Hírmorzsák 2018-12-23 (11:30)

Lehet, hogy Markelle Fultz a teljes idényt kihagyja. Wilson Chandler combsérüléssel bajlódik. Kawhi Leonard 2019 elejétől kezdve a back-to-backek mindkét felén játszhat. Luka Doncic csípője megsérült, de nincs nagyobb gond - Steph Curry és Draymond Green dicsérték a szlovént. Thomas Bryant Wilt Chamberlain nyomdokaiban. Giannis Antetokounmpo 23 kilónyi izmot szedett fel, mióta az NBA-be került. Kenny Atkinson 25.000 dolláros büntetést kapott. A Knicks több szempont miatt is a saját játékosai fejlesztésére koncentrál.

A mai morzsát a Philadelphia Sixersszel kezdjük. A gárda GM-je, Elton Brand az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy jelenleg nem tudja megmondani, hogy Markelle Fultz játszik-e még ebben az idényben vagy sem - Brand szerint pár hét múlva tisztázódik a helyzet. Szintén ide tartozik, hogy Wilson Chandlernek a bal combja meghúzódott, emiatt nem játszott ma hajnalban a Toronto Raptors ellen - azt nem tudni, hogy mennyire súlyos a probléma, kell-e még kihagynia mérkőzést a kiscsatárnak, de ugyanilyen gondja volt már a hónap korábbi részében.

A Torontónál Kawhi Leonard hiányzott a Sixers elleni zakó során, Nick Nurse vezetőedző azonban azt mondta, hogy 2019 elejétől kezdve készen fog állni sztárja arra, hogy back-to-back (egymás utáni napokon rendezett) találkozók mindkét felén részt vegyen, legalábbis szerinte. A Raptorsnak még öt back-to-backje van ebben az idényben.

A Dallas Mavericks újonc sztárja, Luka Doncic a Golden State Warriors elleni mérkőzés harmadik negyedében nekiesett a csípőjével egy széknek, és idő előtt be is fejezte a mérkőzést, de Rick Carlisle vezetőedző úgy számol, hogy nincs komolyabb gondja a szlovénnek, nem fog kihagyni sem hosszabb, sem rövidebb időt, és ezt mondta maga az érintett is. Doncicról az ellenfél sztárjai közül Draymond Green annyit mondott, hogy jó játékos, aki nagy problémát fog okozni, de már most is nagy gondot okoz az ellenfeleknek. Steph Curry annyit tett ehhez hozzá, hogy Doncic rendkívül okos, tehetséges, nagy játékintelligenciával bír és magabiztos - pontosan tudja, mit csinál.

Arról ma reggel már beszámoltunk, hogy a Washington Wizards centere, Thomas Bryant Wilt Chamberlein nyomdokaiba lépett a Phoenix Suns ellen három hosszabbítás után megnyert találkozón - ezen a linken olvashattok erről.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson 25.000 dolláros büntetésben részesült, mert miután kiállították az Indiana Pacers ellen, szóban inzultálta a játékvezetőket, valamint nem hagyta el időben a játékteret. A tréner azt nyilatkozta ezt követően, hogy mentálisan erősebbnek kell lenniük és neki is az ilyen szituációkban - 5 pontos hátrányban, bő egy perccel a vége előtt nem kaptak meg egy általuk jogosnak vélt fújást, ezután szállt el Atkinson agya. Fejlődnie kell, mert ő nem azért van a csapatnál, hogy a műsort csinálja, ezért elnézést is kér, mert nem ilyen embernek gondolja magát.

A Milwaukee Bucks vezére, Giannis Antetokounmpo Mark Jonesnak (ESPN) elárulta, hogy 23 kg-nyi izmot szedett magára, mióta az NBA-be került.

A végére pedig a New York Knicks elnöke, Steve Mills maradt, aki Marc Bermannek (New York Post) újra elmondta, hogy szeretnének a most meglévő játékosaik fejlesztésére koncentrálni, így megpróbálják javítani a klub körüli kultúrát, illetve a Knicksről kialakult képet a több játékosban is. Mills szerint ha a saját embereik nem hisznek abban, hogy valami jó dolog történik a csapatnál, akkor nem lesz vonzó a csapat a "külsősök" számára sem. Az a terv, hogy javítsák a környezetet, így a szabadügynökök szívesebben menjenek az együtteshez. Emellett persze az is jó lenne Mills szerint, ha olyan szintre tudnák fejleszteni a mostani embereiket, hogy nehéz döntéseket kellene hozniuk, hogy őket fizessék meg vagy a szabadügynökök közül válogassanak - és ezt nemcsak a mostani újoncaikra értik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus