták. Az egykori trénerlegenda két éve nem járt a klubnál, de a hírek szerint előtte mindig nyitva áll az ajtó - a hírek szerint most csak beugrott. Walton azt nyilatkozta, hogy ő még nem találkozott egykori mesterével, de ha tényleg ott van Jackson, akkor felmegy az irodába, mert szeret vele beszélgetni. Túl sokat nem kell belelátni ebbe a látogatásba, de Jackson nem ápol épp jó viszonyt LeBronnal, mióta a New York Knicks elnökeként megszólta James sleppjét.

A New York Knicks leigazolta Allonzo Triert - eddig two-way szerződése volt, most 2 éves kontraktust kapott a bi-annual kivétel segítségével, így 6.9 millió dollár üti a markát. Shams Charania (The Athletic) írta, hogy ez az eddigi legnagyobb szerződésátalakítás, ami two-way megállapodásból indult. A Knickshez ehhez meg kellett szabadulnia valakitől: Ron Baker került ki a keretből.

A Phoenix Suns kiscsatára, TJ Warren 15.000 dolláros büntetést kapott a ligától, miután nem megfelelő nyelvezetet használt egy játékvezetővel szemben a Los Angeles Clippers elleni hosszabbításban történt kiállítását követően.

Dikembe Mutombo megint jelesre vizsgázott emberségből: egy 8 éves kongói kissrácot Amerikába reptetett, hogy megműthessék a kisfiú daganatát.

A végére pedig Derek Fisher maradt, aki lényegében uzsorás lett a Luxury Asset Capital nevű cégnél - sportolóknak és más, komoly bevételekkel rendelkező ügyfeleknek segítenek, ha éppen túl nagy lábon él az illető. Kapta is az ívet Fisher Jared Dudley-tól kezdve Baron Davisig - mint ismert, az egykori irányító a Játékosok Szakszervezetének elnökeként tevékenykedett, és volt egy olyan pletyka is, miszerint a 2011-es lockout alatt megegyezett David Sternnel egy olyan kollektív szerződésben, amely a játékosok szempontjából rosszabb anyagi feltételeket biztosított volna a jelenleginél, erre ugrott most rá például Davis.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus