Hírmorzsák 2019-03-04 (20:45)

Carmelo Anthony és a Lakers szüneteltetik a tárgyalásokat a csapat gyenge teljesítménye miatt. Andrew Bogut visszatér a Golden State-hez. Klay Thompson bal térdével nincs nagyobb gond. James Jones mesélt a Phoenix Suns dupla GM-es felállásáról, a feladatkörök megosztásáról és a fiatalok fejlesztéséről is. Ivica Zubac szerint tudna segíteni a Lakersnek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Carmelo Anthony és a Los Angeles Lakers egyelőre szüneteltetik a tárgyalásaikat a közös folytatásról - az aranysárga-lilák hajlottak arra, hogy leszerződtessék Melót, de az elmúlt 5 mérkőzésükből 4-et elvesztettek. A klub úgy érzi, hogy az egyékbént sem túl stabil csapaton belüli helyzeten tovább rontana Anthony leigazolása. A kérdésre egyébként visszatérnek akkor, ha a Lakersnek megint reális esélye mutatkozik a PO-ra.

Az is a Lakershez kapcsolható, hogy a Los Angeles Clippershez cserélt Ivica Zubac először fog pályára lépni volt klubja ellen. A horvát center azt nyilatkozta, hogy szinte mindig nézi az aranysárga-lilák mérkőzéseit, és folyamatosan azt gondolja, hogy tudna segíteni a gárdának, ha még ott lenne - komoly befolyással lehetne a játékra, de már nincs a Lakersben.

Van egy aláírás is: Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint Andrew Bogut a Golden State Warriorshoz fog szerződni, amint megkapja a menlevelét ausztrál csapatától, a Sydney Kingstől. Bogut 2012-től kezdve négy évig játszott már az oaklandieknél, akikkel egyszeres bajnok - 2016 nyarán cserélte őt Dallasba a Warriors, hogy legyen elég hely Kevin Durant leigazolására. Az ausztrál középjátékos iránt a Philadelphia Sixers és a Boston Celtics is érdeklődött.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Klay Thompson bal térdével nincs nagyobb gond, az MRI negatív lett - a dobóhátvéd kihagyta a Philly elleni rangadót.

Az utóbbi hetekben az előbb már említett Adrian Wojnarowski egyik cikke miatt többször is felmerült, mennyire diszfunkcionális a Phoenix Suns menedzsmentje. Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint Ryan McDonough koporsójába az volt az utolsó szög, hogy nem tudott kezdő szintű irányítót szerezni azt követően, hogy Eric Bledsoe-t elcserélte.

A helyét ideiglenesen James Jones és Trevor Bukstein vették át, akik közül Jones elmesélte Arnovitznak, hogy teljesen külön van választva kettejük felelősségi köre: Bukstein a fizetési sapkával, a bérekkel, a különböző tervek felállításával, a tárgyalásokkal foglalkozik, neki pedig az a feladata, hogy minél jobb kapcsolatot teremtsen a franchise egyes részei, a játékosok, az edzők, a fejlesztésért felelős szakemberek között. Jones viszonylag keveset jár az egyetemi meccsekre, hiába várható, hogy a Sunsnak megint lesz egy nagyon előkelő pickje. Erre annyit mondott, hogy persze mindenkit meg kell nézni, nehogy valaki vagy valami figyelmen kívül maradjon, de ha egy klub hosszú ideig a Top5-ben kénytelen választani, az azt jelenti, hogy vagy a nem megfelelő embereket draftolja, vagy a fiatal játékosaiból nem tudja kihozni a bennük rejlő lehetőségeket, hiába jók.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus