Hírmorzsák 2019-02-22 (15:45)

Anthony Davis 20-25 percet játszik majd meccsenként, Jrue Holiday játékperceit is csökkenti a Pelicans. Terrence Jones újra Houstonban. James Harden Scott Foster játékvezetőre panaszkodott. Steph Curry szerint jobb játékos, mint amilyen 2016-ban volt. Draymond Green a Kingst dicsérte. Stephen Jackson szerint sok játékos elkényeztetett, és kevesen szeretnek igazán kosarazni. A Thunder erősen gondolkodott 2012-ben Khris Middleton draftolásán. Jeff Van Gundy szerint a jelenlegi formájában szégyen az All-Star gála, törölni kellene. Zion Williamson térdsérülése nem súlyos - Paul George érdeklődött a Nike-nál, hogy mi történt, DeMarcus Cousins pedig üzent Zionnak, odaszúrt az NCAA-nek. A liga hivatalosan is felvetette az NBPA-nek a one-and-done szabály eltörlését.

A New Orleans Pelicans a szezon hátralévő részében mérkőzésenként 20-25 percet fogja játszatni Anthony Davist - a csapat így elkerüli a liga büntetését, viszont csökkenti Davis sérülésének kockázatát. Danny Ferry GM azt is hozzátette, hogy Jrue Holiday sem fog annyit játszani, mint eddig - beindult a tank a Pelicansnél.

A Houston Rockets 10 napos szerződést adott Terrence Jonesnak, akit 2012-ben még a Rockets draftolt az első körben - 2016/17 óta nem lépett pályára az NBA-ben, a G-Ligában pedig 23.5 pontot és 9.6 pattanót átlagolt ebben az idényben. Szintén a Houston igazolta le Chris Chiozzát, ő ugyancsak 10 napos kontraktust kapott - 13.1 pont és 6.8 gólpassz voltak a mutatói a G-Ligában.

Az is a Rocketshez tartozik, hogy az a Scott Foster fújta a Houston meccsét, akivel már nem először gyűlt meg a texasiak és James Harden baja. Harden azt mondta a meccs után, hogy ő nem szokott a bíráskodással foglalkozni, de Foster udvariatlan és arrogáns, nem is lehet hozzászólni - egyáltalán nem lehet kapcsolatot létesíteni valakivel, aki a mérkőzést vezeti. Ő alapvetően egy csendes embernek gondolja magát, de az egy vicc, hogy egy szót sem szólhat a játékvezetőhöz, mert azonnal technikait kap. Harden szerint egyértelmű, hogy Fosternek személyes problémája van velük, és szerinte soha többé nem lenne szabad a Rockets meccseit vezetnie, mint ahogy azt láthattátok is nemrég - még akkor is ez a véleménye, ha valószínűleg büntetést kap ezért.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry 2015-ben és 2016-ban is MVP volt, utóbbi évben ráadásul egyhangúan lett az alapszakasz legértékesebb játékosa. Kevin Durant Oaklandbe érkezése óta Curry nem volt ott a legesélyesebbek között az MVP szavazáson, de az irányító Vincent Goodwillnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy szerinte jobb játékos, mint 2016-ban, mikor másodjára, ellenszavazat nélkül MVP lett - jó érzés számára, hogy az egyéni fejlődése semmilyen szinten ütközött a csapat érdekeivel és sikerességével. Curry szerint a megszerzett tapasztalat, az, hogy érettebb lett, és hogy új kihívások elé került, sokat segítettek abban, hogy egy magasabb szintre lépjen.

A Warriors ma hajnalban szoros meccset játszott a Sacramento Kingsszel, és a szezonbeli négy mérkőzését összesen 12 ponttal nyerte meg a kaliforniai együttessel szemben. Draymond Green szerint kiváló csapat a Kings, amely folyamatosan kapar, rendkívül fiatal az állománya, valószínűleg az NBA leggyorsabb együttese, sosem adja fel, és a szakmai stáb kezdi összegyúrni a tehetséges keretet. Green szerint egy nap mindkét csapat ott lesz a PO-ban - talán idén, talán nem, de hamarosan eljön az ideje, ennyi biztos. Azt is hozzátette, hogy tehetséges a Kings, de ahhoz, hogy rivalizálásról lehessen beszélni, az érintetteknek nyerniük kellene pár meccset - nincs azonban kétsége afelől, hogy a Sacramento hamarosan nagyon sikeres csapat lesz. Talán nem idén, de kitűnő munkát végeznek.

A Kings-Warriors mérkőzés előtt Stephen Jackson arról beszélt, hogy tetszik neki, hogy a játékosok a saját sorsukról dönthetnek, de rengeteg kosaras elkényeztetett. Beszélt egy Hall of Famer edzővel, aki szerint sokakon az látszódik, hogy azt nézik, mit tehet értük a sportág és nem fordítva. Ő is úgy látja, hogy sokan egyszerűen nem szeretnek játszani. Azzal nincs baj, hogy ennyi pénzt keresnek, és ilyen anyagi feltételeket tudnak maguknak teremteni, emellett azonban profinak kellene lenniük, és meg kellene mutatniuk a nézőknek, hogy szeretik ezt a játékot, mert kezdünk ettől egyre jobban eltávolodni.

Zach Lowe (ESPN) hozott egy kis visszatekintést: az újságíró azt írta cikkében, hogy az Oklahoma City Thunder kifejezetten érdeklődött Khris Middleton iránt a 2012-es drafton - az OKC végül Perry Jones III-t választotta ki a 28. helyen, Middletont pedig a Detroit Pistons draftolta a 39. pozícióban.

A New York Knickstől kitett, jelenleg szabadügynök Ron Bakert megműtötték - a vállával voltak gondok, 4-6 hónapos kihagyásra kényszerül.

Jeff Van Gundy egyáltalán nincs oda az All-Star gáláért, és véleménye szerint a ligának meg kellene szüntetnie ezt - úgy gondolja, hogy a gála főmérkőzése a jelenlegi formájában szégyen az NBA-re nézve. JVG szerint a leggyengébb egyetemi játékosok is lehetnek All-Star MVP-k, ha a betörés után be tudják fejezni az üres ziccereket, de az szégyen, hogy egy ilyen találkozón 160 hármast engednek el a játékosok.

A végére pedig megint Zion Williamson maradt: a Duke egyetem sztárjának kificamodott a térde a North Carolina elleni rangadó első percében - Grade 1-es ficamról van szó, tehát a legkevésbé veszélyes fokozatúról, állapota day-to-day. Mint azt láthattátok már tegnap reggel, az idei draft 1/1-esének várt Williamson cipője egyszerűen szétszakadt. Mivel PG 2.5-ös cipőben játszik az egyetemi jelenlegi legnagyobb sztárja, Paul George azonnal érdeklődött a Nike-nál, hogy mi volt a probléma - tudni akarta, hogy mi volt a gond, mert egyébként ilyen még nem fordult elő, a signature cipőit sokan és szívesen viselik az egyetemen és az NBA-ben is. Emellett természetesen jobbulást kívánt a fiatal sztárnak függetlenül attól, milyen súlyos a sérülése (ezt akkor még nem tudta George).

Ugyanide tartozik (hiszen ezzel a témával kapcsolatban merült fel újra), hogy az NBA formálisan is benyújtotta a Játékosok Szakszervezetének azt az ajánlatot, amelyben a ligába kerülés korhatárát 19 évről 18 évre csökkentenék. Mint ismert, a one-and-done szabályt a 2022-es draftra törölnék el, így minden csapatnak lenne elég ideje felkészülni erre. A Kentucky-n egy évet töltő DeMarcus Cousins azt mondta, hogy tudva, amit most tud, azt kell, hogy mondja, az NCAA egy kalap sz*r. Szerinte Zionnak saját magára és a családjára kellene gondolnia - az egyetemi liga jelenleg semmit nem tud adni számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus