Hírmorzsák 2019-03-06 (11:15)

Gordon Hayward pszichológushoz járt, hogy feldolgozza súlyos bokasérülését - Paul George is segített neki 1-2 tanáccsal. Kyle Kuzma egy hetet is kihagyhat (boka). A Lakers úgy gondolja, hogy más csapatok direkt szabotálják őket. Danny Ainge szerint legkevésbé Brad Stevens okolható a Celtics gyenge sorozatáért. A Warriors a legnagyobb hazai vereségét szenvedte el a Steve Kerr korszakban. Karl-Anthony Towns klubrekordot döntött. Terry Rozierért védett első köröst adott volna a Phoenix, a Celtics védetlen picket akart. A Warriors inkább winget akart igazolni, de minden kinézett játékosuk elkelt vagy ki sem vásárolták. Kristaps Porzingis szívesen játszana együtt Kevin Duranttel.

A Los Angeles Lakers játékosa, Kyle Kuzma tegnap hajnalban sérült meg a Los Angeles Clippers ellen - az ESPN forrásai szerint egy hetet is kihagyhat Kuzma, kisebb bokasérülése van.

Szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy Sam Amick (The Athletic) értesülései szerint a csapat vezetői úgy gondolják, hogy a rivális klubok mindent megtesznek annak érdekében, hogy szabotálják őket. Az újságró úgy tudja, hogy Jeanie Buss tulajdonoson kívül a menedzsment több tagja is úgy érzi, hogy az olyan klubok, mint a New Orleans, elég messzire mentek annak érdekében, hogy olyan bomlasztó munkát folytassanak, amit szinte lehetetlen bebizonyítani. Magic Johnson elnök el is mondta a deadline után, hogy szerinte a Pelicans nem jó hiszemben tárgyalt velük, az pedig nem szokványos, hogy nagyobb cseretárgyalások összes részletét ennyire pontosan lehet tudni, mint amennyire a médiában megjelent.

Térjünk vissza a sérülésekre: a Boston Celtics swingmanje, Gordon Hayward Jackie MacMullennek (ESPN) bevallotta, hogy pszichológustól kért segítséget azért, hogy vissza tudjon térni abból a borzalmas bokasérülésből, amit az előző idény legelső meccsén elszenvedett. Hayward azt is hozzátette, hogy a 2014-ben nyílt sípcsonttörést szenvedő Paul George-tól bátorító szavakat kapott: George megmondta neki, hogy két teljes évbe telik, mire újra teljesen szabadon tud majd kosarazni egy ilyen sérülést követően. Az Oklahoma City Thunder sztárja azt is hozzátette, hogy Haywardnak a jelenlegi önmagára kell koncentrálnia, nem arra, aki volt - türelmesnek kell lennie.

Az is a Celticshez tartozik, hogy a ma hajnali, Golden State Warriors ellen aratott kiütéses győzelem előtt kifejezetten gyenge formában volt a csapat, Brad Stevens vezetőedző pedig többször is magára vállalta ezért a felelősséget. Danny Ainge GM egy rádióadásban elmondta, hogy mindenkinek van sara a jelenleg kialakult helyzetben, de messze legkevésbé Stevenst kell hibáztatni, mert tudja, hogy a tréner mindig felkészült, és mindent megpróbál azért, hogy javítsa a hibákat. Megérti, hogy aggódnak a szurkolók, ő sem nyugodt, de volt játékos, és tudja, hogy a kosarasoknak 10-szer ennyire nehéz most.

Ehhez a Warriors elleni győzelemhez kapcsolódik az egyik napi stat: az oaklandiek 33 pontos veresége a legnagyobb hazai Golden State-zakó a Steve Kerr korszakban. A tréner annyit mondott, hogy már az elejétől kezdve nem vették fel eléggé a kesztyűt, 3-4 perc alatt 11-0 volt az állás nem nekik. Lötyögtek a pályán, márpedig így nem lehet meccset nyerni az NBA-ben - szégyenteljes teljesítményt nyújtottak.

A másik napi stat a Minnesota Timberwolves centeréhez Karl-Anthony Townshoz kapcsolható, aki az előző 5 találkozón 182 pontot szerzett, ez a klub történetének legjobb 5 meccses sorozata. Towns annyit mondott erről, hogy lehetnek bármilyen statisztikái az embernek, egy valamit nem akar senki: jó statok mellett vesztes csapatban játszani, ezért a győzelem a legfontosabb. Ő inkább rosszabb mutatókat, de több győzelmet szeretne, ha választhatna.

Kevin O'Connor (The Ringer) információi szerint a Phoenix Suns az alapszakasz kezdete előtt egy védett első körös picket ajánlott Terry Rozierért, a Boston azonban védetlen első köröst akart érte, ezért nem tudtak megegyezni a csapatok. A Celtics Rozierre biztosítékként tekint arra az esetre, ha Kyrie Irving a nyáron távozna.

Marcus Thompson (The Athletic) jelentette, hogy a Golden State eredetileg winget akart igazolni a még szabad rosterhelyére - ehelyett Andrew Bogutot szerződteti a bajnok. A Warriors szerette volna megszerezni Jeremy Lint, Wesley Matthewst és Wayne Ellingtont is, de mindhárman más együttest választottak a nagyobb szerepük miatt. Garrett Temple és Justin Holiday is célkeresztben voltak az oaklandieknél, de őket meg nem vásárolták ki, ahogy Robin Lopezt sem.

A végére pedig Kristaps Porzingis maradt. A Dallas Maverickshez cserélt sztárról az a hír járta a deadline környékén, hogy nem akart Kevin Duranttel együtt játszani, ezért kérte, hogy cseréljék el a New York Knickstől. Frank Isola (New York Daily News) úgy tudja, hogy ez nem igaz, a lett nagyon szívesen kosarazna együtt Duranttel - csak most már a Mavsnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus