Hírmorzsák 2019-03-03 (12:00)

Antetokounmpo nem gondolta, hogy a szezon ezen szakaszában ők vezetik az NBA-t. A Bucks az első csapat, amely hivatalosan is PO-ba jutott. Budenholzer és Stotts a hónap edzői. Luke Walton magára vállalta a felelősséget a Lakers-Bucks mérkőzés végén bedobásból eladott labdáért. LeBron szerint a Milwaukee elleni végjátékban teljesen szétestek védekezésben. Jeanie Buss szerint az Anthony Davis-féle Lakers pletykák kacsák voltak. Davis szerint végre azt csinálhatja, amit ő szeretne. Trae Young NBA csúcsokat döntött, róla beszélt Vince Carter. Embiid szerint a jövő miatt pihentetik most - nemcsak a PO-ra, hanem a következő 15 évre is gondolnak. A Philly tulaja a PO alapján fogja megítélni csapata szereplését, Butlert és Tobias Harrist is megtartaná. Isaiah Thomas Muggsy Bogues szerepét akarja a Space Jam 2-ben.

A Los Angeles Lakers ma hajnalban a Phoenix Sunstól kapott ki, tegnap pedig a Milwaukee Buckstól szenvedett vereséget. A gárda vezetőedzője, Luke Walton még a Bucks elleni mérkőzés után mondta el, hogy az ő lelkén szárad az aranysárga-lilák mérkőzés végén eladott labdája - 121-118-as Bucks vezetésnél LeBron Jamesre volt felrajzolva egy bedobás, neki kellett volna megkapnia a labdát, de duplázták, Kentavious Caldwell-Pope passzába pedig belenyúltak, így a játékszer a Milwaukee-é lett. Walton szerint készpénznek vette, hogy játékba tudják hozni a labdát, ez az ő sara - volt még egy időkérésük, ki kellett volna kérnie. Akkor nem veszíthették volna el a labdát, de a Bucks nagy nyomást helyezett rájuk, és ekkor kellett volna időt kérnie, mert ez sokba került nekik. KCP annyit tett hozzá, hogy kereste az üres embert, és az alapvonalon végigfuthatott volna, ő is többet tehetett volna azért, hogy ne legyen a vége eladott labda.

A gárda sztárja, LeBron James azt mondta, hogy volt esélyük, de védekezésben egyénileg teljesen szétestek a végjátékra, túl sok hibát vétettek, Eric Bledsoe pedig kihasználta ezt, szétszedte őket. Kifejezetten jó mérkőzés volt egyébként a Lakers-Bucks, de James szerint csak az számít a szezon ezen szakaszában, hogy nyer vagy veszít a csapat - ő a jelenben él, és nem mondhatják azt, hogy három és fél negyedig jól játszottak a Milwaukee-val szemben. Azt is hozzátette, hogy a Phoenix ellen oda kell tenniük magukat - nem sikerült.

A Lakers tulajdonosa, Jeanie Buss az MIT/Sloan Analytics konferencián azt mondta, hogy szerinte kacsa volt az a rengeteg hír, hogy az aranysárga-lilák mindenkit odaadnának egy bizonyos játékosért. Buss szerint a csapaton belüli összhangra rendkívül negatív hatása volt ennek, amikor a játékosok ezeket a híreket olvasták, pedig neki úgy tűnt, hogy a legtöbb írás forrás nélkül látott napvilágot - azt szeretné, ha felelősségteljesebbek lennének egyesek.

A Bucks vezére, Giannis Antetokounmpo a Lakers elleni győzelem után bevallotta, hogy bár tudták a szezon kezdetén, hogy kiváló csapatuk van, ő személy szerint egyáltalán nem gondolta, hogy az idény ezen szakaszában nekik lesz a legjobb mérlegük az egész NBA-ben. A görög szerint keményen megdolgoztak ezért, minden összecsapáson odatették magukat. A Bucks egyébként a Lakers legyőzésével az első csapat lett a ligában, amely biztosította helyét a rájátszásban.

Az is a Milwaukee-hoz kapcsolható, hogy a wisconsiniak vezetőedzője, Mike Budenholzer, illetve a Portland TrailBlazers trénere, Terry Stotts lettek a hónap edzői keleten és nyugaton. A Bucks 10-1-zel zárta a hónapot, míg az oregoniak 6-3-at teljesítettek februárban.

A New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis LeBron műsorában, a The Shopban volt vendég, ahol arról beszélt, hogy most van esélye arra, hogy átvegye az irányítást karrierjében - kimondhatja, amit gondol, és végre nem azt kell tennie, amit más mond neki, hogy csináljon, hanem azt, amit ő szeretne.

Az Atlanta Hawks újonca, Trae Young 49 pontos karriercsúccsal és 16 gólpasszal zárta a Chicago Bulls elleni négyhosszabbításos vereséget - az első újonc lett a liga történetében, aki eljutott legalább 45 pontig és minimum 15 gólpasszig egy találkozó során, ráadásul a Hawks 86 pontjában játszott szerepet scorerként vagy a gólpassz kiosztójaként, ez is NBA újonc csúcs. Csapattársa, Vince Carter azt mondta, hogy szerinte Young szezon elején tapasztalható szenvedése nagy segítség volt abban, hogy most ilyen sikeres. Carter szerint kezd minden lassulni és értelmet nyerni a játékmester számára - a legjobb dolog, ami történhetett vele, hogy gyengén kezdte az idényt, mert most ennek a gyümölcsét aratja le. Carter szerint nem biztos, hogy ezt látja Young vagy a szurkolói, de elképesztően hasznos volt számára az az időszak.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid Tim Bontempsnek (ESPN) elmondta, hogy most azért pihentetik, hogy egészséges maradjon, és nemcsak a mostani rájátszásra, hanem a következő 15 évre. Tudva, hogy most min mennek keresztül, illetve hogy ő mennyire szeret a nehézségekkel megküzdeni, úgy döntöttek, hogy a legjobb az, ha most pár mérkőzésen nem szerepel. Azt is hozzátette a center, hogy bár egyre kényelmetlenebbül érezte magát a térde miatt, tudna játszani - meccsről meccsre romlott az állapota, de tervei szerint a jövő héten már vissza is tér.

A Sixers tulajdonosa, Josh Harris az MIT/Sloan Analytics konferencián arról beszélt egy újságírói kérdésre válaszolva, hogy egy korai PO-kiesés elég komoly problémát jelentene, mert nem ezért játszanak - ő sem lenne boldog, a város sem, és azon dolgoznak, hogy ez ne következzen be. Harris szerint elég tehetséges a keretük ahhoz, hogy ha úgy játszanak, ahogyan erre ez az állomány képes, akkor bármelyik csapatot le tudják győzni keleten. Harris azt is elmondta, hogy mind Jimmy Butlert, mind Tobias Harrist szeretnék megtartani hosszútávra - sokat adtak fel mindkét játékosért, hatalmas tehetségnek tartják mindkettőt, úgyhogy megpróbálnak hosszabbítani velük. A tulaj szerint tudják, hogy mindkét játékost meg kell fizetniük, ami drága lesz. Szerinte fontos persze, hogy jó alapszakaszt fussanak, de a sikert a PO alapján mérik, ezért rakták össze ezt a keretet. Tavaly egy párharcot nyertek a rájátszásban, most pedig javítottak az állományon.

A végére pedig a Denver Nuggets játékosa, Isaiah Thomas maradt, aki Alex Kennedy (HoopsHype) kérdésére azt válaszolta, hogy ő szeretne Muggsy Bogues szerepébe kerülni a Space Jam 2-ben - feltette a kérdést, hogy ki más lenne alkalmasabb erre a szerepre?

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus