Hírmorzsák 2019-03-05 (20:45)

Jaylen Brown szerint jelenleg mérgező a légkör a Celticsnél. Kyrie Irving csak kosarazni szeretne, a zavaró tényezők kezdenek nyomasztóak lenni számára. Irving február eleje óta egyre távolabb van a csapattársaitól? LeBron James a nyáron keményen játszó játékmestereket kért Magic Johnsontól. Luke Waltont a szezon végén meneszti a Lakers? Patrick Beverley élcelődött a városi riválison. Brett Brown azt szeretné, ha Tobias Harris sokáig a Sixers játékosa maradna. Markelle Fultz valószínűleg csak a következő idényben mutatkozik be az Orlandónál. Alvin Gentry felöntött a garatra a sorozatban harmadik győzelem után. Trae Young szerint olyan lehet a párharcuk Luka Doncic-csal, mint amilyen a Magic-Bird csata volt egykor.

A Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving John Karalisnak (MassLive.com) elmondta, hogy kezdi kicsit idegesíteni a csapat gyenge szezonja meg az, hogy a médiában ilyen szinten főszerepben vannak. Irving elmondása szerint nem azért kezdett játszani, hogy folyamatosan az arcában legyenek a kamerák, meg hogy celeb legyen - fiatalabb korában talán ez is vonzotta, de most már csak magas szinten akar kosarazni, és a csapaton belüli zavaró tényezők kezdenek nyomasztóak lenni számára, ő is ember. A játékmester szerint a média folyamatos támadása miatt nem boldogok a játékosok. Adam Silver commish a minap mesélt erről - manapság kielemeznek mindent, szétszednek minden részletet, és mindenkit megítélnek. Még a sportág legnagyobb alakjait is folyamatosan támadják, a szavaknak pedig hatásuk van.

Az is Irvinghez tartozik, hogy Kevin O'Connor (The Ringer) csapatközeli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az irányító egyre távolabb áll az együttes többi tagjától. Az újságíró úgy tudja, hogy nagyjából akkor kezdett változni a helyzet, amikor arról faggatták Irvinget a média képviselői, hogy mik az esélyei annak, hogy a New York Knickshez igazol - ez nagyjából február elején történt. Mint ismert, Irving a szezon elején egy bérleteseknek tartott összejövetelen elmondta, hogy hosszabbítani akar a Celticsszel az idény végén, és a hírek szerint ugyanezt megmondta a csapattársainak is.

Ha már a Celtics, akkor itt említsük meg Jaylen Brownt, aki Matthew Geagennek (CBS Boston) elmondta, hogy egyáltalán nem érzi magát jól jelenleg - a vereség nem jó érzés, és nem is jó ennek feldolgozásában. Brown szerint mérgező a légkör a Celticsnél - nem tud kiemelni egy dolgot a rosszak közül, de válaszai sincsenek. Megpróbál a változás része lenni, és a legjobbját akarja nyújtani, egyelőre ennyit tud mondani.

Az utóbbi hetek nagyban a Los Angeles Lakers vesszőfutásáról szólnak, amit sokan a rosszul összerakott keretnek tulajdonítanak több más esemény mellett. Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint LeBron James azt szerette volna, ha máshogy épül fel körülötte a roster, mint a Cleveland Cavaliersnél, ahol tele volt shooterrel, de rendszeresen felszólalt, miszerint nincs mellette elég playmaker. Shelburne úgy tudja, hogy James jelezte is Magic Johnson elnök felé, hogy olyan játékosokat akar, akik képesek helyzetet teremteni, és akiket a keménységükről ismernek, így azonban kevés lett a shooter és nagyon gyenge a spacing. A Lakers olyan játékosokat szerzett, akik LeBron leírásának megfeleltek, és hajlandóak voltak aláírni egy évre.

Marc Stein (New York Times) információi szerint edzőkörökben az a hír járja, hogy Luke Waltont szinte biztosan menesztik az aranysárga-lilák az idény végén.

A Lakerst ma hajnalban legyőző, így az aranysárga-lilákat a szakadék szélére taszító Los Angeles Clippers hátvédje, Patrick Beverley a találkozó után több mindent mondott. A médianapjukon 7 ember volt jelen, de újonc csapattársának, Shai Gilgeous-Alexandernek odaszólt, hogy majd figyelje meg, a szezon végén mennyivel többen lesznek. Amikor azt mondta az idényt megelőzően, hogy a Clippers Los Angeles legjobb csapata, nem hittek neki, de semmi baj nincs ezzel: a nők hazudnak, a férfiak hazudnak, a számok azonban nem. Beverley bevallotta, hogy a Lakers ellen extra motivált volt, mert az aranysárga-lilák draftolták, elcserélték a Miami Heathez, ahol ott volt már LeBron is 2010 nyarán, de onnan is kivágták, úgyhogy nagyon meg akarta mutatni. Elment a Lakers öltözője előtt is a mérkőzést követően, ahol sok újságíró ácsorgott, mire odaszólt nekik, hogy az öltöző arra van (mutatott a Clippers öltözője felé), és nem érti, mit csinálnak itt, mert itt nem történik semmi, nem is fog.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt mondta Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer), hogy reményei szerint Tobias Harris még jó sokáig maradni fog a csapatnál.

Az Orlando Magic trénere, Steve Clifford a Sirius XM NBA Radio adásában egy kérdésre azt válaszolta, hogy nem hiszi, hogy Markelle Fultz bemutatkozhat még ebben az idényben. Clifford azt mondta, hogy bár a játékmester edzhet már pályán is, egyelőre nem sok mindent csinálhat, és egy elég komoly vállsérülésből próbál felépülni, továbbra is a rehabját végzi - nehéz elképzelni jelenleg, hogy Fultz még a mostani szezonban bemutatkozhat új csapatánál.

A New Orleans Pelicansnél nagy ünneplés van, a csapat zsinórban három győzelmet szerzett, a Utah Jazzt 17 pontos hátrányból verte. A gárda trénere, Alvin Gentry a sajtónak el is mondta gyorsan, hogy elnézést kér, de "bedobott" pár sört.

A végére pedig az Atlanta Hawks feltörekvő sztárja, Trae Young maradt, aki a Winging It (The Ringer) podcastben elmondta, hogy ha Isten is úgy akarja, akkor hatalmas csatát fognak vívni a következő években a Dallas Mavericksszel szlovén csillagával, Luka Doncic-csal. Young szerint olyan párharc lehet közöttük, mint Magic Johnson és Larry Bird között volt, akik évekig egymással harcoltak, és folyamatosan egymáshoz hasonlították őket. Young szerint az ő ütközetük Doncic-csal hasonló lehet, mindketten nagyszerű kosarasok lehetnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus