Hírmorzsák 2019-03-08 (12:00)

Jelen állás szerint Vince Carter folytatja a következő idényben is - két rekordot döntene ezzel. LeBron James meccsenként 32 perces limiten lesz. LeBron számára Michael Jordan megelőzése a pontlistán olyan volt, mint egy bajnoki cím. Rondót nem bünteti a liga, hogy a nézőtérre ült le a kispad helyett. Mike D'Antoni szerint Chris Paul a következő 3 évben is rendben lesz. Brad Stevens a Kingst és Dave Joergert dicsérte. Zach LaVine szerint a Bullsban több olyan játékos is játszik, akik az NBA legjobbjai közé tartoznak. Jrue Holiday 7-10 napra kiesett (hasfal). Antetokounmpo nem érti azokat a fiatalokat, akik a médiával vannak elfoglalva. A Bucksnak PO párharcot kell nyernie. Draymond Green megvédte DeMarcus Cousinst. 

Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers 32 perces limitet akar használni LeBron Jamesnél a szezon hátralévő részében - jelenleg 35.6 percet átlagol. A hírek szerint James többet játszhat, mint 32 perc, amennyiben szoros mérkőzés végjátékáról van szó.

Arról tegnap volt már szó, hogy James megelőzte a pontlistán Michael Jordant. LeBron azt is elmondta akkor, hogy minden eredményét figyelembe véve ez a tény pont ugyanannyit ér számára, mint egy bajnoki cím.

Szintén a Lakershez kapcsolható, hogy Rajon Rondót nem bünteti a liga, amiért nem a kispadra, hanem a nézőtérre ült le. Rondo azt nyilatkozta, hogy neki úgy szóltak, hogy ez tilos, de most már tudja, hova kell ülnie. Rengetegszer előfordult már ez vele, de tudja, hogy ha rosszabbul megy a csapatnak, akkor minden történetet felnagyítanak. Nem gondolta, hogy ez ekkora baj, és szerinte megkérdőjelezhetetlen a kapcsolata a csapattársaival és az edzőkkel.

A Houston Rocketsnél Chris Paulnak egészen jól megy az utóbbi időben. Edzője, Mike D'Antoni azt nyilatkozta, hogy tudta, hogy Paul ilyen jó lesz, amint megtalálja a ritmusát és fizikailag egészséges lesz ehhez. Ezerszer elmondta már, hogy nemhogy emiatt az év miatt, de a következő három miatt sem aggódik, Paul jó lesz végig, amíg a szerződése a Rocketshez köti, kétsége sincs efelöl.

A Boston Celtics tegnap hajnalban legyőzte a Sacramento Kingst, a Boston vezetőedzője, Brad Stevens azonban az ellenfelet is dicsérte. A tréner szerint a végeredménytől függetlenül világosan látszik, mennyire gyors az egész Kings és hogy milyen jó lesz rövid időn belül. Stevens úgy gondolja, hogy a Sacramento vezetőedzőjének, Dave Joergernek ott lenne a helye az Év Edzője díj legnagyobb esélyesei között.

A Chicago Bulls hátvédje, Zach LaVine a Philadelphia Sixers legyőzését követően azt mondta, hogy jó ritmusban vannak jelenleg. Egy újjáépülési folyamatban vannak nehézségek, építkezni kell, de fiatal és nagyon érdekes csapatuk van, érzése szerint a liga legjobb játékosai közül többen is ott vannak a Bullsnál, és nagyon gyorsan változni fognak a dolgok Chicagóban.

A New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday 7-10 napot kénytelen lesz kihagyni, miután meghúzódott az alsó hasfala.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hogy nem akar senkit sem kritizálni, de sok fiatalt lát, akik a médián keresztül próbálnak meg nevet szerezni maguknak. A görög szerint nem ennek kellene a legfontosabbnak lenni, mert ha nem nyer, nem tesz meg mindent a győzelemért, és nem játszik jól, a média nem fogja helyette megcsinálni ezeket a dolgokat. Ő csak a saját feladatára koncentrál, és ezért nem érti, hogy sok fiatal miért hagyja, hogy a zavaró tényezők befolyásolják. Mindenhol ott vannak, a GQ-ban, a SLAM magazinban, pedig csak a dolgukra kellene koncentrálniuk, és minden más jönne magától.

A Bucks GM-je, Jon Horst szintén Amickkel beszélgetett, és azt mondta, hogy itt az ideje, hogy a gárda fejlődjön, ami annyit jelent, hogy PO-párharcot kell nyernie. Ha az első körben kiesnek, azt senki nem értené, óriási csalódás lenne, azt viszont hatalmas lépésként élnék meg, ha továbbmennének, mert erre régóta nem volt példa.

A Golden State Warriors védekezése az utóbbi időben pocsék, amit sokan DeMarcus Cousinsnak tulajdonítanak, Draymond Green azonban azt nyilatkozta, hogy borzasztóan gyengék egyébként is, egyszerűen nem harcolnak eléggé. Cousins azt mondta, hogy egyelőre tanulja a Golden State védekezési sémáit, és próbál megfelelni a követelményeknek.

Szintén a Warriorshoz tartozik, hogy a bajnok mérkőzésenkénti bevétele a legtöbb a ligában, 3.4 millió dollár hazai találkozónként - a második a New York Knicks (2.9 millió dollár), az utolsó pedig a Memphis Grizzlies kevesebb, mint egy millió dollárral. Az is az összképhez tartozik, hogy a Warriors és a Knicks ennek a pénznek egy részét berakják abba a közösbe, amit a gyengébb bevételű csapatok között osztanak szét.

Az Atlanta Hawks 10 napos szerződést adott Tyler Zellernek - ő tavaly megfordult a Brooklyn Netsnél és a Milwaukee-nál.

A végére pedig Vince Carter maradt: a Hawks 42 éves legendája azt nyilatkozta, hogy jelenlegi tervei szerint marad még egy évet az NBA-ben. Carter lenne az első játékos, aki 22 szezont töltene a ligában, és az első, aki négy különböző évtizedben is pályára lépne.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus