Hírmorzsák 2018-12-27 (17:15)

Rajon Rondo ujjsérülés miatt nem játszik ma este. Steph Curry szerint nem lesznek bajnokok olyan játékkal, amit a Lakers ellen nyújtottak - Steve Kerr és Kevin Durant is elmondták véleményüket. James Harden szerint egyre közelebb vannak ahhoz a mérleghez, amit szeretnének. Marcus Morris a Celtics játékát, David Fizdale Kristaps Porzingis vezér képességeit, Giannis Antetokounmpo a New York-i közönséget dicsérte. A Knicksnél nagy hangsúlyt kap az alvás szerepe. A Kings nem fog kétségbeesetten kapkodni a rájátszásért. A karácsonyi mérkőzések nézettségi adatai.

A Sacramento Kings GM-jét, Vlade Divacot kérdezte Sam Amick (The Athletic), hogy PO-csapatnak tartja-e a klubot, amire a szerb vezető azt válaszolta, hogy ha valaki ránéz a tabellára, akkor láthatja, hogy igen, most is rájátszást érő helyen áll az együttes. Divac azt is hozzátette, hogy nem fog kétségbeesetten kapkodni azért, hogy meglegyen a PO - be akarnak jutni, meg is próbálnak mindent megtenni a játékosok ezért, és ő is segíti a munkájukat, ha tudja, de nem fogják feláldozni azt, amit felépítettek, a jövő évi 60 milliós capspace-t nem akarja most veszélyeztetni Divac. Arra van helye (11 millió dollár a sapka alatt), hogy átvegyen egy rossz szerződést, ha elsőkörös picket kap, ezt megtenné, de ezért sem fog kapkodni. Ha jön ilyen lehetőség, jó, ha nem, az is megfelel Divacnak.

A New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy nem számít arra, hogy Kristaps Porzingis a közeljövőben elkezd a csapattal edzeni - nemrég jött ki az info, hogy február közepére várják vissza a lettet. A tréner hozzátette, hogy ettől függetlenül nagyon elégedettek Porzingis vezetői képességeivel és azzal, hogy a sérülése alatt is mennyire jól használta ezt - Fizdale szerint nagyon rosszul viseli játékosa, hogy nem léphet pályára, de ott van, biztatja, segíti a többieket. Egy másik csapatnál dolgozó vezető azt is elmondta Begley-nek, hogy nem hiszi, hogy Porzingis ebben az idényben pályára fog lépni - miért tenné?

Fizdale Mike Vorkunovnak (The Athletic) azt is elárulta, hogy rendkívül sokat beszélgetnek a játékosokkal az alvás fontosságáról - nyáron még egy doktort is meghívtak az edzőtáborba, hogy alátámassza, mennyire fontos az alvás, Fizdale tréningjei pedig két órával később kezdődnek, mint Jeff Hornacek edzései anno, hogy még több ideje legyen a kosarasoknak pihenni. A Knicks jelenlegi trénere azt nyilatkozta, hogy minden az alvás során történik: az agy és a test regenerálódása, az izmok növekedése, és ez kihatással van a reakcióidőre, a döntéshozatalra, mindenre.

Még mindig a Knickshez kapcsolódik, hogy karácsonykor a Milwaukee Bucks sztárját, Giannis Antetokounmpót kifejezetten pozitívan fogadta a Madison Square Garden közönsége. A görög játékos szerint ezért olyan különleges New York, és ezért volt olyan nagyszerű a hangulat, mert a nézők nemcsak a saját csapatukat biztatták, hanem a jó játékot, a szép jeleneteket is élvezték, akár melyik oldalról érkezett.

A Houston Rockets MVP-je, James Harden az Oklahoma City Thunder legyőzését követően azt mondta, hogy még nem olyan a mérlegük, mint szeretnék, de egyre közelebb vannak a kívánt mutatóhoz. Folytatniuk kell a kemény munkát, napról napra fejlődniük kell - a rájátszásra készülnek, így Harden szerint teljesen érthető, hogy nem most vannak a legjobb formájukban. Hardennek egyébként a bal combja meghúzódott, játéka kérdéses a Boston Celtics ellen, de Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai szerint pályára fog lépni a texasiak vezére.

A Celtics hosszabbítás után verte a Philadelphia Sixerst, amiről Marcus Morris annyit mondott, hogy a tapasztaltabb és a fiatalabb játékosok megfelelő elegyét alkotja a gárda. Ott van Marcus Smart, aki mindig rendkívüli intenzitással játszik a ráadásokban, a kezdőötös tagjai pedig kifejezetten jól passzolnak egymás mellé, odafigyelnek a részletekre. Jár a labda, ismerik egymás játékát, úgyhogy a spacinggel nincs probléma - a megfelelő megoldásokat választják, és ez mindig győzelemhez vezet.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry azt mondta a Los Angeles Lakers elleni zakót követően, hogy tudják, hogy javulniuk kell - nem fognak bajnokságot nyerni azzal a játékkal, amit az aranysárga-lilák ellen nyújtottak. Steve Kerr vezetőedző szerint ez egy pofon volt számukra, amire reagálniuk kell, ez az NBA lényege - meg kell nézniük a felvételeket, le kell vonniuk a következtetéseket, és dolgozniuk kell a hibák kijavításán. Kevin Durant úgy érezte, hogy kiegyensúlyozatlanok voltak - jobban kell kommunikálniuk védekezésben, többet kell mozogniuk labda nélkül, és agresszívebben kell keresniük a pontszerzési lehetőségeket.

A Lakersnél ma este LeBron James (ágyékhúzódás) mellett Rajon Rondo sem játszik a Kings ellen, mert megsérült a gyűrűsujja.

A végére pedig térjünk vissza a karácsonyi meccsekhez. Az egész 5 meccses műsor 18.7-es nézettségi mutatót ért el, ami jelentős javulás a tavalyi 17.0-s adathoz képest. A Golden State és a Lakers összecsapása 6.5-es mutatóval bírt, amivel 2002 óta a negyedik legnézettebb karácsonyi találkozónak felelt meg, és ennek a korszaknak a legnézettebb főműsoridős karácsonyi összecsapása. A Utah Jazz és a Portland TrailBlazers mérkőzése 1.5-es nézettségi adatot hozott, ezzel 2015 óta a legnézettebb utolsó karácsonyi meccs volt - 36%-kal többen nézték ezt az ütközetet, mint tavaly ugyanebben a sávban a Minnesota Timberwolves és a Lakers csatáját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus