Hírmorzsák 2018-12-31 (11:30)

LeBron James szerint a 2016-os nagydöntő miatt ő minden idők legjobbja. Russell Westbrook saját bevallása szerint az elmúlt egy hónapban pocsékul játszott. Karl-Anthony Towns Kareem Abdul-Jabbar nyomdokaiba lépett. Pat McCaw a Cavsnél folytatja. A Sixers periméter védőt keres. A Nuggets kitette keretéből Nick Youngot. Új játékos a Memphisnél. JB Bickerstaff nem érti, hogy Mike Conley-t miért nem tisztelik a játékvezetők. Eric Gordon legalább egy meccset kihagy (térd). Kent Bazemore minimum két hétig nem játszik (boka). Jamal Murray szerint amint elkezd működni legnagyobb fegyvere, több 46 pont körüli teljesítmény is jönni fog tőle. Az Orlando Magic instafiókja trollkodott Blake Griffinnel.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James az ESPN More Than An Athlete című adásában elmondta, hogy nagyon örült annak, hogy a 2016-os döntőben 52 év után újra bajnoki címet nyert Clevelandnek - mindenki látta sírni, az pedig amiatt volt, ami a várossal és major ligákban résztvevő csapataival történt az azt megelőző 52 esztendőben. Utána megállt egy pillanatra, és azt mondta magának, hogy ez az eredmény minden idők legjobbjává teszi. Azt is hozzátette, hogy azon kevés pillanatok közé tartozott az, amikor belegondolt abba, hogy valami különlegeset tett. Nem volt még túl sok ideje hátradőlni és elgondolkodni ezen, de ez pont egy ilyen pillanat volt.

Az Oklahoma City Thunder MVP-je, Russell Westbrook mindössze 29.7%-kal dobta decemberben a triplákat, és összességében is csak 38.9% volt a mezőnymutatója a Dallas Mavericks elleni összecsapást megelőzően, ahol megint 4/22 volt mezőnyből és 0/8 a triplavonalon túlról. Westbrook a Dallas elleni találkozó után elmondta, hogy jobban kell játszania, ez csak az ő sara - az elmúlt hónapban pocsékul kosarazott, úgyhogy újra arra kell koncentrálnia, ami a feladata. Segítenie kell a többieket, mert most cserbenhagyta őket. Azt is kifejtette, hogy nem csak pontszerzéssel lehet befolyással a meccsekre, mert a legjobb lepattanózó, a legjobb passzoló és a legjobb védő is a posztján

A Minnesota Timberwolves centerének, Karl-Anthony Townsnak jobban sikerült a ma hajnal, miután 34 ponttal, 16 pattanóval, 7 gólpasszal és 6 blokkal zárta a Miami Heat elleni találkozót - ilyen statsorra csak Kareem Abdul-Jabbar volt képes egyszer 1975-ben.

A Cleveland Cavaliers megszerezte Pat McCaw-t a Golden State Warriorstól - a bajnok elengedte korlátozott szabadügynökét, aki így az ohióiakhoz csatlakozik. McCaw szerződése 2 éves, 6 millió dollárról szól, de nem garantált - a Cavsnek január 7-ig kell eldöntenie, hogy garantálja-e a swingman kontraktusának első évét. Annyi biztos, hogy elcserélni már nem lehet ebben az idényben.

Szintén rostermozgás, hogy a Denver Nuggets kitette Nick Youngot - a dobóhátvéd azért lehetett egyáltalán a rosterben, mert a coloradóiak Hardship Exceptiont kaptak a sok sérültjük miatt, de többen felépültek azóta, így Youngnak távoznia kellett. A Memphis Grizzlies two-way szerződést adott Jarnell Stokesnak, aki eddig a Sioux Falls Skyforce együttesénél kosarazott a G-Ligában - cserébe DJ Stephensnek búcsút mondott a Grizzlies.

Lépésre készülnek a Philadelphia Sixersnél is - a Philadelphia Inquirer információi szerint egy jó perimétervédőt keres a Sixers akár csere útján, akár a majd később kivásárlásra kerülő játékosok között. Brett Brown vezetőedző szerint azért nem kell úgy tenni, mintha nagyon messze lennének az igazságtól, a jelenlegi keret is elég sokoldalú ahhoz, hogy megoldja a meglévő problémákat, úgyhogy a GM-re, Elton Brandre hagy minden hasonló kérdést.

A Houston Rocketsnél Eric Gordon állapota day-to-day legutóbb elszenvedett térdésülését követően - legalább egy mérkőzést ki fog hagyni, Austin Rivers kezd majd a helyén. Az Atlanta Hawksnál Kent Bazemore-nak legalább két hétet pihennie kell, miután a Cavs ellen kiment a jobb bokája.

Arról írtunk már tegnap este, hogy Chandler Parsons nem érti, miért nem játszik a Memphisnél. Szintén a Grizzlieshez kapcsolható, hogy a vezetőedző, JB Bickerstaff arról beszélt, hogy Mike Conley az egyik legnagyobb úriember az egész ligában, ezért megérdemelné, hogy a játékvezetők tiszteljék, ennek ellenére a betöréseknél hiába van folyamatosan kontakt, nem kapja meg a fújást. Nem vitatkozik, nem kap technikaikat, de valami miatt mégsem tisztelik őt a sporik annyira, mint mondjuk más játékosokat, akik ugyanolyan szinten vannak.

A Denvernél Jamal Murray 46 pontot szórt a Phoenix Suns ellen, ráadásul karriercsúcsnak számító 9 triplát dobott 11 kísérletből. Murray azt mondta a meccs után, hogy a külső dobás a legnagyobb fegyvere, és egyáltalán nem estek neki eddig idén a dobások - amint ez megtörténik, több hasonló produkciót is látunk majd tőle, mint ez a 46 pont.

A végére pedig az Orlando Magic instagram fiókja és Blake Griffin maradt. A Detroit Pistons magasembere az Indiana Pacers ellen egy iPaden próbálta megmutatni a játékvezetőnek egy időkérés közben, hogy miért ítélt rosszul. Erre csapott le a floridaiak közösségi média felülete egy képpel és egy aláírással, hogy "mi sem tudjuk elhinni, Blake" - ezzel vezették fel a ma hajnali, egymás elleni összecsapást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus