Hírmorzsák 2018-12-26 (11:30)

LeBron James ágyéka meghúzódott, de elvileg nincs komolyabb baja. Lonzo Ball szerint sokkal könnyebb LeBron mellett játszani, mert James mellett a többiekre nem hárul akkora figyelem - a játéka más részein dolgozhat, mint korábban. Rajon Rondo nem tudja, hol lenne Kevin Garnett nélkül - szerinte James nagyszerű és alulértékelt csapattárs. Draymond Green magára vállalta a felelősséget a Warriors ma hajnali zakójáért. Kyrie Irvingnek sokat segített, hogy az egész családja ott volt a Sixers elleni összecsapáson. Markelle Fultz még játszani fog ebben az idényben. Robin Lopezt cserélné a Bulls.

Arról volt már szó ma reggel, hogy a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James bal ágyéka meghúzódott a ma hajnali, Golden State Warriors elleni összecsapáson - azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mennyire súlyos a probléma, de James a harmadik negyedben befejezte a találkozót. LeBron a pályáról lefelé menet azt mondta, hogy hallott egy pattanást, ami sok jót nem jelent, de az első vizsgálatok csak kisebb húzódást mutattak ki, és Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint nagyobb probléma nincs. James annyit mondott később, hogy az nagy szerencse, hogy az izommal nincs semmi baj - azt nem zárta ki, hogy csütörtök éjszaka már játszik a Sacramento Kings ellen, de ezt még nem lehet biztosra venni.

LeBronról, illetve a vele való játékról nyilatkozott Lonzo Ball Bill Oramnek (The Athletic), és elmondta, hogy sok terhet levesz az ő és a többiek vállairól is, hogy James a csapatban van - mivel ott van náluk a világ legjobb csapata, minden figyelem rá hárul, sok győzelmet és vereséget vele azonosítanak. LeBron egész életében ezzel együtt játszott, hozzá van már szokva, nincs ezzel gondja, de neki könnyebb így, hogy nem ő van a reflektorfényben. Ball arról is beszélt, hogy a játékának új elemeit fejlesztheti James mellett, mivel korábban soha nem fordult elő, hogy ne lett volna a labda a kezében, és elzárásokat kellett volna adnia, vagy hátsó befutásokkal segíteni a támadásokat. Most próbál fejleszteni a catch-and-shoot játékán is - korábban labdavezetésből dobott, most ebben is fejlődnie kell.

Nem szorosan ide tartozik, de még mindig az aranysárga-lilákhoz kapcsolható, hogy Rajon Rondo Kevin Garnettről beszélt Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN). Rondo szerint ha nem találkozott volna Garnett-tel, fogalma sincs, hol lenne most. 2007-ben benne volt az eredeti, Minnesotába küldött csomagban, és úgy érezte, vége mindennek. Aztán tudta meg, hogy Garnett jelezte a Boston Celtics felé, hogy együtt akar játszani vele - biztos nagyon szerette Danny Ainge GM is, de Garnettnek rengeteg köze volt ahhoz, hogy Bostonban maradt. Rondo LeBronról is beszélt, aki szerinte nagyszerű és alulértékelt csapattárs - rengeteget tesz a fiatalokért, példát mutat nekik minden nap az edzőteremben és a meccseken is. Nagyon okosnak is tartja csapattársát - imádja hallgatni, ahogy a fiatalokat tanítja. Ő is megpróbál tanulni tőle, mert sokat segít, hogy egy ilyen játékintelligenciával megáldott játékos van mellette.

A Lakers nagyon simán verte a bajnokot még LeBron sérülése ellenére is, a Warriors magasembere, Draymond Green pedig magára vállalta a zakót. Green saját elmondása szerint sokat kell még javulniuk, főleg neki, miután az egész támadójátékot tönkrevágta, és ezzel teljesen megakasztotta a játék ritmusát - rengeteget kell előrelépnie. Az aranysárga-lilák sokkal inkább Steph Curry-re, Klay Thompsonra és Kevin Durantre koncentráltak védekezésben, hogyha inkább más dobjon helyettük. Green annyit mondott erre, hogy sokat hezitált, nem volt elég agresszív, ezért működött a Lakers taktikája, és miután elvesztették a ritmust, nem tudtak újra felpörögni. Jobbnak kell lennie, de az is lesz, az ilyen védekezést pedig szét kellene szednie, most mégsem tette meg.

A Boston Celtics hosszabbítás után 121-114-re verte a Philadelphia Sixerst tegnap este, többek között Kyrie Irving 40 pontjával. Az irányító azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy sokat jelentett számára, hogy a családja ott volt a TD Gardenben - ezt egyébként el is újságolta még a meccs előtt a csapattársainak, hogy több mint 20-an várnak rá kint, és fogalmuk sincs a többieknek, hogy mennyire izgatott. Soha nem volt arra lehetősége, hogy az egész családja egy helyen legyen, ezért jelentett ez neki ennyit

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Sixers irányítója, Markelle Fultz játszani fog még ebben a szezonban. Raymond Brothers, Fultz ügynöke azt nyilatkozta az újságírónak, hogy sokat javult Fultz állapota a kezelések miatt, sokkal több és másfajta mozgásra képes a játékmester fájdalom nélkül, mint előtte. Fultz egyébként a csapattal volt a Boston elleni összecsapáson, de utána utazott is vissza Los Angelesbe, hogy folytassa rehabját, ahogyan azt az előző három hétben is tette.

A végére pedig egy cserepletyka: a New York Times információi szerint a Chicago Bulls elérhetővé tette Robin Lopezt, a csapat elcserélné a veterán centert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus