Hírmorzsák 2018-12-19 (11:00)

A Rockets kívánságlistáján Kentavious Caldwell-Pope áll az első helyen, kicsit lejjebb JR Smith. James Harden a liga szerint is lépéshibát követett el a Jazz elleni meccs végén. A Pelicans 3&D hármast akar, Stanley Johnson lehet a kinézett. LeBron James szerint hihetetlen lenne, ha meg tudnák szerezni Anthony Davist. Ötrészes dokumentumfilm-sorozat készül a Showtime Lakersről. Kent Bazemore iránt több bajnokesélyes csapat is érdeklődik - 10.000 dolláros büntetést kapott. A Magicet több klub is megkereste Terrence Ross miatt. Dion Waiters újra a Heattel együtt edz. Billy Donovan Russell Westbrookot méltatta. Jamal Crawford a 14 gólpasszos karriercsúcsa után nyilatkozott. Kenny Atkinson a Nets labdajáratását emelte ki. Tyronn Lue újra a Clippersnél dolgozik.

Kezdjük a mai morzsát cserepletykákkal.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a Houston Rockets első számú kiszemeltje Kentavious Caldwell-Pope. A Los Angeles Lakers árulja KCP-t, akinek vétójoga van minden cseréjére (mivel 1 éves szerződést kötött a nyáron), de a hírek szerint engedné, hogy Houstonba postázza őt az aranysárga-lila alakulat. JR Smith is ott van a texasiak kívánságlistáján, de lejjebb, mint Caldwell-Pope.

Szintén a Rocketshez kapcsolható, hogy tegnap nagy vihart kavart James Harden lépéshibája, ami az L2M report szerint is az volt, ezt a liga is bevallotta.

Jordan Brenne (The Athletic) információi szerint a New Orleans Pelicans továbbra is 3&D winget keres hármas posztra, hogy javítsa a spacinget, és egy kicsit tehermentesítse Julius Randle-t védekezésben. Egy keleti konferenciában dolgozó vezető azt nyilatkozta, hogy sok csapattal tárgyal a Pelicans, és a Detroit Pistonstól Stanley Johnson lehet az emberük, akitől állítólag megválnának az autóvárosiak, és más csapat megpróbálhatja "feltámasztani".

Vasárnap volt arról szó, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Lakers minden cserealapját Anthony Davisre tartogatja. LeBron Jamest kérdezték erről az újságírók, aki annyit válaszolt, hogy elképesztő, hihetetlen lenne, ha meg tudnák szerezni a Pelicans sztárját.

A Lakershez kapcsolódik az is, hogy az 1980-as évek Showtime Lakerséről 5 részes dokumentumfilm-sorozatot készítenek - azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül adásba.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy több bajnokesélyes csapat is szeretné megszerezni az Atlanta Hawks swingmanjét, Kent Bazemore-t - neki 19.3 millió dolláros játékosopciója van még jövőre.

Az is Bazemore-hoz köthető, hogy 10.000 dolláros büntetést kapott, amiért a Brooklyn Nets ellen a közönség közé dobta a labdát.

Még mindig Steintől származó info, hogy az Orlando Magicet több klub is megkereste már Terrence Ross miatt, aki lejáró kontraktussal bír. A floridai együttes inkább Jonathon Simmonstól válna meg, akinek még két éve van vissza jelenlegi szerződéséből, igaz, az utolsó évéből csak 1 millió dollár garantált.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters először edzett együtt a csapattal január óta - azóta nem játszott bokaműtétje miatt. Erik Spoelstra vezetőedző Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmondta, hogy többet edz már Waiters, egyre jobb állapotban van, de ütközések nélkül edzett, és maga a játékos nem is nyilatkozhat semmit visszatéréséről, amíg le nem tudja az első teljes értékű tréningjét. Napról napra vizsgálják Waiters állapotát, úgyhogy egyelőre nem tudni, mikor kezdheti el a szezont a dobóhátvéd.

A Phoenix Suns dobóhátvédje, Jamal Crawford 14 gólpasszt osztott ki a New York Knicks ellen a minap, ami karriercsúcs a veterán játékosnál. Crawford a találkozó után azt nyilatkozta, hogy rengeteget jelent ez neki, mert sokan kételkedtek benne. Folyamatosan azt hallgatta, hogy vajon képes-e még ezen a szinten játszani, csak egy scorer, és egyáltalán minek igazolták le. Jót mosolyog most ezen, és megpróbálja hasonlóan folytatni.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Billy Donovan szupersztárjáról, Russell Westbrookról beszélt még a Chicago Bulls elleni összecsapást megelőzően. A tréner szerint nagy szükségük van arra, hogy Westbrook a tőle megszokott sebességgel játsszon, és jól védekezzen - függetlenül attól, hogyan dob, mindig óriási befolyása van a játékra. Donovan szerint fontos, hogy Westbrook támadja a gyűrűt, mert ha nem is fejezi be mindig kosárral a támadásokat, a támadópattanózásban akkor jók, mikor az irányító is sokat van a festékben.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson még a Lakers legyőzését megelőzően mondta el, hogy egészen kiválóan jár most a labda a csapatnál - folyamatosan passzolnak, keresik az extra passz lehetőségét, a jó helyzetből még jobbat hoznak ki, így lehetett egymás után két meccsen is 34 gólpasszuk (egyébként most már 6-os győzelmi szériában vannak). Atkinson szerint az elejétől kezdve ezt a játékot próbálják meghonosítani, és fontos, hogy sokat támadják a gyűrűt, így a kinti dobóiknak több területük van.

A végére pedig Tyronn Lue maradt, aki az utóbbi napokban a Los Angeles Clippersnél dolgozik nem hivatalos pozícióban - ezt Doc Rivers vezetőedző mondta el Andrew Greifnek (Los Angeles Times). Nem meglepő a dolog, tekintve hogy Lue Rivers segédedzője volt, mielőtt a Cleveland Cavaliers vezetőedzője lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus