Hírmorzsák 2019-02-10 (12:00)

Kyrie Irving térdsérülést szenvedett. Ellington aláírt Detroitba. A Raptorsnak minden játékosra szüksége van, most McLemore-t igazolták le. Alex Abrines felbontja szerződését, időszakosan abbahagyja a kosárlabdázást. Michael Beasley már nem a LAC játékosa, Canaan Minnesotában, Jenkins New Yorkban kap új esélyt. Otto Portert az utolsó pillanatig hitegette a Wizards, Bobby Portis rosszul lett, amikor megtudta a cserét. John Wall először beszélt furcsa sérülése óta. Chandler Parsons az AS után visszatérhet a Grizzliesbe. Tobias Harris ennél nem lehetne boldogabb, Boban Marjanovics szerint megtiszteltetés, hogy rájuk gondolt a Philly. Doncic szerint az NBA-ben könnyebb kosarat szerezni, mint Európában.

Sajnos sérüléssel kell kezdenünk, a Boston irányítója, Kyrie Irving ma térdsérülést szenvedett a Clippers elleni összecsapáson - egy védekezés után diszkomfortos érzése támadt a jobb térdében, saját lábán ment be az öltözőbe, de nem tért vissza. Ma vizsgálják meg, ha kicsit komolyabb a probléma és ki kell hagynia az All-Start, akkor új játékost hívhat be a liga. Myles Turner, a Pacers centere szintén egy védőjáték után kapott a jobb térdéhez, de ő szerencsésebb volt, még meccs közben visszatérhetett, elvileg nincs komolyabb baja. Giannis Antetokounmpo is kisebb térdgond miatt hagyta ki az Orlando elleni összecsapást, de ez inkább csak megelőző jellegű pihentetés volt. 

Több játékosmozgás is történt tegnap. Ahogyan már tegnap is írtuk, Wayne Ellington a Pistonshoz írt alá, a 31 éves triplaspecialistát úgy tudta leigazolni a Detroit, hogy ki kellett tenniük Henry Ellensont. Egy másik jó kinti dobót, Ben McLemore-t a Kings rakta ki, a Toronto Raptors rögtön adott is neki egy 10 napos szerződést. Kanadában egyébként minden játékosra szükség van, mert a cserehatáridő után mindössze 10 játékosuk maradt, és elvileg átmenetileg sem eshetnek le 11 alá - a ligától kaptak külön engedélyt, de nagyon rövid határidővel kellett leigazolniuk tegnap Malcolm Millert is, összesen két hetük van feltölteni a keretet 14 főre. 

A Clippers a várakozásoknak megfelelően elengedte Michael Beasleyt, a Lakerstől érkező erőcsatár így hamarosan szabadon igazolhatóvá válik. Az irányítógondokkal küszködő Minnesota megadta a második tíznapos szerződést is Isaiah Canaannek - a Wolvesban Teague, Rose és Jones is alig tudott játszani az elmúlt hetekben. A New York Knicks a terveknek megfelelően leigazolta John Jenkinst - a korábban a Knicksben és a G-Ligás Westchester Knicksben is megforduló hátvéd egyelőre egy 10 napos kontraktust kapott. 

Egy váratlan szerződésbontás is történt, az Oklahoma City Thunder elköszönt a spanyol válogatott Alex Abrinestől. Abrines az elmúlt hetekben mindössze két meccsen lépett pályára, de nem volt sérült, meg nem nevezett magánügyi problémái támadtak, és azokat próbálta rendezni. Ez nem sikerült, sőt Abrines egy időre a kosárlabdát is abbahagyja, és a Thunder közleménye szerint a klub és a játékos teljes egyetértésben, barátságos stílusban intézte a válást, Abrines a szerződéséből hátralévő 1.8 millió dollár majdnem teljes egészéről is lemondott (ez nem érinti a csapat payrollját, a fizetése bele fog számítani a sapkába). 

Otto Porter Jr. a cserehatáridő előtt nem sokkal még találkozott a Wizards menedzsmentjével, akik biztosították róla, hogy nem lesz elcserélve, írja Fred Katz (The Athletic) - ehhez képest Bobby Portisért és Jabari Parkerért elpostázták Chicagóba. A csere másik érintettje, Bobby Portis azt mondta, hogy a Pelicans elleni meccsük előtt 20 perccel tudta meg, hogy elcserélik, és szó szerint rosszul lett a hírtől, görcsbe állt a gyomra. A két gárda egyébként épp ma hajnalban találkozott Chicagóban, Porter elmondta, hogy nagyon szívesen segített feltérképezni volt csapatát, míg a Parker-Portis páros sokat tett azért, hogy győzzön a Washington - a lefújás után örömködtek is egy kicsit az ex-Bullsosok. 

Ha már Washington, John Wall interjút adott Ava Wallace-nak (Washington Post), ahol elmondta, hogy jó érzés volt találkozni a csapattal ma hajnalban a Cavs elleni meccsen, így kicsit jobb hangulatban várj a keddi operációt - mint ismert, Wall az otthonában csúszott el és szakította el az Achillesét, körülbelül 12 hónap lesz a felépülési ideje. Wall szerint egész karrierje arról szólt, hogy folyamatosan sérülésből kellett visszatérnie, huzamosabb ideig soha nem volt egészséges - ez is egy ilyen szituáció, csak hosszabb lesz a felépülési ideje, de senki ne féltse, teljes erőben fog visszajönni. A játékosmozgásokról annyit mondott Wall, hogy változások mindig vannak, de az első közös meccsük alapján jó mentalitású kosarasok érkeztek, és ez a legfontosabb. 

John Wall kálváriáját Chandler Parsons át tudja érezni, a Grizzlies és a szurkolók sem nagyon akarták már Memphis-mezben viszontlátni a kiscsatárt, de úgy tűnik, hogy megegyeztek a felek, és Parsons az All-Star szünet után újra csatlakozik a kerethez. Korábban Parsons arra panaszkodott, hogy bár az orvosok zöld utat adtak neki és heteken keresztül teljes erőbedobással edzett, mégis le akarták küldeni határozatlan időre a G-Ligába - ebből kerekedett egy komolyabb, üzengetéses vita a felek között. 

Tobias Harris jelenleg a fellegekben jár, erről beszélt Tim Bontempsnek (ESPN). A Clipperstől érkező kiscsatár elmondta, hogy kívánni sem kívánhatott volna jobb változást a karrierjében, mint ezt a cserét - túl van a sikeres bemutatkozáson is, a csapat jól fogadta, a szurkolók nagyon szerették. Az egyik barátja küldött neki egy képet az első meccséről, amin mosolyog, azzal az üzenettel, hogy először látta mosolyogni kosárlabda-mérkőzésen - Harris szerint nem akar hazudni, tényleg ennyire jól érzi most magát. 

Harris jókedvét az is növelheti, hogy országos cimborája, a szerb óriás, Boban Marjanovics is vele tarthatott a 76ershez. A center az AP-nek azt nyilatkozta, hogy nagyon-nagyon inspiráló érzés, hogy egy ilyen célokért küzdő együttes beléjük invesztált, és hogy egy ilyen win-now cserében éppen ők kellettek - nincs más választásuk, a legjobb tudásuk szerint kell segíteniük a célok elérésében és igazolni a döntés helyességét.

A végére pedig egy kis Luka Doncic: az Év Újonca fő várományosa szerint mivel az NBA-ben picit hosszabb és szélesebb a pálya, és védő három másodperc is van, ezért itt könnyebb kosarat szerezni, mint Európában. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus