Hírmorzsák 2018-12-28 (11:30)

James Harden szerint meg fogja védeni az MVP címét. A Rockets Kent Bazemore iránt érdeklődik. Kyrie Irving egy hónapja a kispadon osztott ki mindenkit. Justin Holiday iránt komoly kereslet van. Játékoscsere volt a Thundernél. Anthony Davis nem jelezte a Pelicans felé, hogy máshol akarja folytatni. Davis rövid szerződéseket fog kötni? A New Orleans 2016-ban gondolkodott azon, hogy Harrison Barnesnak adja az összes sapka alatti helyét. Draymond Green saját bevallása szerint sem önmaga. Terrence Ross 25.000 dolláros büntetést kapott. Ben Simmons szerint semmilyen verseny nem volt közte és Donovan Mitchell között az Év Újonca díjért. Mitchell bemutatta első signature cipőjét.

A Houston Rockets sztárja, James Harden ma hajnalban 45 ponttal vezette sikerre csapatát a Boston Celtics ellen, ami után feltették a kérdést a regnáló MVP-nek, hogy szerinte ott van-e a helye a mostani idény MVP-várományosai között. Harden azt válaszolta, hogy természetesen - sokan utálják, de ez nem állítja meg abban, hogy minden egyes mérkőzésen megpróbálja kivégezni az ellenfelét. Több más játékost is meg lehet nevezni az MVP cím legnagyobb esélyesei között, de úgy érzi Harden, hogy meg fogja védeni a trófeáját - az utóbbi 9 mérkőzésen 39.2 pontot, 5.6 pattanót és 8.2 gólpasszt átlagol.

Ugyancsak a Rocketshez tartozik, hogy Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a houstoniak tárgyaltak ebben az idényben az Atlanta Hawksszal Kent Bazemore-ról - azt nem tudni, meddig jutottak a beszélgetések, illetve most hol állnak, de nemrég volt már arról szó, hogy Bazemore iránt több bajnokesélyes gárda is érdeklődik.

Ugyancsak Charania hozta a hírt, hogy a Bostonnál Kyrie Irvingnek volt egy hevesebb kifakadása a Dallas Mavericks elleni, november 24-ei meccsen - Irvingnek állítólag konkrét mondandója volt néhány játékos és Brad Stevens vezetőedző felé is a kispadon, miután a szakmai stáb egyik kicsit felelősségre vonta egy eladott labdát követően. A Celtics egyébként ezt követően 9 mérkőzést nyert zsinórban.

Még egy Charania-info: több csapat is megkereste a Chicago Bullst Justin Holiday miatt - a ligában talán a 3&D játékosokra van a legnagyobb kereslet, Holiday pedig 3 éves, 9 milliós szerződése utolsó évében van, tehát lejáró is.

Az Oklahoma City Thundernél volt egy váltás: a csapat kitette keretéből Tyler Davist, és a helyére two-way kontraktussal leigazolta Donte Granthamet.

Zach Lowe (ESPN) hosszabb cikket írt a New Orleans Pelicans és Anthony Davis helyzetéről. Az újságíró információi szerint Davis egyelőre egyáltalán nem jelezte a csapat felé, hogy cserét kérne, vagy hogy eldöntötte volna, hogy máshol folytatja pályafutását - ezt egyébként maga a játékos is elmondta többször, hogy a Pelicansszel akar a csúcsra jutni. Több más gárda vezetője úgy gondolja, hogy Davis rövid szerződéseket fog kötni, amíg nem tölt 10 évet a ligában - ha eljut idáig, akkor a sapka 35%-át kaphatja szerződése első évében, bárhova ír alá. És egy múlthoz kapcsolódó hír: Lowe úgy tudja, hogy a New Orleans gondolkodott azon 2016-ban, hogy a teljes sapka alatti helyét odaadja Harrison Barnesnak - végül E'Twaun Moore-t és Solomon Hillt igazolták abból a pénzből.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green még a Portland TrailBlazers elleni vereség előtt Connor Letourneau-nak (San Francisco Chronicle) elmondta, hogy nem játszik a saját mércéjéhez mérten. Green szerint a védőjének meg kellene fizetnie, ha feladja, és ez nem csak a pontszerzésre vonatkozik - nemcsak a dobás nem megy neki úgy, ahogyan kellene, de a többieknek sem kreál úgy helyzetet, ahogy azt tőle megszokhattuk, sőt, a lepattanózásban és védekezésben is gyengébb, egyszerűen nem önmaga. Green szerint mindenki a pontszerzést emeli ki, és agresszívebbnek is kell lennie elöl, de összességében sokoldalúnak kell lennie, és ez sem volt így az utóbbi időben.

Az Orlando Magic játékosa, Terrence Ross 25.000 dolláros büntetést kapott, miután kidobta a labdát a közönség közé a Phoenix Suns elleni hosszabbításos vereség alkalmával.

A Philadelphia Sixers a Utah Jazz vendége volt a hajnal folyamán, és összecsapott egymással a tavaly az elmúlt szezon legjobb elsőévesei közül Ben Simmons és Donovan Mitchell. Simmonst kérdezték a két játékos közötti versenyről az Év Újonca trófeáért, amire azt válaszolta, hogy semmilyen verseny nem volt, ha valaki megnézi a szavazatokat - a 101 első hely közül 90-et ő kapott. Ki is fütyülték, miután az előző idényben sokszor felmerült, hogy nem is újonc - kihagyta a teljes első szezonját. Az ausztrál játékmester erre annyit mondott, hogy ez nem érdekli, ahogy a média meg ezek a kérdések sem, amiket feltettek neki. Csak az érdekli, hogy a csapattársai és az edzői mit mondanak.

A végére pedig a megemlített Donovan Mitchell maradt, akinek megjelent az első signature cipője az adidasnál D.O.N. Issue #1 névvel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus