Hírmorzsák 2019-02-21 (11:30)

LeBron James PO-üzemmódba kapcsolt, kicsit korábban, mint szeretett volna - ha bejut a rájátszásba, érez esélyt bárki ellen. Chris Paul nem foglalkozik már a Rajon Rondo-féle balhéval. Elképzelhető, hogy DeMarcus Cousins perclimite már a múlté. Goran Dragic és Derrick Jones Jr. is visszatérhetnek. Pocsék nézettségi mutatót hozott az idei All-Star főmeccs. Trae Young úgy érzi, rengeteget tanult és fejlődött idén. Zion Williamson szerint ő nem LeBron, hanem önmaga - megsérült a térde ma hajnalban. Donovan Mitchell egyetemi játékosokat érintő felvetésére Luka Doncic válaszolt.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James tegnap elmondta, hogy PO-üzemmódba kapcsolt - jó lett volna, ha sikeres a csapat akkor is, amikor ő nem volt bevethető, de ez nem így történt. Most ebben a helyzetben vannak (tizedikek nyugaton), úgyhogy egy kicsit korábban kell feljebb váltania, mint az előző években. Azt is hozzátette, hogy számára ez nem a legjobb, mert a szezon ezen szakaszában még nem akar teljes fordulatszámon pörögni. Nem érzi magát túl kényelmesen, de imádja az ilyen helyzeteket. James azt is hozzátette, hogy ha sikerül rájátszásba jutnia, akkor mindegy, milyen csapat van körülötte, bárki ellen van esélye, legalábbis így érzi. A PO előtt mindenki jó formába akar lendülni, hogy tudjon mire alapozni a rájátszásban - ezt szeretnék elérni.

Ma éjszaka összecsap egymással a Los Angeles Lakers és a Houston Rockets - Rajon Rondo és Chris Paul először fognak találkozni a pályán a szezon második meccse óta, mikor kettejüket és Brandon Ingramet is kiállították és eltiltották verekedés miatt. Paul Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy sokkal rosszabb dolgok történtek vele azóta, már elfelejtette azt az esetet. Megkapta a büntetését, megírta a csekket, és tovább is lépett.

A Golden State Warriors vezetőedzője Steve Kerr azt nyilatkozta, hogy elképzelhető, hogy DeMarcus Cousinsnak nem kell többé perclimiten játszania - ebben az idényben eddig 23.4 percet átlagolt a center, a tréner pedig úgy gondolja, hogy attól függ majd Cousins sorsa, hogy hogyan alakulnak a meccsek. Kerr elmondása szerint nem nagyon fognak változtatni az eredeti terveken azzal kapcsolatban, hogy milyen felállásokban és rotációban használják a Cousinst, de hosszabb periódusokat tölthet majd a parketten, mint eddig. Más szakasz következik majd a szezonban, de majd meglátják, mi történik, semmi nincs körbevéve.

A keleti kilencedik Miami Heatnél Goran Dragic és Derrick Jones Jr. is visszatérhet az All-Star szünet után, ma este. A szlovén irányító mindössze 14 mérkőzést játszott ebben az idényben, megműtötték a térdét decemberben, Jones pedig szintén térdsérülést szenvedett pár hete, az egyik csontja zúzódott meg az elmúlt hónapban.

Az idei All-Star gálát 6.779 millió néző látta, ami 11%-os visszaesés a tavalyi 7.654 milliós adathoz képest. A TNT-n és a TBS-en 3.8-as nézettségi mutatója volt a főmérkőzésnek, ami 1990 óta a legalacsonyabb szám, holtversenyben a 2008-as és a 2010-es gálával.

Az Atlanta Hawks játékmestere, Trae Young Bill DiFilippóval (Uproxx) beszélgetett újonc idénye első feléről. Young azt mondta, hogy szerinte jól játszott, rengeteget fejlődött, és jó irányba halad. A nyári liga első mérkőzésétől kezdve mostanáig hatalmasat lépett előre, sokat tanult, összességében jobb játékos lett. A gyengébb dobószázalékáról annyit mondott, hogy szerinte mindenki tudja, hogy tud ennél jobban is dobni, mint ahogy idén megy neki. Novembertől kezdve volt egy időszaka, amikor nem dobott úgy, ahogy tud és ahogy eddig világ életében tette. Meg kellett tanulnia, hogyan kell egy bizonyos sebességen kosárlabdázni, nem erőltetni a dolgokat, a saját ritmusában játszani - ekkor jött rá erre.

A végére pedig az idei draft 1/1-ére várt Zion Williamson maradt, aki megsérült a ma hajnali Duke - North Carolina összecsapáson, erről már olvashattatok ma reggel. Maga az érintett még a tegnap a GQ-nak adott interjút, amelyben elmondta, hogy nagyra becsüli, hogy az emberek LeBron Jameshez hasonlítják, de Michael Jordan Michael Jordan, LeBron pedig LeBron, és nem azért lettek azok, akik, mert másokhoz hasonlították őket. Még egyszer elmondta, hogy méltányolja, hogy Jameshez hasonlítják, de ő nem LeBron, hanem önmaga. Mielőtt megnőtt, irányító volt, ezért a passz az első gondolata. Voltak olyanok, akik azt mondták neki, hogy önzőbbnek kellene lennie, de az nem ő lenne.

Az is a Duke - North Carolina találkozóhoz tartozik, hogy Super Bowl magasságokba jutottak a meccs jegyárai - a legolcsóbb belépőket 2500 dollárért árulták, de volt olyan is, amely 10.652 dollárért kelt el. Williamson sérülése miatt újra felmerült, hogy a Duke sztárjának nem kellene játszania a szezon hátralévő részében, mert csak a sérülést és azzal a további karrierjét kockáztatja. Donovan Mitchell rámutatott, mennyi pénz van az egyetemi kosárlabdában, amiből a játékosok semmit nem kapnak, amire Luka Doncic azt írta twitteren Mitchellnek válaszul, hogy akkor menjenek a fiatalok Európába játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus