Hírmorzsák 2019-03-07 (10:15)

Russell Westbrook csendre intette Karl-Anthony Townst. Néhányan úgy gondolják a Golden State vezetőségéből, hogy Kevin Durant viselkedése arra utal, hogy távozik a csapattól. Steph Curry szerint furcsa, hogy Andrew Bogut visszatér hozzájuk, de nagy hasznát veszik majd. LeBron James megelőzte a pontlistán Michael Jordant - mindig olyan akart lenni, mint MJ. James szerint nem fair, hogy egy ilyen fiatal magra ekkora terhet helyeznek, mint ami a Lakersnél van. A Pelicans szerint pont a Lakers szivárogtatott az Anthony Davis-féle pletykáknál - eszük ágában sem volt elcserélni Davist a deadline előtt, főleg nem a Lakershez. Mark Cuban jövőre függetlenként indulna az amerikai elnökválasztáson.

Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint a Golden State Warriorsnél több vezető is attól tart, hogy Kevin Durant idei viselkedése annak a jele, hogy a kiscsatár a nyáron távozik az együttestől, sőt, fél lábbal már kint is van az ajtón. Haynes azt is hozzátette, hogy vannak olyanok is, akik teljesen természetesnek veszik a 82 meccses, hosszú alapszakasz miatt, hogy Durant sokszor "nyűglődik" a médiával.

A Warriors kétszeres alapszakasz MVP-je, Steph Curry Andrew Bogut leigazolásával kapcsolatban Connor LeTourneau-nak (San Francisco Chronicle) elmondta, hogy nagyon izgatott, hogy volt csapattársa visszatér, de egyben furcsa is lesz a helyzet. Bogut már ismeri a rendszerüket, dolgozott velük, tudja, hogyan működnek a dolgok a csapatnál, fontos szerepe volt abban, hogy bajnokcsapat lett a Golden State. Jó teljesítményt nyújtott Ausztráliában, innen látszik, hogy még mindig imádja a játékot, és egészen biztosan nagy hasznukra lesz.

A napi statisztikáról már beszámoltunk: a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James megelőzte a pontlistán Michael Jordant, így fellépett a negyedik helyre. James a találkozó előtt is elmondta, hogy felnézett Jordanre, és a mérkőzés is azt nyilatkozta, hogy olyan akart lenni, mint MJ - úgy akarta dobni a fadeaway tempókat, úgy akarta kinyújtani a nyelvét a zsákolások után, úgy akarta hordani a cipőit is, mint Jordan, és azt akarta, hogy rá is ugyanúgy felnézzenek a gyerekek, mint MJ-re. Fogalma sincs senkinek, hogy milyen sokat tett érte és a barátaiért Jordan, és rendkívül hálás neki.

LeBron azt is elmondta a találkozó előtt, hogy a nyolcfős aktív rotációjukból négyen másod- és harmadévesek a ligában, nem fair, hogy tőlük ilyen sokat kérnek - Lonzo Ball, Brandon Ingram, Josh Hart és Kyle Kuzma is ebbe a kategóriába tartoztak, illetve Ivica Zubac is, mielőtt elcserélték. 9-ből 5 játékosuk pályafutása legelején jár, és James szerint nincs még egy csapat, amely ennyire támaszkodna a fiatalokra.

Szintén a Lakershez kapcsolható, hogy ahogy arról a napokban beszámoltunk már, Jeanie Buss tulajdonos szerint a cserepletykák napvilágra kerülése ártott az aranysárga-liláknak, bizonyos források pedig úgy tudják, hogy Buss szerint a New Orleans Pelicans szivárogtatott. Shams Charania (The Athletic) egy, a tárgyalások közvetlen közelében lévő emberrel beszélgetett a Pelicans oldaláról, aki azt mondta, hogy letették a telefont a Lakersszel megtartott egyik beszélgetésük után, erre egy perc múlva minden kint volt a médiában - szerintük a másik oldal csepegtette az infókat a sajtó felé. Charania azt is hozzátette, hogy információi szerint a New Orleans egyáltalán nem akarta elcserélni Anthony Davist a deadline előtt, főleg nem a Lakershez.

A Minnesota Timberwolves sztárjának, Karl Anthony Townsnak volt egy kisebb szócsatája az Oklahoma City Thunder irányítójával, Russell Westbrookkal, ami után az OKC két évvel ezelőtti MVP-je annyit mondott Townsnak a pályán, hogy "talán be kellene jutni a PO-ba, utána lehet nekem pofázni".

A végére pedig a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban maradt, aki saját bevallása szerint azon gondolkodik, hogy 2020-ban független színekben elindul az amerikai elnökválasztáson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus