Hírmorzsák 2019-02-18 (15:45)

LeBron James mindig is imádta Kyrie Irvinget - tetszett neki, ahogyan Irving kezelte a sajtót a deadline előtt. James nem álomként, hanem vágyként tekint arra, hogy majd csapattulajdonos legyen egy nap, de még sokáig akar játszani. Dwyane Wade legemlékezetesebb és legélvezetesebb All-Star gálája volt a ma hajnali - szerinte jó kezekben van a sportág. Kevin Garnett szerint Giannis Antetokounmpo az 1-2 leütés után, labdavezetésből elengedett tempókkal lehetne még veszélyesebb. Bradley Beal utálja a szupercsapatokat, a Wizardsból akar visszavonulni. Shaquille O'Neal szerint az európai fiatalok képzettebbek, mint az amerikaiak, Wes Matthews is elmondta véleményét a dologról. A Hawks Luka Doncicot draftolta volna a harmadik helyen, az analitika részleg segített meghozni a döntést a cseréről.

A Los Angeles Lakers sztárját, LeBron Jamest az All-Star hétvége alatt is megkérdezték volt csapattársa, Kyrie Irving telefonhívásáról - mint ismert, a Boston Celtics irányítója nemrég elnézést kért Jamestől, hogy ő ugyanolyan hibákat elkövetett anno a Cleveland Cavaliersnél, mint most több bostoni társa. LeBron annyit mondott, hogy ő mindig is imádta Irvinget, már akkor is, mielőtt megismerte, aztán amikor csapattársak lettek, és ez mind a mai napig így van. James szerint az a telefonhívás megmutatta, mennyit fejlődött emberileg Irving, mert ahhoz bátorság kell, hogy valaki beismerje, hogy korábban hibázott, bocsánatot kérjen, és azt mondja, azt hitte, készen áll valamire, de mégsem így volt. LeBron azt is hozzátette, hogy büszke arra, ahogyan Irving a médiát kezelte a trade deadline előtt időszakban.

Korábban felmerült, hogy csapattulajdonos lesz James, ha befejezi pályafutását. Erről annyit mondott LeBron, hogy feltettek neki egy kérdést, ő meg válaszolt, ahogyan akkor gondolta. Úgy érzi, annyi mindent tud erről a játékról, hogy ha abbahagyja a kosarazást, akkor sem akar eltávolodni a sportágtól. A megfelelő helyzetnek kell majd adódnia a megfelelő városban, de ez nem az álma, inkább a vágya. Azt is hozzátette James, hogy még rengeteget érez magában játékosként is, sok-sok évet fog még a Lakers mezében tölteni. Ha majd eljön az idő, befejezi, de reményei szerint még sok évig válaszolhat játékosként az újságírók kérdéseire.

Utolsó All-Star gáláján vett részt Dwyane Wade és Dirk Nowitzki (mindketten kaptak egy-egy bekeretezett AS-mezt), előbbi pedig elmondta, hogy ez egy különleges gála volt számára. Wade szerint olyan dolgot adott neki az NBA ezzel, amiről nem is tudta, hogy szüksége van rá vagy egyáltalán hogy akarja. A családját dicsérte, mindent megtettek érte, és nem is kérhetett volna többet ezen a hétvégén annál, mint amit kapott. Kijelentette, hogy ez volt a legemlékezetesebb és legélvezetesebb All-Star gálája. A visszavonulásával kapcsolatban annyit mondott Wade, hogy jó kezekben van a sportág, úgyhogy könnyű volt a döntése.

Kevin Garnettet arról kérdezték, hogy mi tenné még veszélyesebbé Giannis Antetokounmpo játékát, amire annyit mondott KG, hogy az 1-2 leütés után, labdavezetésből elvállalt tempók - ez tette Kobe Bryant és Michael Jordan védését olyan nehézzé. Garnett szerint az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy ezek mennyire technikás mozdulatsorok. Természetesen a triplák is segíthetnek a Milwaukee Bucks görög játékosán, de az 1-2 leütés utáni tempókkal hihetetlen lenne Giannis. KG arról is beszélt, hogy Antetokounmpo akkor jött a ligába, amikor még Kobe, Tim Duncan és ő is játszottak - nemcsak fel tudta velük venni a kapcsolatot, de az old-school stílusú játékból is kapott némi ízelítőt. Garnett szerint a görög olyan, mint egy szivacs: nagyon figyel a tanácsokra, rendkívül gyorsan tanul, és nem barátokat akar szerezni, világos elképzelései vannak, a legjobb játékos akar lenni.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy ha lehetősége van rá, a fővárosi együttesből akar visszavonulni, mert a hűség a legfontosabb számára. Az együttes élére áll, és megpróbálja a csapatot a PO-ba vezetni - hisz abban, hogy ez sikerülhet, bármilyen felállásban, bárkivel a pályán, mert a lényeg az, hogy valakinek milyen a munkamorálja, és mindent megtesz-e azért, hogy magasabb szintre jusson. Azt is hozzátette, hogy utálja a szupercsapatokat, szerinte mindenkinek azzal kellene megpróbálnia nyerni, ami adott számára, de most már gyakorlatilag öt All-Star játékos kell ahhoz, hogy valaki legyőzze a Golden State Warriorst. Mindenki számára a Warriors a mérce Beal szerint, márpedig nekik 4-5-6 olyan kosarasuk van, aki All-Star szintű játékos, ez pedig önmagáért beszél.

Az All-Star hétvége alatt is előkerült, hogy az európai fiatalok képzettebbek, mint az amerikaiak, most Shaquille O'Neal mondta el ugyanezt a Dallas Mavericks sztárjával, Luka Doncic-csal kapcsolatban. Shaq szerint az öreg kontinensen az alapokra építkeznek, míg Amerikában sokszor csak a tehetségre támaszkodnak, az ugrásra, futásra, dobásra. O'Neal szerint az európaiakra mindig is jellemző volt a képzettség, Doncic pedig kifejezetten jól néz ki a pályán. Doncic volt csapattársa, Wes Matthews kiemelte az európai profi kosárlabda és az amerikai egyetemi bajnokság közötti különbséget. Az Indiana Pacers swingmanje azt mondta, hogy az amerikai fiatalok kevesebbet edzenek és kevesebbet is videóznak. Ha őt az első egyetemi éve után draftolták volna, csak a középiskolás élményeire tudott volna hagyatkozni, ahol azt tehetett, amit akart, mert ő volt a legjobb játékos.

A végére pedig az Atlanta Hawks GM-je, Travis Schlenk maradt, aki Adrian Wojnarowski podcastjében elárulta, hogy ha maradnak a tavalyi draft harmadik pozíciójában, akkor Doncicot választották volna. Schlenk beszélt a szlovén ügynökével, volt egy orvosi vizsgálata is Doncicnak a draft napján Atlantában, és minden rendben haladt, amikor bejött a képbe a Dallas. A szakvezető azonnal megmondta a Mavsnek, hogy egy második lottery picket is kapnia kell ahhoz, hogy lemondjon Doncicról - mint ismert, a texasiak végül az 1/5 mellett az idei Top5 védett első körösüket adták. Schlenk elárulta, hogy az analitikai részleg azt jelezte számukra, hogy a Dallas idén a 8. helyen húzhat majd a drafton, legalábbis a számításaik szerint, ezért ment bele végül a cserébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus