Hírmorzsák 2019-01-02 (10:30)

Mike D'Antoni szerint egyértelműen James Harden az MVP. Harden Michael Jordan és Kobe Bryant nyomdokaiban, Oscar Robertson előtt. Harden és Giannis Antetokounmpo lettek a hét játékosai. A liga 25.000 dollárra büntette Andre Iguodalát. Bob Myers szerint a Warriorsnak nincs elég centere. Kyle Kuzma szerint a Lakers nem csak egy emberből áll. Kawhi Leonard már várja első visszatérését San Antonióba. A Pacers célja az, hogy 2019-ben minden hónapban legalább 10 mérkőzést nyerjen. Enes Kanter nem érti, miért padoztatják - All-Star akar(t) lenni. Cody Zellernek eltört a jobb keze. Kyrie Irving bal szemével gondok vannak. Kyle Lowry injekciót kapott a hátába. Markelle Fultz állapotát jövő héten vizsgálják.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo, illetve a Houston Rockets MVP-je, James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Mindkét kosaras 3-0-s mérleghez segítette hozzá csapatát az elmúlt héten - a görög 30.7 pontot, 12.7 pattanót és 7.0 gólpasszt átlagolt, míg Harden 42.3 pontos, 5.7 pattanós és 6.3 gólpasszos számsorral rendelkezett.

Ha már James Harden, akkor itt lehet megemlíteni a brutális előző 10 meccsét: Michael Jordan és Kobe Bryant után ő a harmadik, aki egy 10 mérkőzéses sorozaton belül elért legalább 400 pontot. Harden megdöntötte Oscar Robertson zsinórban 7 találkozót számláló csúcsát, melynek során Big O mindig eljutott legalább 35 pontig és minimum 5 gólpasszig - Hardennek már 8 ilyen összecsapása van sorozatban -, a Memphis Grizzlies ellen pedig 27-szer állhatott a büntetővonalra, ami új karriercsúcs. Harden azt nyilatkozta, hogy agresszív, támadó "üzemmódba" kapcsolt, Austin Rivers pedig kiemelte, hogy hihetetlen, amit új csapattársa csinál, ilyenre Kobe volt képes. Rivers szerint az a legnagyobb Hardenben, hogy nem erőlteti a pontszerzést, nem dob rá mindent, és így is megállíthatatlan - szerinte a jelenlegi ligában senki nem képes arra, amit Harden tesz.

Még mindig Hardenhez tartozik, hogy vezetőedzője, Mike D'Antoni a Memphis legyőzését követően elmondta, hogy szerinte messze magasan Harden az MVP, mert senki nem tesz le a parkettára meccsről meccsre olyan teljesítményt, mint a dobóhátvéd.

A Golden State Warriors swingmanjét, Andre Iguodalát 25.000 dollárra büntette a liga, miután a Portland TrailBlazers ellen a közönség közé dobta a labdát egy játékvezetői ítéletet követően.

A Warriors GM-je, Bob Myers Mark Medinával (Bay Area News Group) beszélgetett arról, hogy összesen két centerük van, ez pedig kevés az NBA-ben. Myers felvetette, hogy bárcsak kölcsönvehetnének néhányat a tavalyiak közül, hiszen ott volt nekik David West, JaVale McGee és Zaza Pachulia is - az előző idényben lehet, hogy kicsit sokan is voltak, most viszont még egy ötösre szükségük lenne. A szakvezető hozzátette, hogy DeMarcus Cousins visszatérése sokat fog segíteni, de arról még fogalma sincs, hogy mikor fog ez megtörténni. Ezzel együtt ha adódik valami a következő napokban, akkor megpróbálnak majd mozgolódni - csere útján vagy kivásárlás után és inkább utóbb fog ez megtörténni, mint előbb.

Térjünk át a sérültekre. A Charlotte Hornets centerének, Cody Zellernek eltört a jobb keze az Orlando Magic elleni összecsapás során - egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza. A Boston Celticsnél Kyrie Irving bal szemével voltak gondok, miután a San Antonio Spurs ellen Marco Belinelli fejbevágta egy szabadlabdáért vívott harc során. Irving a meccs után azt mondta, hogy napszemüveget kell viselnie, úgyhogy nem a legjobb a helyzet, de érzése szerint hamarosan rendbe fog jönni, Belinelli szépen eltalálta. Ennél sokkal többet Brad Stevens vezetőedző sem tudott mondani, aki még annyit tett hozzá, hogy antibiotikumot kap majd Irving, aztán meglátják, hogyan gyógyul. A Toronto Raptorsnál Kyle Lowry fájdalomcsillapító és gyulladásgátló injekciót kapott a hátába - egyelőre nem tudni, mikor tér vissza. A Philadelphia Sixersnél Markelle Fultz állapotát a jövő hét elején vizsgálják - mint ismert, mellkaskimeneti szindrómája van, jelenleg terápiás kezelést kap.

A Los Angeles Lakersnél is van sérült, többek között LeBron James is, az aranysárga-lilák azonban így is legyőzték a Sacramento Kingst hétfő hajnalban - LeBron csapatai ezt megelőzően zsinórban 13 összecsapást buktak el, ha James nem volt ott a meccskeretben. Kyle Kuzma a találkozó után elmondta, hogy a Rajon Rondo és James nélküli rövid időszakban megtanulták, hogy a fiatal magjuk többre is képes csapatként - nem egy játékosból áll az együttes, és ha meg tudták volna oldani a kisebb hibáikat, mindhárom mérkőzést megnyerhették volna a két rutinos vezérük nélkül is.

A Toronto sztárja, Kawhi Leonard 45 pontos karriercsúcsot dobott a Utah Jazz ellen ma hajnalban. A kiscsatár azt mondta, hogy jól olvasta a védekezést, ez volt a kulcs - látta, hol vannak a csapattársai, honnan és mikor érkezhet a besegítés, és ennek megfelelően bontotta a védelmet. A következő találkozón a Raptors a San Antonio Spurs vendége lesz, és ez lesz Leonard első összecsapása volt kenyéradója otthonában. A játékos úgy fogalmazott, hogy élvezetes lesz, mindenki nagyon várja azt a mérkőzést, és az ilyen ütközetek hosszútávon csak a hasznára válhatnak, úgyhogy jó meccsre számít.

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Nate McMillan azt nyilatkozta, hogy 2018 jól sikerült az együttes számára, és azt szeretnék, ha 2019 legalább ilyen jól alakulna. Jól játszanak, és a céljuk az, hogy minden hónapban legalább 10 mérkőzést nyerjenek.

A végére pedig a New York Knicks magasembere, Enes Kanter maradt, aki az elmúlt meccseket a padról kezdte. A török játékos az ESPN-nek azt mondta, hogy nem érti, miért van ez, és szerinte túl korai még ültetni. A célja az, hogy All-Star legyen, vagy legalábbis az volt, de a mostani helyzetben ezt elég nehéz lesz elérni. Azt is elmondta, hogy nem tehet ezzel semmit, csak annyit, hogy pozitívan kell hozzáállnia a dolgokhoz a továbbiakban is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus