Hírmorzsák 2018-12-22 (21:15)

Michael Malone szerint Nikola Jokic MVP várományos. Anthony Davis és LeBron James együtt vacsoráztak - Davisnek többet számít az öröksége, mint a pénz. Luke Walton Ivica Zubacot dicsérte. Khris Middleton szerint ő és Giannis Antetokounmpo alkotják kelet egyik legdinamikusabb párosát. Dion Waiters szerint sokkal többet tud, mint amit eddigi karrierje során mutatott. Steph Curry szerint a Golden State-nek élesebbnek kell lennie. Kobe Bryant egyszerű indokkal győzte meg a játékvezetőket, miért dobás közben faultolták.

Nincs morzsa mostanában a LeBron James - Anthony Davis viszony nélkül, és most is ez a helyzet, miután a két játékos együtt vacsorázott a Los Angeles Lakers és a New Orleans Pelicans ma hajnali, egymás elleni összecsapását követően. Davis azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Yahoo Sports), hogy számára az öröksége többet jelent, mint a pénz - azt akarja, hogy azok a fiatalok, akik most csodálják és felnéznek rá, az örökségéről ismerjék őt, mint például a bajnoki címeiről, azokról a dolgokról, amiket a közösségért tesz, hogy jó csapattárs, illetve hogy keményen játszik. Ezek számítanak neki igazán. Hozzátette, hogy ne értse félre senki, a pénz nagyszerű dolog, de ha a pénz és az örökség között kell választani, mindig az utóbbi nyer nála.

A Lakersnél Ivica Zubac először volt kezdő ebben az idényben, és meg is volt az oka ennek: Luke Walton vezetőedzőnek nagyon tetszik a horvát center munkamorálja. Walton a Pelicans elleni összecsapás utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy bármikor a Lakers edzőközpontjában jár, Zubac mindig ott van és csinál valamit - vagy az edzőteremben dolgozik, vagy fut, vagy 2-2-zik, vagy az edzőkkel gyakorol. A tréner szerint az ember észreveszi ezeket, és ha lehetősége adódik, emiatt mer magabiztosan pályára küldeni egy olyan játékost, aki eddig nem játszott túl sokat. Walton azt is hozzátette, hogy nagyon örült Zubacnak, mert mindig öröm azt látni, ha valaki keményen dolgozik, és ez utána kifizetődik.

 

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone még a Dallas Mavericks elleni győztes meccs után dicsérte szerb kiválóságát, Nikola Jokicot - a center 32 ponttal és 16 pattanóval vezette sikerre övéit. Malone szerint most, hogy három kezdő is hiányzik tőlük, Jokic bizonyítja, hogy MVP várományos - nemcsak a statisztikái miatt, hanem mert minden találkozón vezér tud lenni és rengeteg féle módon, ezért annyira különleges kosaras.

A Milwaukee Bucks swingmanje, Khris Middleton Vincent Goodwillnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy ő és Giannis Antetokounmpo is kicsatárok/erőcsatárok, akik úgy játszanak, mint az irányítók. Middleton szerint nem annyira atletikus, mint görög csapattársa, de mindketten képesek alacsonyabb és nagyobb emberekre is simán ráváltani. Az idén 17.6 pontot, 5.8 pattanót és 3.9 gólpasszt átlagoló játékos szerint mindezt figyelembe véve kijelenthető, hogy ő és Antetokounmpo kelet egyik legdinamikusabb párosát alkotják.

A Miami Heat sérült dobóhátvédje, Dion Waiters egyre közelebb van a visszatéréshez, az önbizalmával azonban most sincs semmi gond, ahogy eddig sem volt soha. Waiters Rohan Nadkarninak (Sports Illustrated) azt mondta, hogy "tudom, hogy jobb vagyok, mint sok anyaszomorító ebben a ligában" - hozzátette, hogy eddig még csak ízelítőt láthattunk a tudásából, ő pontosan tisztában van azzal, hogy ennél még sokkal többre képes.

A Golden State Warriors egyelőre csak 21-11-gyel áll, és nem annyira meggyőző, mint az elmúlt években. A gárda kétszeres alapszakasz MVP-je, Steph Curry azt mondta Nick Friedellnek (ESPN), hogy sokkal élesebbnek kell lenniük, ennyi a lényeg - azt kell érezniük, amikor a pályára lépnek, hogy pontosan tudják, mit fognak csinálni, márpedig jelenleg még túl sokat gondolkodnak. Curry szerint egyébként jó úton haladnak, közel járnak a megoldáshoz, de még nem jutottak el erre a pontra. Emellett azt is kiemelte, hogy természetesen a lehető legegészségesebben kell eljutniuk a rájátszásig.

A végére Kobe Bryant maradt. Richard Jefferson elmesélte, hogy a Lakers ikonját egyszer lefaultolták, a játékvezetők azonban nem tudták eldönteni, hogy dobás közben történt-e a szabálytalanság. Jefferson szerint Bryant odament a sporikhoz, és megmondta nekik, hogy egyértelmű, hogy dobás közben ütöttek neki oda, mivel egész meccsen nem passzolt egyet sem - a játékvezetők elfogadták a magyarázatot, megadták a két büntetőt Kobe-nak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus