Hírmorzsák 2019-03-09 (14:15)

Lonzo Ball a teljes hátralévő idényt kihagyhatja, még el sem kezdett edzeni. Kawhi Leonard nem akar LeBron Jamesszel együtt játszani? A Warriors nem érti, Kevin Durant miért nem lelkesedik jobban az iránt, amit együtt felépítettek. Durant és Kyrie Irving egy középiskolás szerelmespárra hasonlítottak az All-Star hétvégén. Kemba Walker mégis távozik a Hornetstől? Paul George kiakadt a játékvezetésre. Dirk Nowitzki rekordot döntött. E'Twaun Moore 7-10 napos pihenőre kényszerül (comb). Rasheed Wallace középiskolás vezetőedző lett.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton tegnap este azt nyilatkozta, hogy elképelhető, hogy Lonzo Ball a teljes hátralévő idényt kihagyja januárban elszenvedett súlyos bokasérülése miatt. Walton azt mondta, hogy Ball még semmit nem csinál némi labdavezetési gyakorlaton és azon kívül, hogy felugrás nélkül dob. A tréner úgy gondolja, hogy lassan eljön egy olyan pont, amikor az lesz a lényeg, hogy minél egészségesebb legyen az irányító, hogy a nyáron tudjon dolgozni a játékán, nem az, hogy siettessék a mielőbbi visszatérését.

A San Antonio Spurs egyik bennfentes újságrója, Michael C. Wright (ESPN) a Brian Windhorst & The Hoop Collective podcastben azt válaszolta egy neki feltett kérdésre, hogy információi szerint Kawhi Leonard nem akar együtt játszani LeBron Jamesszel - ő egyébként ugyanígy tudta tavaly nyáron is, hiába voltak olyan hírek, hogy Leonard kívánságlistáján a Lakers is szerepelt. Wright azt is hozzátette, hogy szerinte Kawhi a Los Angeles Clippershez fog szerződni a nyár folyamán.

A névadó Brian Windhorst ugyanebben a podcastben arról mesélt, hogy több emberrel is beszélt, akik az All-Star gálán a Team LeBronnal voltak, és ezek az emberek mind azt mondták neki, hogy Kevin Durant és Kyrie Irving olyanok voltak, mint egy középiskolás szerelmespár - együtt ettek, együtt edzettek, mindent együtt csináltak. Mint ismert, mindkét játékos szabadügynök lesz a nyáron, és mindkét érintettet rengeteget hozták szóba az elmúlt hetekben és hónapokban a New York Knicksszel.

Az is Duranthez kapcsolódik, hogy Sam Amick (The Athletic) forrásai szerint a Warriorsnél nem igazán tudják, hogy KD miért nem lelkesedik jobban azért, amit együtt felépítettek - más újságíró is megírta már, hogy a Golden State vezetői az utóbbi hetekben elkezdtek attól tartani, hogy a kiscsatár távozik a nyáron.

Szintén Amick hozta a hírt, hogy nem nagyon hallani semmit a Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker felöl, de több esély van a távozására, mint arra, hogy marad - ez viszont az eddigi infókkal teljesen ellentétes, Walker korábban többször is elmondta, hogy maradni szeretne Charlotte-ban.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Paul George a Clippers elleni vereség után elmondta, hogy egyszerűen nem volt fair, ahogyan fújtak velük szemben, gyenge volt a játékvezetés - szerinte amúgy nem kaptak jó fújást egész évben. George szerint ezt valakinek meg kell néznie, mert kezd kicsúszni a dolog a sporik kezéből - lassan oda jutunk, hogy vannak csapatok, akik automatikusan mehetnek a büntetővonalra, pedig náluk több kontaktot senki nem harcol ki. George szerint ha nem is magáért, de Russell Westbrook nevében kénytelen beszélni, ő szedi be a legtöbb ütést, és őrület, hogy mit elengednek ellene a játékvezetők.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki 1505. mérkőzését is lejátszotta a texasiak színeiben, így az örökranglista harmadik helyére lépett fel John Stocktont megelőzve, és már ő tartja az egy franchise-nál lejátszott legtöbb találkozó rekordját.

A New Orleans Pelicansnél Jrue Holiday után újabb kieső van: E'Twaun Moore a Utah Jazz elleni, szerda éjszakai mérkőzésen húzta meg a bal combját, emiatt 7-10 napot kénytelen lesz kihagyni.

A végére pedig Rasheed Wallace maradt: az egykori sztár az Észak-Karolinában, Durhamben található Jordan High School középiskola vezetőedzője lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus