Hírmorzsák 2018-12-30 (13:00)

Luke Walton és Kyle Kuzma szerint ki lehet kapni, de azt is egységesen kell megtenniük, nem szétesve. John Wall szezonjának vége. Dwyane Wade már előre tudta, hogy LeBron James a Lakershez fog igazolni. Svi Mykhailiuk beállította a G-Liga rekordját. James Harden és Mike D'Antoni dicsérte Austin Riverst - Rivers szerint a Rockets ugyanazt a sémát használja, amit a Clippers. Eric Gordon térdsérülést szenvedett. Harden többek között Moses Malone és Oscar Robertson nyomdokaiba lépett. A liga nem bünteti az Enes Kanter-Giannis Antetokounmpo balhé résztvevőit és Darvin Hamet sem. Jabari Parker csalódott, szerinte ő mindent megtett, amit a Bulls kért tőle. Manu Ginobili-festést kapott egy argentin streetball pálya.

Arról tegnap este írtunk már, hogy a Washington Wizardsnál John Wall szezonjának vége - részletek ezen a linken.

A Los Angeles Lakersnél is vannak sérültek, hiszen LeBron James és Rajon Rondo is hiányzik. A Lakers legutóbb a városi rivális Clipperstől kapott ki úgy, hogy a Clippersnek volt egy 22-0-s futása közben. Luke Walton vezetőedző szerint elkezdtek szétesni ebben a gyenge sorozatban, és ezt nem engedhetik meg maguknak - kikaphatnak, de azt is együtt kell megtenniük, mint ahogy a győzelmek is az egységnek köszönhetően jönnek, úgyhogy erre oda kell figyelniük a továbbiakban. Kyle Kuzma annyit tett ehhez hozzá, hogy nem alkothatnak olyan együttest, amelynél mindenki nagyon boldog, ha megy a játék, és szétesik a gárda, ha nem jönnek össze a dolgok. Kiemelte, hogy minden csapatnak vannak gyengébb periódusai, de ő is hangsúyozta, hogy fontos, hogy összetartóak legyenek.

Ha már szóba került LeBron, akkor itt lehet megemlíteni, hogy egyik legközelebbi barátja, Dwyane Wade azt mondta Joe Vardonnak (The Athletic), hogy bár James olyas valaki, aki nem szereti kijátszani a kártyáit, ő tudta, hogy Los Angelesbe akar igazolni. Már amikor a Clevelandhez csábította őt LeBron, akkor is megmondta neki, hogy mivel szabadügynök lesz (James), lehet, hogy kevés ideig marad már a Cavsnél, és utalt rá, hogy történhetnek bizonyos dolgok. Wade saját bevallása szerint már akkor tudta, hogy James hogyan gondolkodik az idei nyárral kapcsolatban.

És még mindig a Lakers-szel kapcsolatos, hogy Svi Mykhailiuk 47 pontot dobott ma hajnalban a G-Ligában, ezzel beállította a G-Liga rekordját.

A Houston Rockets 3-0-ra áll, mióta leigazolta Austin Riverst. A texasiak vezetőedzője, Mike D'Antoni Alykhan Bijaninak (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy Rivers keménységet hozott a csapathoz, van mersze elvállalni a nagy dobásokat, és egyáltalán nem fél - egy jó csapat nagyon sok tulajdonságát tudja hasznosítani. James Harden annyit tett hozzá, hogy Rivers jó védő, jól dob, és jól is bont védelmet, úgyhogy nem sokat kellett azon gondolkodni, hogy leigazolják-e, mikor szabadügynök lett. Harden azt is elmondta, hogy bőven kapni fog lehetőséget Rivers. Maga az érintett arról beszélt, hogy ugyanaz a rendszer támadásban, mint a Clippersnél, úgyhogy gyakorlatilag már akkor beilleszkedett, mielőtt megérkezett volna a klubhoz.

Még két hír tartozik a Rocketshez. Egyrészt Eric Gordon térde ma hajnalban megsérült a New Orleans Pelicans elleni győzelem alkalmával - az MRI után lehet többet tudni arról, hogy mennyire komoly a probléma, Gordon annyit mondott, hogy ő sem tud semmit, most túlságosan fáj a térde ahhoz, hogy pályára lépjen.

James Harden 41 ponttal, 9 pattanóval és 6 gólpasszal zárta az összecsapást, így egyrészt beállította Moses Malone franchise-rekordját zsinórban hat 40+ pontos mérkőzéssel, a liga történetének holtversenyben negyedik leghosszabb sorozata az övé sorozatban hét darab 35+ pontos teljesítménnyel, Oscar Robertsonnal holtversenyben első zsinórban hét darab 35+ pontos és 5+ gólpasszos produkcióval, és mindössze a negyedik játékos az elmúlt 10 évben, aki egy naptári hónapban elérte az 500 dobott pontot. Harden azt nyilatkozta, hogy azért játszik, hogy az ilyen legendákkal egy lapon emlegessék - sokat kell még ezért tennie, de minden idők egyik legjobbja akar lenni.

A liga nem fogja büntetni sem Enes Kantert, sem Giannis Antetokounmpót, sem a kettejüket szétválasztani kívánó Milwaukee Bucks segédedzőt, Darvin Hamet a két játékos egymás elleni balhája miatt.

A Chicago Bullsnál létszámfelettivé váló Jabari Parker KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy csalódott, egyáltalán nem így képzelte az első idényét a Bullsnál, és ő betartotta a két fél megállapodásának rá eső részét. Úgy érzi, hogy egyre jobb formába lendült, fejlődött, és azt sajnálja, hogy nem kapott még egy kis esélyt. Azt is hozzátette Parker, hogy szerinte ez nem Jim Boylen vezetőedző hibája, sokkal messzebbre nyúlik ez - az erőcsatár szerint a klub által képviselt irány a baj. Mindent megtett, amit kértek tőle, nem panaszkodott, sosem volt konfliktusa senkivel, és mindig tette a dolgát.

A végére pedig egy Manu Ginobili pálya maradt Argentínából:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus