Hírmorzsák 2019-03-06 (20:15)

Blake Griffin úgy érzi, arra nem kellene büszkének lenniük, hogy a keleti 6-7. helyen állnak. Kevin Durant szerint rendben lesz a Celtics, mire a rájátszáshoz érkezünk. Steve Kerr szerint dühösebben kellett volna játszaniuk a Boston ellen, Durant nem értett egyet ezzel. Kyrie Irving szerint a hosszú repülőút segített a Celticsnek, beszélt Brad Stevensszel és Danny Ainge-dzsel is. Gordon Hayward ügynöke úgy gondolja, ügyfele többszörös All-Star lesz még az NBA-ben. Andrew Bogut megegyezett a Golden State-tel. Lehet, hogy Joel Embiid péntek éjszaka visszatér. Mike Budenholzer szerint Eric Bledsoe megérdemelte a szerződéshosszabbítást. Kristaps Porzingis elkezdett intenzívebben edzeni. Kelly Oubre Jr. maradna a Sunsnál. Kyle Anderson legalább 15 napot kihagy (váll).

A Detroit Pistons kifejezetten jó formában játszik az utóbbi időben, a csapat 8-2-t teljesített a legutóbbi 10 meccsén, és holtversenyben a 6-7. helyen áll keleten a Brooklyn Nets-cel. Blake Griffin az őt faggató újságírók kérdéseire azt válaszolta a Toronto Raptors elleni győzelem után, hogy miért, mit csináltak? Volt egy jobb sorozatuk, de az sok csapatnak van. Arra nem kellene büszkének lenniük, hogy a 6-7. helyen állnak, két hónapig csak csalták a kosárlabdát.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant még a ma hajnali, Boston Celtics elleni összecsapás előtt elmondta, hogy szerinte rendben lesz a Boston, mire elkezdődik a PO - a ma hajnali találkozó előtt kifejezetten gyengén játszott a Celtics. Durant úgy gondolja, hogy a Boston a legjobb csapatok közé tartozik, és bár veszítettek pár mérkőzést, a tehetség még mindig adott a keretben. KD szerint ilyen a játék: a Celticsnek vannak nagyon fiatal és tapasztalt játékosai is, még most próbálják megismerni egymást, ezért szenvednek egy kicsit, de több időbe telik, mint fél év, hogy igazán összeszokjanak. Durant szerint a Boston fejlődik, úgyhogy most még nem azt lehet látni, amit végül nyújtani fognak a szezon érdemi részében.

Arról volt már szó délelőtt is, hogy a Warriors 33 pontos zakót kapott. Steve Kerr azt is elmondta a ma már leírtak mellett, hogy nem tettek eleget azért, hogy megnyerjenek egy NBA mérkőzést, ugyanakkor az az ő feladata, hogy a megfelelő védekezési sémákat használják, illetve azok az ötösök kerüljenek a pályára, amik működnek is. Ez egy csapatmunka, az edző pedig ő, úgyhogy neki is végeznie kell a munkáját. Szenvedély, intenzitás, kellett volna, akkor tudtak volna megfelelő fordulatszámon pörögni, dühösen kellett volna pályára lépniük. Durant nem értett egyet edzőjével, szerinte élvezetből kell játszani, nem haragból - egyszerűen mindenkinek jobban kell teljestenie.

A Boston iránytója, Kyrie Irving a Warriors elleni nagy siker után elmondta, hogy beszélt Brad Stevens vezetőedzővel és Danny Ainge GM-mel, ez a diskurzus pedig segített feloldani a feszültségek nagy részét. Irving azt mondta, hogy a hosszú repülőút is segített nekik Oaklandbe - eljutottak arra a pontra, hogy már nem akartak egymással vagy az egyébként semmit nem számító külső véleményekkel foglalkozni, össze akarnak tartani. Irving elmondása szerint a ligát körülvevő dolgokból elege van, de a kosárlabdát élvezi, és továbbra is szeret a csapattársai körül lenni. Egyáltalán nem harcolnak már egymással, senkivel nincs baja, csak élvezi a játékot - ebben segített neki Stevens és Ainge.

Arról délelőtt is írtunk, hogy Paul George szerint két év kell, mire egy olyan súlyos sérülésből teljesen felépül valaki, mint amilyen sérülése Gordon Haywardnak volt az előző szezon legelején. A Celtics játékosának ügynöke, Mark Bartelstein elmondása szerint kétsége sincs afelől, hogy ügyfele a következő idényben All-Star szinten fog játszani. Bartelstein úgy gondolja, hogy ebben a szezonban nem fogjuk látni a korábbi Haywardot - szükség van egy nyárra ahhoz, hogy annyit tudjon dolgozni a játékán a swingman, amennyit kell ehhez. Bartelstein azt is hozzátette, hogy szerinte Hayward még nagyon sokszor lesz All-Star.

Térjünk még vissza a Golden State-hez: ahogy arról volt már szó pár napja pletyka szinten, Andrew Bogut megegyezett a csapattal, miután megkapta menlevelét az ausztrál bajnokságból, visszatér tehát a Warriorshoz - 1 évre a veterán minimumot kapja.

A Dallas Mavericks új sztárja, Kristaps Porzingis nem is fog játszani ebben az idényben. Vezetőedzője, Rick Carlisle azt mondta, hogy a legfontosabb az, hogy újra 100%-os legyen a lett magasember, ami meg is fog történni, de közben elkezdett komolyabban edzeni is - egyre agresszívebb az 1-1-eknél, "ellenőrzött" ütközésekkel együtt is gyakorol a segédedzőkkel, úgyhogy nagyszerűen halad a felépülése.

A Philadelphia Sixers GM-je, Elton Brand azt nyilatkozta a The Wilmington News Journal munkatársának elmondta, hogy bár őrültség lenne bármit is kijelenteni, de úgy tűnik, hogy van rá esély, hogy Joel Embiid a Houston Rockets ellen, péntek éjszaka visszatérhet.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Mike Budenholzer játékosa, Eric Bledsoe új, 4 éves, 70 millió dolláros szerződéséről beszélt. A tréner szerint nagyon örül a kosaras és a csapat szempontjából is - Bledsoe megdolgozott ezért a pénzért, és óriási szerepe van abban, amit a Bucksnál letesznek a parkettre. Úgy gondolják, hogy a jövő csapatának is fontos tagja lehet, és természetesen nemcsak erre az idényre gondolnak, hanem a következő 3-4 évre is.

A Phoenix Suns kiscsatára, Kelly Oubre Jr. korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, de a Washington Wizardstól szerzett játékos elmondta, hogy nem akar elmenni a Sunstól, miért akarna? Nem szeretne világvándor lenni pályafutása során, és szeretné letenni egy dinasztia alapjait Devin Bookerrel, DeAndre Aytonnal, Mikal Bridges-zel és a többiekkel. Oubre 16.0 pontot, 4.9 pattanót, 1.6 gólpasszt, 1.0 blokkot és 1.3 szerzett labdát átlagol eddig az arizonaiaknál. A kiscsatár szerint az előző meccseken, hetekben, hónapokban és az egész szezonban elkövetett hibáikból tanulnak, és kezdenek rájönni arra, hogy a legjobbakkal is fel tudják venni a kesztyűt - ezt be is kell bizonyítaniuk a pályán.

A végére pedig a Memphis Grizzlies játékosa, Kyle Anderson maradt, aki legalább 15 napot kihagy, mert fáj a jobb válla.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus