Hírmorzsák 2019-01-13 (10:15)

Irving szerint a Celtics fiataljai nem tudják, hogyan kell bajnokesélyes csapatot alkotni. Jim Boylen 2020-ig hosszabbított a Bulls vezetőedzői posztján. A Pelicans első köröst is adna azonnali segítségért, a csapat Terrence Rosst akarja megszerezni. Ben Simmons szerint a Sixers puhány volt a Hawks ellen, Jimmy Butler nem értett egyet - ő reménykedik abban, hogy senki nem mutogat a másikra. Marcus Morris és Jaylen Brown már az időkérés után túlléptek a lökdösődésükön, Brad Stevens sem kerített nagy feneket az esetnek. JJ Barea Achillese elszakadt. Zion Williamson szemsérülést szenvedett. Nick Collison 4-es mezszámát március 20-án visszavonultatja a Thunder.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) jelentette, hogy Jim Boylen megegyezett a Chicago Bullsszal, 2020-ig, tehát a következő másfél szezon során ő lesz a csapat vezetőedzője, és emellett fizetésemelést is kap. Eddigi szerződése alapján 800.000 dollárt kapott volna ebben az idényben, ezt növelte most meg a klub, amely Fred Hoiberg évi 5 milliós bérét is fizeti még a 2019/20-as idény során is.

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a New Orleans Pelicans Terrence Rosst szeretné megszerezni az Orlando Magictől - a floridaiak nem akarták elcserélni Rosst, most is inkább Jonathon Simmonstól szabadulnának meg, de a gyengébb eredmények miatt lehet, hogy lemondanak Rossról is. Deveney úgy tudja, hogy Ross ára egy első körös pick, illetve hogy a Pelicans megpróbált rámenni Kelly Oubre-re is, mielőtt a kiscsatár a Phoenix Sunsnhoz került volna. Deveney azt is hozzátette, hogy a New Orleans azok között a csapatok között van, akik leginkább hajlandóak elsőkörös picket adni egy olyan játékosért, aki azonnali segítséget nyújthat nekik, leginkább hármas poszton.

Ha már Simmons, akkor folytassuk a Philadelphia Sixers sztárjával, Ben Simmonsszal, aki az Atlanta Hawks elleni zakó után azt mondta, hogy túl puhány volt a csapat - a Philly 62 pontot kapott a festékből, és 44-30-ra elbukta a pattanózást Joel Embiid hiányában. Az ausztrál kiválóság azt mondta, hogy nem voltak elég fizikálisak, és nem vették komolyan, ha valaki pontot dobott róluk - ennek becsületbeli ügynek kellene lennie, és minden kapott pontnak idegesítenie kellene őket. Jimmy Butler azt mondta, hogy nem szereti a puhány szót, ő nem fogja ezt használni senkire, egyszerűen mindenben felülmúlta őket a Hawks. Sokkal jobban kezdtek, megcsinálták, amit szerettek volna, és 48 percen keresztül ugyanolyan magas szinten tudtak kosarazni. Abban reménykedik Butler, hogy továbbra is egységes a gárda, és senki nem mutogat a másikra.

Arról volt már szó két napja, hogy Marcus Morris és Jaylen Brown egy kicsit meglökdösték egymást a Miami Heat elleni összecsapás során. Morris azt mondta John Karalisnak (Mass Live), hogy már az időkérés után túlléptek ezen - tudja, hogy mindenki szeret mindent levideózni, de az nem került nyilvánosságra, hogy utána egymás mellett ültek a kispadon, és semmi gond nem volt. Brad Stevens vezetőedző szerint ha valaki egy 82 mérkőzést játszó együttes tagja, az ilyen esetek nem nagy dolgok. Sok különböző csapatban volt már, olyanban is, amelynek idő kellett, mire egységes lett, és olyanban is, amely az első naptól kezdve összetartó volt, de mindkét esetben voltak ilyen összezördülések akár volt ott kamera, amivel lencsevégre kaphatták őket, akár nem.

A Boston ma hajnalban kikapott az Orlandótól, Kyrie Irving pedig nem volt túlságosan boldog: a találkozó után azt mondta, hogy a fiatalok nem tudják, mi kell ahhoz, hogy bajnokesélyes szintű csapatot alkossanak. Irving szerint nem tudják, hogy mennyi mindent kell tenniük napi szinten, és ha azt hiszik, hogy most nehéz, vajon mit fognak akkor gondolni, mikor a döntőbe próbálnak majd bejutni? Az irányító szerint tavaly nem voltak elvárások a gárdával szemben, mindenki felszabadultan játszhatott, és mindenki túlszárnyalta a várakozásokat. Idén mindenkinél magasan van a mérce, a játékosoknál, a szakmai stábnál, mindenkinél, de egyelőre nem tudnak ennek megfelelni.

A Dallas Mavericks tegnap megerősítette, hogy JJ Barea Achillese elszakadt - egyelőre nem tudni, mekkora a szakadás, úgyhogy a Puerto Rico-i megvárja a pontos diagnózist, aztán dönt afelöl, hogy hogyan tovább.

Az idei draft 1/1-esének várt Zion Williamson szemsérülést szenvedett csapata Florida State elleni utolsó pillanatos győzelme során - belenyúltak a szemébe, és kettős látása volt, ezért idő előtt fejezte be a találkozót. Mike Krzyzewski vezetőedző elmondása szerint nincs nagy gond, talán már hétfő este, a Syracuse ellen is pályára léphet a Duke Egyetem üdvöskéje.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder maradt, amely március 20-án visszavonultatja Nick Collison 4-es mezszámát. Ez lesz a Thunder történetének első visszavonultatott meze - Collison teljes 15 éves pályafutását a Seattle Supersonicsnál és jogutódjánál töltötte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus