Hírmorzsák 2019-02-24 (11:00)

LeBron James szerint mindenki túlságosan hozzászokott a vereségekhez a Lakersnél. James Harden 25.000 dolláros büntetést kapott, nyaksérülést szenvedett. Draymond Green bokája megsérült. Jusuf Nurkic elkezdte osztani Ben Simmonst a dobása miatt. Kyrie Irving továbbra is úgy gondolja, hogy senki nem tudja legyőzni a Celticset egy négy nyert meccsig tartó párharcban. Blake Griffin és Dwane Casey beszéltek előbbi tegnap hajnali kiállításáról. Kawhi Leonard minden meccset ugyanúgy kezel és meg akar nyerni. Paul George a tegnap hajnali windmillel akarta jelezni, hogy hosszú estére számíthat a Utah. Jim Boylen Robin Lopezt dicsérte. Egy Michael Jordan kosaraskártya több mint 350.000 dollárért kelt el a héten.

A Houston Rockets sztárja, James Harden nem játszott ma hajnalban, a Golden State Warriors elleni győzelem során - még a Los Angeles Lakers ellen szenvedett nyaksérülést. Az előző alapszakasz MVP-je 25.000 dolláros büntetésben is részesült a Scott Foster játékvezetőt érintő tegnapi nyilatkozata miatt.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Golden State-nél Draymond Green ma hajnalban bokasérülést szenvedett - Chris Paul ellen védekezett, amikor rálépett DeMarcus Cousins lábára. Steve Kerr vezetőedző azt mondta a meccs után, hogy beszélt Greennel, az alapján nincs komolyabb baja játékosának, de majd ma fognak többet és pontosabbat tudni erről.

Ha már szóba került a Lakers, akkor folytassuk velük: LeBron James a ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni zakó után elmondta, hogy az elmúlt években mindenki túlságosan hozzászokott a vereségekhez a csapatnál, ő viszont nem és nem is lesz soha. Számára az első, Houston ellen vagy az 59., Pelicans ellen elveszített találkozó ugyanolyan, ő ilyen. Feltette a kérdést, hogy hányan tudják, mi forog kockán? Ha soha nem voltak még a PO-ban, nem tudják, mit kell megtenni ezért, és sokan nem szeretnek változtatni a megszokottakon - márpedig ezt kellene tenniük. Azt nem mondja, hogy mindig ilyen az egész csapat, de néha úgy tűnik számára, hogy nem akarnak kilépni a komfortzónából, nem tudják a megfelelő fordulatszámon kezdeni a meccseket, és nem próbálkoznak. 23 mérkőzésük van hátra, meglátjuk, mi fog kisülni belőle.

A Detroit Pistonsnál Blake Griffint kiállították egy második technikaival az Atlanta Hawks elleni, tegnap hajnali mérkőzésen, miután egy triplát követően odaszólt a Hawks kispadjának. A mérkőzés után annyit mondott erről a Pistons vezetőedzője, Dwane Casey, hogy soha életében nem látott még ilyet. Griffin annyit tett hozzá, hogy a felvételek önmagukért beszélnek, nem kellett volna az öltözőbe vonulnia, de a társai kiváló munkát végeztek.

A Toronto Raptors sztárja, Kawhi Leonard volt csapata, a San Antonio Spurs ellen vezette sikerre a kanadai együttest tegnap. Leonard annyit mondott, hogy ez egy PO-győzelemmel ért fel számukra - mindenki hozzátette a magáét. Ő hagyott ki dobásokat, de mindenki feljebb kapcsolt, a duplázások ellenére is kosarakat szerzett, így megszerezték a győzelmet - kikaparták maguknak a sikert. Leonard hozzátette, hogy minden meccset ugyanúgy kezel, mintha egy párharc hetedik mérkőzése lenne, és minden találkozót meg akar nyerni.

Az Oklahoma City Thunder sztárjának, Paul George-nak kifejezetten nagy meccse volt tegnap a Utah Jazz ellen - volt egy windmill zsákolása a hosszabbításban 3 perccel a vége előtt, amivel egál lett az állás, majd 0.8 másodperccel a vége előtt az ő floaterével győzött végül az OKC. George annyit mondott arról a windmill zsákolásról, hogy azzal jelezni szerette volna mindenkinek, hogy az ő lábai frissek még, és hogy hosszú estére számíthat még az ellenfél - 45 ponttal, 9 pattanóval, 7 gólpasszal zárt.

A Chicago Bulls két mérkőzést nyert, mióta újraindult a szezont az All-Star szünetet követően, Jim Boylen pedig tegnap még nyáron szabadügynökké váló centerét, Robin Lopezt dicsérte. A tréner azt nyilatkozta, hogy minden csapat örülne neki, és nagyszerű lenne, ha Lopez szeretne annak a folyamatnak a része lenni, amin most keresztülmennek. Érett, jó a munkamorálja, és kitűnő példát mutat a fiatal játékosoknak - kiváló a kommunikációja, és az önzetlensége is sokat segít. Számára a csapat az első, nyerő típus, és örül a vezetőedző, hogy a csapat tagja.

Szintén a Bullshoz, de a régmúlthoz köthető, hogy egy rendkívül ritka Michael Jordan kosaras kártya 350.100 dollárért kelt el a héten az eBay-en - az eBay egyik képviselője szerint ez minden idők legdrágább kosaras kártyája, ami valaha elkelt az oldalon, a Sports Collector Daily szerkesztője pedig annyit mondott, hogy ez a valaha volt legtöbb pénzért elkelő Jordan-kártya.

A Chicago ma hajnalban a Boston Celticset verte, az összecsapás után pedig Kyrie Irving nyilatkozott. Az irányító elmondta, hogy ő már nem idegeskedik az ilyen zakók miatt, tudja, hogy ez az alapszakasz része. Továbbra is úgy gondolja, hogy ha eljön a rájátszás ideje, és lesz idejük készülni egy-egy ellenfélre, akkor senki nem tudja legyőzni őket egy négy nyert mérkőzésig tartó párharcban. A Bostonnak nem nagyon megy az utóbbi időben, és megkérdezték Irvingtől azt is, hogy aggódik-e amiatt, hogy ez a forma elhúzódik majd a rájátszásra is, amire annyit mondott, hogy rendben lesz a Celtics, mert ő ott van.

A végére pedig a Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic, illetve a Philadelphia Sixers sztárja, Ben Simmons maradtak, akik elkezdtek egymásnak magyarázni a két gárda ma hajnali meccsén az ausztrál egyik kihagyott büntetője során. Nurkic utána a kispadon azt mondta a jelenet után, hogy szerinte ő is jobb shooter - nevetséges, hogy hogyan dob, illetve nem dob. A mellette ülő Evan Turner megkérdezte, hogy kiről beszél, mire a bosnyák megmondta, hogy "a legjobb dobóról a pályán, Ben Simmonsról".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus