Hírmorzsák 2019-01-20 (14:00)

Russell Westbrook nincs kibékülve Joel Embiiddel, Embiid nem érti, mi baja van Westbrooknak. Markelle Fultz visszatért a Sixershez, folytatja rehabját. A Rockets megpróbálja elcserélni Carmelo Anthony-t - ha nem megy, James Nunnally távozik Kenneth Faried érkezése miatt. Anthony Davis 1-2 hetes kihagyásra kényszerül (mutatóujj). Lonzo Ball bokasérülést szenvedett. LeBron James és Rajon Rondo sem játszanak a Warriors ellen. Danilo Gallinari kihagy pár meccset a háta miatt. Andre Drummondnak agyrázkódása van. Frank Ntilikina iránt a Magic és a Suns is érdeklődik. A Bucks visszavonultatja Marques Johnson 8-as mezszámát.

A Philadelphia Sixers irányítója, Markelle Fultz visszatért a csapathoz, és folytatja terápiáját vállsérülése miatt - mint ismert, december elején mellkaskimeneti szindrómát diagnosztizáltak nála. Azt továbbra sem tudni, hogy mikor léphet pályára, de Adrian Wojnarowski (ESPN) szerint Fultz még ebben a szezonban játszani szeretne.

Maradjunk a sérüléseknél. Tegnap este olvashattátok, hogy a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis bal mutatóujj sérülése miatt legalább 1-2 hetet kénytelen lesz kihagyni. Azt már láthattátok nemrég, hogy a Los Angeles Lakers irányítója, Lonzo Ball bokasérülést szenvedett a Houston Rockets elleni találkozó harmadik negyedében, és ott neki véget is ért a mérkőzés. Törése nincs, de az együttes ma hozza nyilvánosságra az MRI eredményeit.

A Lakersnél LeBron James mellett Rajon Rondo sem fog játszani a Golden State Warriors ellen hétfő éjszaka, Luke Walton vezetőedző legalábbis egyikükkel sem számol. A Los Angeles Clippersnél Danilo Gallinari hátfájdalmak miatt játszott mindössze 8 percet a Warriors ellen - Doc Rivers elmondása szerint a következő pár mérkőzésen nem fog pályára lépni az olasz. A Detroit Pistonsnál Andre Drummondnak agyrázkódása van - még a Miami Heat elleni találkozó első negyedében ütközött James Johnsonnal, ezért nem játszott ma a Sacramento Kings ellen.

A New York Daily News értesülései szerint a Phoenix Suns és az Orlando Magic érdeklődik a New York Knicks irányítója, Frank Ntilikina iránt - erről egyébként már hónapok óta hallani.

Arról tegnap előtt írtunk, hogy Carmelo Anthony érzései szerint hamarosan újra játszani fog az NBA-ben. Ehhez kapcsolódik, hogy a már említett Adrian Wojnarowski forrásai szerint a Rockets továbbra is cserélni akarja Melót, nem akarja kitenni keretéből, viszont minél előbb új csapatot találna az egykori sztárnak. A texasiak a nemrég szerződtetett James Nunnally-t fogják szabadlistára pakolni Kenneth Faried leigazolásához, amennyiben nem sikerül addig új csapatot találniuk Anthony számára.

Azt szintén láthattátok ma, hogy volt némi összeakaszkodás a Philadelphia Sixers és az Oklahoma City Thunder mérkőzésén, miután Joel Embiid elszámolt egy blokkot, és ráesett Russell Westbrookra. Az OKC irányítóját kérdezték a meccs után, hogy rendben vannak-e Embiiddel, amire azt mondta egy kicsit vulgárisabb stílusban, hogy nagyon nem. A Sixers centere annyit fűzött hozzá, hogy felment blokkolni, és úgy érezte, hogy Westbrook magától elveszítette a labdát, de ő akkor már a levegőben volt. Nem értette, miért ilyen mérges a Thunder sztárja, de ő mindig ilyen.

A végére pedig a Milwaukee Bucks maradt, amely március 24-én, a Cleveland Cavaliers elleni összecsapáson visszavonultatja Marques Johnson 8-as mezszámát. Johnson az 1977-es draft 1/3-asa volt, 21 pontot, 7.5 pattanót és 3.7 gólpasszt átlagolt a Bucksnál töltött 7 éve során (1977-84), háromszor volt All-NBA csapattag és háromszor volt All-Star is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus