Hírmorzsák 2019-01-23 (21:00)

Jusuf Nurkic és Russell Westbrook egymást oltogatták. Gorgui Dieng és Devin Booker egymásnak mentek - Dieng szerint sokan azt hiszik, hogy kemények, pedig nem azok. Dirk Nowitzkit meghívták az All-Star gála tripladobó versenyére. Több együttes is érdeklődik Kemba Walker iránt. A Lakers, a Knicks és a Magic tárgyalt a Mavsszel Dennis Smith Jr.-ról. A Jazz Otto Porter iránt érdeklődik. Bradley Beal nem eladó. A Hawks nyitott Taurean Prince cseréjére. Jeanie Buss szerint Luke Walton fantasztikus munkát végez a Lakersnél. Rengeteget esett az NBA nézettsége azzal, hogy LeBron James nyugatra költözött. A Memphis Chandler Parsonst is megpróbálja elcserélni. Pau Gasolnak jelenleg semmilyen csereértéke nincs. A Spurs winget keres, Stanley Johnsont emlegetik a csapattal kapcsolatban.

Egyre több a cserepletyka a deadline közeledtével, így ezekkel kezdünk ma este is.

Arról délelőtt olvashattatok már, hogy a Memphis Grizzlies már Marc Gasolt és Mike Conley-t is árulja. Adrian Wojnarowski (ESPN) megírta azt, ami egyébként is tudható volt: a csapat szeretné elcserélni Chandler Parsonst is, igaz, vajmi kevés esély van arra, hogy megszabadulhatnak tőle és a szerződésétől. A kiscsatár Kaliforniában tartózkodik, ott próbálja magát formában tartani, és várja, hogy másik csapathoz kerüljön.

Jabari Young (The Athletic) értesülései szerint a San Antonio Spurs magasemberének, Pau Gasolnak sincs sokkal nagyobb csereértéke. A veterán spanyol visszatért lábsérüléséből, de Jakob Poeltl miatt nincs annyi játékideje, és az egyik klub meg nem nevezett vezetője azt mondta Youngnak, hogy szerinte jelenleg semmilyen értéke nincs Gasolnak. Nehezíti a cseréjét az is, hogy idén 16 millió dolláros kontraktusa van, és a jövő évi 16 milliójából is garantált 6.7 millió.

Ugyancsak Young hozta a hírt, hogy a Spurs winget akar szerezni - a csapat megpróbált cserélni Trevor Arizáért is, de nem tudott megegyezni a Phoenix Sunsszal az ellenértékben. Sokan emlegetik a San Antonióval kapcsolatban Stanley Johnsont - a Spurs segéd GM-je, Brian Wright 2015-ben a Detroit Pistonsnál dolgozott, amikor az autóvárosiak ledraftolták Johnsont, és Wright a hírek szerint továbbra is nagyra tartja a kiscsatárt. Egy játékosmegfigyelő feltette a kérdést, hogy a Spurs meg tudja oldani Johnson összes problémáját (utalva itt a dobására)? Hozzátette, hogy talán San Antonióban megvan az a kultúra, amivel fordulatot vehet a pályafutása.

Shams Charania (The Athletic) több hírt is hozott. Forrásai szerint több csapat, köztük a Dallas Mavericks is szívesen cserélne Kemba Walkerért, ám Michael Jordanék mindenképpen meg akarják tartani sztárjukat - Walker az idény végén szabadügynök lesz, oda igazolhat, ahova akar. A New York Knicks, a Los Angeles Lakers és az Orlando Magic tárgyaltak a Dallasszal Dennis Smith Jr. megszerzéséről, aki egyelőre maradt a Mavsnél. Az újságíró úgy tudja, hogy a Utah Jazz érdeklődik Otto Porter iránt - ha kevés esély mutatkozik a Washington Wizards PO-jára, nagyobb hajlandóság lehet Porter elcserélésére, de Bradley Beal nem eladó, ezt a fővárosiak világosan kinyilvánították. Az Atlanta Hawksnál Taurean Prince cseréjére is nyitottak - Kent Bazemore és Dewayne Dedmon mellett róla is tárgyal az együttes. Charania azt is hozzátette, hogy jelenleg sokkal többen szeretnének venni, mint ahány eladnának, mivel még 25 csapatnak van esélye a PO-ra, mindössze 5 együttes szállt el végleg a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Ma hajnalban újfent volt néhány összetűzés.

A Phoenix Suns és a Minnesota Timberwolves összecsapásán Devin Booker Gorgui Dieng könyökétől a földre került, de felállt, elkezdtek magyarázni egymásnak, majd Booker a bal kezével Dieng arcába nyúlt - mindkét érintettet kiállították a játékvezetők. A balhé ezt követően nem ért véget, mint ahogy azt nemrég láthattátok már: Dieng mutatta, hogy akkor a folyosón lehet folytatni, Bookert meg úgy fogta vissza a Suns biztonsági szolgálatának vezetője, hogy ne rohanjon ellenfele után - állítólag Dieng is legyűrt két biztonságit, és pár méterre került a Suns öltözőjétől, mielőtt feltartóztatták volna, de erre ő annyit mondott, hogy csak mezt akart cserélni Bookerrel. A Timberwolves centere azt is elmondta, hogy mindenki láthatta, Booker meg akarta ütni - ő nem, egyszerűen nevetett egyet. Dieng szerint sokan azt hiszik magukról, hogy kemények, pedig nem azok. A Minnesota játékosa egyébként túlzónak tartja a kiállítást is - a technikait megértette volna, meg ha két technikaival küldik ki, de nem érti, miért szórták egyből.

Az Oklahoma City Thunder - Portland TrailBlazers összecsapáson Russell Westbrook és Jusuf Nurkic "találkoztak" egymással nem a legbarátibb szellemben. Westbrookot a mérkőzés után arról kérdezték, hogy milyen az embernek a bosnyák center elzárásain átverekedni magát, mire az OKC sztárja azt válaszolta, hogy nem fog erről a bohócról beszélni. Nurkic riposztja twitteren érkezett: "Miért nem, Westbrick?".

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a liga meghívta Dirk Nowitzkit, hogy vegyen részt az All-Star gála tripladobó versenyén. A Dallas német ikonja hatodjára indulna el a viadalon, amelyet 2006-ban meg is nyert.

A Lakers tulajdonosa, Jeanie Buss a The Lowe Podcastben elmondta, hogy az egész franchise, ő, Magic Johnson elnök és Rob Pelinka GM is teljes mellszélességgel kiállnak Luke Walton mellett. Buss szerint Magicnek a családját leszámítva semmi nem fontosabb a Lakersnél. Mindent megtesznek azért, hogy Walton minél biztonságosabban érezze magát jelenlegi pozíciójában, ez a dolguk. A tulaj azt is hozzátette, hogy a tréner fantasztikus munkát végez a sérüléseket is figyelembe véve. Két kezdője hiányzik, de így is fontos idegenbeli mérkőzéseket nyert a csapat, amely megmutatta, hogy milyen lehetőségek vannak a keretben még LeBron James nélkül is. Buss szerint még James és Rajon Rondo nélkül is látszik a fejlődés - persze nehéz lenyelni, mikor kötelezőket buknak el hazai pályán, de aztán legyőzik az Oklahoma City-t és azokat, akik olyan helyen állnak most, ahova ők is szeretnének eljutni. Mindezt figyelembe véve szerinte lenyűgöző teljesítményt nyújt Walton.

A végére pedig a nézettségi adatok maradtak, amelyek 22%-ot estek az előző idényhez képest a TNT csatornán - az ESPN-en ugyanez a szám mínusz 5%. Sokan úgy vélik, hogy ennek köze van ahhoz, hogy LeBron keletről nyugatra, a Pacific időzónába tette át székhelyét. Az NBA kommisszárja, Adam Silver azt nyilatkozta hétfőn, hogy nem kérdés, hogy a liga legnépszerűbb játékosának költözése közrejátszik ebben, de sem a ligában, sem a Turnernél nincs senki, aki aggódna emiatt, mert idővel megoldódnak ezek a gondok - az ESPN-en nincs akkora visszaesés, karácsonykor pedig kifejezetten nézett mérkőzéseket játszottak, úgyhogy  nincs probléma.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus