Hírmorzsák 2019-02-12 (12:30)

Ben Simmons szeretné, ha Magic Johnson segítene neki a nyáron, a Sixers megtagadta ezt, a liga újabb tamperinget vizsgál. Az NBA meccsenként 100.000 dolláros büntetéssel fenyegeti a Pelicanst, Marc Lasry-nek ki is osztottak egy 25.000 dolláros bírságot Anthony Davis miatt. Irving ma éjszaka, Josh Hart az All-Star szünetig, VanVleet három hétig nem játszik. Nik Stauskas a Cavsnél. Markieff Morris iránt a Rockets és a Lakers is érdeklődik. Westbrook, Harden és a Knicks is történelmet írtak. A liga elismerte, hogy Kevin Durant kétszerindulást vétett a Heat elleni meccs végjátékában. Bojan Bogdanovic és Paul George a hét játékosai.

A Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson Dave McMenaminnek (ESPN) elárulta, hogy a Philadelphia Sixers sztárja, Ben Simmons megérdeklődte a Lakersen keresztül tőle, hogy lenne-e a mentora a nyár folyamán. Johnson azt mondta az ausztrálnak, hogy engedélyt kell kérnie a Sixerstől és a ligától is, és ha mindenki beleegyezik, szívesen ad neki tanácsokat - nagyon tetszik neki Simmons játéka, az, ahogyan lát a pályán, és amilyen játékintelligenciája van. Sokan hasonlítják a Sixers játékosát Magichez amiatt, hogy magas irányító, és Simmons is azt mondta, hogy nagyjából hasonló helyzetben volt Johnson, mint ő, ezért szeretné a segítségét kérni - több feladatkörben és poszton is megfordult anno pályafutása során, Hall of Famer, ezért úgy érzi, segíthet neki Magic.

A Sixers GM-jét kérdezték a dologról, mire Elton Brand kategorikusan kijelentette, hogy nem adtak erre engedélyt, amikor Rob Pelinka megkereste a csapatot - úgy tűnik, legalábbis egyelőre, hogy ebből nem lesz semmi. Brand utána elnézést kért a Lakerstől, mert az interjúban nem említette, hogy eredetileg a Philly egyik alkalmazottja kereste meg az aranysárga-lila együttest (Simmons egyik testvérének unszolására), Pelinka pedig csak ezt követően kereste meg Brandet. A liga ettől függetlenül vizsgálja az esetet, hogy Simmons és a Lakers kommunikációja nem merítette-e ki a tampering fogalmát.

Ugyanez a téma: a liga megfenyegette a New Orleans Pelicanst, hogy ha kiültetik Anthony Davist annak ellenére, hogy a magasember egészséges, akkor mérkőzésenként 100.000 dolláros büntetést osztanak ki a csapatnak.

Ugyanez a téma: Adam Silverék 25.000 dolláros bírságot szabtak ki a Milwaukee Bucks tulajdonosára, Marc Lasry-re a Davist érintő kommentjei miatt. Mint ismert, a Pelicans magasemberének kívánságlistáján ott volt a Bucks is, Lasry pedig egy újságírói kérdésre reagálva azt mondta, hogy ezt szeretnék elérni, hogy a kosarasok Milwaukee-ba vágyjanak. Szerinte észreveszik és értékelik az emberek, ha egy klub sikeres, és felállít egy mércét - mindenki nyerni akar. Lasry azzal zárta mondókáját, hogy reményei szerint a Davishez hasonló játékosok szeretnének majd Milwaukee-ba igazolni.

A napokban volt arról szó, hogy a Boston Celtics sztárja, Kyrie Irving térdsérülést szenvedett a hétvégén. Állapota day-to-day, az azonban biztos, hogy a ma éjszakai, Sixers elleni derbit kihagyja. Ha már a Lakers és a sérülések: Josh Hart az All-Star szünetig biztosan nem lép már pályára, miután PRP kezelést kapott a térdfájdalmai miatt. A Toronto Raptorsnál Fred VanVleet legalább 3 hetes kényszerpihenőn lesz a bal hüvelykujja miatt.

Voltak természetesen szerződtetések. Az Indiana Pacers 2 éves szerződést adott Edmond Sumnernek - eddig two-way megállapodása volt, mostani szerződése második éve pedig csapatopciós. A Cleveland Cavaliers a szezon végéig szóló szerződést kötött Nik Stauskasszal - ő pár napja volt már a Cavsnél, a Portland TrailBlazers cserélte ide a deadline előtt, ám utána a Pacershez postázta őt az ohiói alakulat, majd szabadlistára került.

Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy Markieff Morrisnak zöld utat adtak az orvosok a játékra - nyaksérülése volt december óta. Az erőcsatárt a cserehatáridő előtt küldte a Washington Wizards a Pelicanshez, ahonnan azonban kivásárolták. Morris iránt a hírek szerint a Lakers és a Houston Rockets is érdeklődik.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook ma hajnalban NBA rekordot állított fel, miután a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson megszerezte sorozatban 10. tripla-dupláját - Wilt Chamberlain csúcsát adta át a múltnak egy 21 pontos, 14 pattanós, 15 gólpasszos számsorral. A Rockets MVP-je, James Harden csatlakozott Chamberlain mellé: a liga történetének egyetlen játékosa lett a legendás center mellett, aki zsinórban legalább 30 mérkőzésig elért legalább 30 pontot. A New York Knicks új franchise-rekordot ért el zsinórban 17. vereségével.

Az NBA beismerte, hogy a Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant kétszerindulást vétett a Miami Heat elleni összecsapás legvégén - a labdabirtoklás vége két Warriors-büntető, a mérkőzésé pedig Golden State-győzelem lett, ami után Erik Spoelstra ki is fakadt, mert szerinte teljesen egyértelműen látszott ez már a meccsen is.

A végére pedig a hét játékosai maradtak, aki a Pacers horvát swingmanje, Bojan Bogdanovic, illetve a Thunder sztárja, Paul George lettek. Bogdanovic 22.5 pontot átlagolt csapata 4-0-s hete alatt, míg George találkozónként 37.0 pontot és 8.0 pattanót tett a közösbe, ami alatt klubja 3-0-s teljesítményt produkált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus