Hírmorzsák 2019-03-12 (21:15)

Charles Barkley szerint Kevin Durantnek és Kyrie Irvingnek nem való New York, mert most is a média miatt siránkoznak. Irving Doc Riverst dicsérte, szerinte könnyű olyan edző irányítása alatt játszani, aki maga is NBA játékos volt. A Cavs is megpróbálta megszerezni Durantet a 2016-os döntő után. Serge Ibaka 3-5 meccses eltiltást kaphat. A Lakerst az Anthony Davis-féle cserepletykák borították meg végleg. Mario Hezonját nem érdekli, hogy szabadügynök lesz, bízik a képességeiben és a tehetségében. Két eheti találkozó közben is élőben tweetelnek a játékvezetők.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint pár nappal a 2016-os nagydöntő megnyerését követően David Griffin összerántotta a szakmai stábot és a vezetőséget, hogy rakjanak össze forgatókönyveket arra, hogyan tudja megszerezni Kevin Durantet a Cleveland Cavaliers - mint ismert, Durant szabadügynök volt azon a nyáron, és egyre jobban tartott attól Griffin, hogy KD végül a Golden State Warriorst választja, ahogyan az végül történt is. A Cavsnek nem nagyon volt reális sansza a kiscsatárra, gyakorlatilag ki kellett volna mindenkit szórni ahhoz, hogy bármi sansz mutatkozzon, Griffin azonban azt nyilatkozta, hogy nem lehet túl nagyot álmodni az NBA-ben, minden lehetőségen végig kell futni.

Lowe forrásai megerősítették azt, amit egyébként is sejtett mindenki: az, hogy a nyilvánosság előtt zajlottak az Anthony Davis-féle tárgyalások, nagyon rossz hatással volt a Los Angeles Lakers csapatmoráljára - a fiatalok közül mindenki bekerült a pletykákba, és ez fejben megborította a társaságot. Lowe úgy tudja, hogy az sem segített sokat, mikor a deadline után Magic Johnson azt nyilatkozta, hogy sokan úgy kezelték az aranysárga-lilák fiatal játékosait, mintha kisgyerekek lennének.

A Boston Celtics irányítóját, Kyrie Irvinget a Los Angeles Clippers szezonjáról kérdezték a két együttes egymás elleni, ma hajnali meccsét követően, mire Irving elkezdte agyondicsérni Doc Riverst. Irving szerint nagyon könnyű olyan edző kezei alatt játszani, aki maga is kosaras volt - nyert már bajnoki címet, és nagyszerű dolgokat tett a játékosaiért, önbizalmat ad nekik, hogy legyenek önmaguk. Irving szerint Lou Williams nem véletlenül hosszabbított a Clippersszel, az ok Rivers volt - szabadságot ad a játékosainak, és bátorítja őket, főleg hazai pályán.

Charles Barkley is megszólalt újra: szerinte sem Durant, sem Irving nem elég tökös ahhoz, hogy New Yorkban játsszon, nem való nekik az a város, mert most is azon siránkoznak, hogy a média képviselői kérdéseket tesznek fel nekik. Barkley szerint mindketten kiváló kosarasok, de mentálisan nem elég erősek New Yorkhoz, ami teljesen más egyébként, mint a legtöbb város - vannak olyan helyek, ahol nem mindenki képes játszani, és rengeteg minden jár együtt azzal, ha valaki New Yorkban játszik.

Azt ma délelőtt többször is megnézhettétek és olvashattátok, hogy Serge Ibaka és Marquese Chriss összeverekedtek a Cleveland és a Toronto Raptors ma hajnali találkozóján a harmadik negyed legvégén. Bobby Marks (ESPN) azt írta, hogy mivel Ibaka visszaesőnek számít (2017-ben Robin Lopezzel, az előző idényben pedig James Johnsonnal akaszkodott össze, mindkétszer 1-1 meccses eltiltást kapott), ezért 3-5 mérkőzéses eltiltásra számíthat. Meccsenként egyébként nagyjából 149.000 dollárba fájna Ibakának egy eltiltás, úgyhogy elég sok pénznek búcsút inthet, amennyiben bejön Marks jóslata.

Az Atlanta Hawks adott egy második 10 napos szerződést is BJ Johnsonnak - az első 10 nap alatt 4 meccsen 4.3 pontot és 2.0 pattanót átlagolt 9.7 perc alatt.

A New York Knicksnél David Fizdale vezetőedző a hétvégén azt mondta, hogy nehéz egy szabadügynökökkel teli együttest irányítani, mert a szerződésük utolsó évében járó kosarasok nagy része magáért játszik. Mario Hezonja annyit mondott erre, hogy ő pont lesz*rja, hogy szabadügynök, csak a többieknek próbál segíteni. A horvát úgy érzi, hogy az ő tehetségével és képzettségével minden rendben lesz vele - a többieknek próbál segíteni azokkal a tapasztalatokkal, amiket Európában, illetve az NBA-ben magára szedett. Hezonjának volt lehetősége két évre a Sacramento Kingshez vagy a Portland TrailBlazershez kerülni, de ő döntött úgy, hogy a Knickshez igazol, és kitart emellett. Fizdale-t, Steve Millst és Scott Perry-t választotta - tudta, hogy Mills ki akarta választani a 2015-ös drafton, és bár gyenge idénye van a csapatnak, ő kitart a döntése mellett. Ilyenkor, a rossz időkben derül ki, hogy ki kicsoda valójában, milyen a kapcsolatuk, és szerinte egységes a gárda.

A végére pedig egy közérdekű: Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a játékvezetők ezen a héten a két találkozó közben fognak élő tweetelni, illetve válaszolni a kérdésekre meccs közben, a szerda éjszakai Rockets-Warriors, illetve a csütörtök éjszakai Raptors-Lakers lesz a két kiválasztott találkozó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus