Hírmorzsák 2019-03-05 (14:15)

Dwyane Wade megdöntötte Michael Jordan blokkrekordját. Ben Simmons és Donovan Mitchell a hét játékosai. LeBron James nem fog kiülni meccseket, ha nem sérült. A Lakers centert keres. Kyle Kuzma bokája megsérült. Az első kör fizet a legjobban a rájátszásban. Wade és Kevin Huerter egymást dicsértek. Zaza Pachuliát 25.000 dollárra büntette a liga. A Bulls vezetősége változatlan marad a következő idényre. A Raptors és a Rockets két előszezonmeccset játszanak Japánban. Több mint 90.000 jegy kelt el a Team USA és az ausztrál válogatott két egymás elleni felkészülési meccsére.

A Los Angeles Lakers az újabb vereségével még messzebb került a PO-tól, ami után felmerült, hogy LeBron Jamesnek pihennie kellene a szezon hátralévő részében. LeBron azt válaszolta, hogy a szakmai stábnak és a menedzsmentnek nagyon meg kellene győznie erről, mert ha nem sérült, ő bizony nem fog kiülni egyetlen találkozót sem, játszani fog. Azt is hozzátette James, hogy még nem merült fel, de biztos benne, hogy hamarosan elő fog kerülni a téma.

Maradjunk még a Lakersnél: Adrian Wojnarowksi (ESPN) forrásai szerint a csapat centert keres - mint ismert, Rob Pelinkáék a deadline előtt cserélték el Ivica Zubacot nagyjából a semmiért.

Szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy Kyle Kuzma bokája megsérült, ahogy erről nemrég volt is szó - egyelőre annyit tudni, hogy nincs törése, a röntgen negatív lett.

Közvetve ide tartozik, hogy pénzügyileg a PO első köre fizet a legjobban a csapatok számára, mert ez az, ahol megtarthatják a helyi TV és rádió jogaikat - a későbbi körökben már mindent az országos csatornák közvetítenek, míg itt nem. Ettől a pénztől (is) eleshetnek az aranysárga-lilák, amennyiben nem jutnak be a rájátszásba.

Azt szintén láthattátok már, hogy a Miami Heat ikonjának, Dwyane Wade-nek nagy meccse volt ma hajnalban, az Atlanta Hawks ellen. Wade az összecsapás során profi pályafutása 1052. blokkját is kiosztotta, így megelőzte Michael Jordant a legtöbb blokkot adó hátvédek listájának élén - az alapszakaszban még a Chicago Bulls legendája vezet 16-tal (893-877).

Wade a meccs után meglepetésre Kevin Huerterrel cserélt mezt, amire annyit mondott, hogy nekik, 3-as számmal játszóknak össze kell tartaniuk. Egyébként figyelte, hogy Huerter mennyit fejlődött az előszezon óta, és szerinte még egy szintet léphet a Hawks fiatalja. Huerter annyit mondott, hogy Wade mindig mindent jól csinált - sosem lehetett hallani semmilyen pályán kívüli negatív dolgáról, bajnoki címeket nyert Miaminek, a Heatnél töltötte karrierje nagy részét, hűséges volt az együtteshez. Ő most kezdi pályafutását, de szeretne ő is sokáig Atlantában maradni, Wade pedig hiányozni fog a ligának, ez biztos.

A Philadelphia Sixers irányítója, Ben Simmons, valamint a Utah Jazz hátvédje, Donovan Mitchell lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Az ausztrál játékos 2-1-es hetet futott csapatával, ami alatt 16.7 pontot, 13.3 pattanót és 8.0 gólpasszt átlagolt, míg Mitchell 3-0-s hetet teljesített a Jazz-zel, neki pedig 34.0 pont és 5.0 gólpassz voltak a mutatói.

Több mint 90.000 jegyet adtak el két nyári felkészülési mérkőzésre a Team USA és az ausztrál válogatott között - mindkét gárda a világbajnokságra fog készülni, ennek jegyében csapnak össze.

A Detroit Pistons centerét, Zaza Pachuliát 25.000 dollárra büntette a liga, miután a Toronto ellen verbálisan inzultált egy játékvezetőt, és nem hagyta el időben és a megfelelő módon a játékteret a kiállítását követően.

A Chicago Bulls megtartja a következő idényre John Paxsont és Gar Formant is - marad a Bulls jelenlegi menedzsmentje.

A végére pedig a Houston Rockets és a Toronto Raptors maradtak, akik október 8-án és október 10-én egy-egy előszezon mérkőzést játszanak Japánban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus